25 Kasım 2010 Perşembe

18 Kasım 2010















































 


 























 



































Bugün     18 Kasım 2010       12 Zilhicce 1431 T.Sani: 5 Kasım 11 Deniz Harp Okulu'nun Kuruluşu (1776)-Uzunköprü'nün kurtuluşu (1922)-Fırtına-KURBAN BAYRAMI 3.Gün


HADİS-İ ŞERİF


 


İnsanlar öyle bir devre ulaşacak ki, o zamanda riba (faiz) yemeyen kalmayacak. Öyle ki, doğrudan yemeyene buharı (tozu) ulaşacaktır. Ravi: Ebu Davud, Büyü 3


 


"ALLAH'TAN ÜMİD KESMEYİNİZ'


Hz. İbrahim (a.s.), Hacer validemizle evlenip ondan Hz. İsmail doğduktan sonra, Allâhü Teâlâ ona Hz. Ha-cer'le Hz. İsmail'i Mekke'ye götürmesini emretti. Şam'­dan çıkıp Mekke'ye geldiler. Hz. İbrahim onları bir ağa­cın altına bıraktı. Yanlarına da biraz hurma ile bir kırba dolusu su bırakıp Şam'a döndü.


Hz. Hacer, İsmail aleyhisselamı emziriyor ve kırba­daki sudan ona da içiriyordu. Kırbadaki su tükenince, hem kendisi, hem de İsmail (a.s.) susadılar, Hz. Ha-cer'in sütü de kesildi. İsmail (a.s.) şiddetle acıkmıştı. Hz. Hacer; oğlunun açlıktan, susuzluktan kıvranıp dur­duğunu görünce onun ölmesinden korkup tasalanmıştı.


Hz. Hacer, ciğerparesini Harem'e bırakıp, su aramak için tepeden tepeye koşmuştu. Bu sırada Cenâb-ı Allah inayet buyurup zemzem suyunu çıkarmıştı.


Bu suretle şunu göstermiş idi ki, Allâhü Teâlâ dünya­da sevdiklerini bazı sıkıntılara uğratırsa da kendisine duâ ve ilticadan ayrılmayan ve bütün gücünü sarf ede­rek sabır ve sebat edenlere derhal ve kısa zamanda ferah ve kurtuluş ihsan eder. İşte buna alâmet olmak üzere Hac'da Safa ile Merve'yi yani bu iki mekân arasında sa'yi; koşmayı kıyamete kadar vâcib kılmıştır.


Müslümanlar böyle biraz korku, açlık, vesâir zorluk ve musibetlerle imtihan olundukları zaman ümitsizliğe düşmemeli ve müjdeli sabra ermek için çalışmalıdırlar.


FIKRA


Şâir Çâkerî henüz genç iken sakalına ak düştüğü için sakalını boyuyordu. Bunu gören Sultân Bâyezid Han kendisine, "Niçin nuru zulmete çeviriyorsun?" diye sor­du. Çakerî cevap olarak, "Sultanım! Çâkeriniz yaşımı bilirim. Sakalım, yalan söylüyor, onun için yüzünü kara­lıyorum" dedi


GÜNÜN SÖZÜ


 


Başkasından üstün olmamız önemli değildir. Asıl önemli olan şey, dünkü halimizden üstün olmamızdır. Hint Atasözü


 


YEMEK MENÜSÜ


·          TAZE FASULYE


·          PİRİNÇ PİLAVI


·          YOĞURT


·          TAHİN HELVA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEHAMET: (Ar.) Er. - Zeka ve akılla birlikte olan yiğitlik, cesaret.


Kız: ŞEHRAZAT: (Fars.) Ka. - Kendi kendine yaşayan, özgür.


MANİ


 


Ayva attım samana
Dumana bak dumana
Şoför yârim var iken
Gider miyim çobana


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Sıcak yerden gelirim


Dilim dilim yenirim


Turuncuyum mayhoşum ben


Aman ne de hoşum ben


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kaplumbağa



 


 




 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler