26 Kasım 2010 Cuma

22 Kasım 2010
















 





















Bugün     22 Kasım 2010       16 Zilhicce 1431 T.Sani: 9 Kasım 15 Sultan I.Ahmed'in Vefatı - I.Mustafa'nın Sultan İlan Edilmesi (1617)-Aşık Paşa'nın vefatı (1333)-Ağız ve Diş Sağlığı Haftası (22-27 Kasım)


HADİS-İ ŞERİF


 


Namazlarınızın bir kısmını -nafile namazları- evlerinizde kılınız. Evlerinizi Allah'ın zikrinden mahrum etmek suretiyle kabirlere çevirmeyiniz. Ravi: Buhari, Salat 280


 


"HER NEREDE OLSANIZ ÖLÜM SİZE YETİŞİR."


Azrail aleyhisselâm (ölüm meleği), Süleyman aleyhis-selâmın yanında bulunduğu bir gün oturanlardan bir adama, uzun uzun bakmış durmuştu. Azrâîl aleyhîsse-lâm çıkıp gittiği zaman, adam Süleyman aieyhisselâma: "Kim bu?" diye sordu. Süleyman aleyhisselâm: "Az­rail'dir." dedi.


Adam: "Onun bana bakışı, sanki beni öldürmek istiyor gibiydi!" dedi. Süleyman Aleyhisselâm ona: "Peki şimdi benim sana ne yapmamı istiyorsun?" diye sordu. Adam: Beni, rüzgâra bindirmeni ve Hindistan'a bıraktırmanı istiyorum." dedi. Süleyman aleyhisselâm, adamı, Hin­distan'a bıraktırdı.


Bundan sonra Azrâîl (a.s.), Süleyman aleyhisselâmın yanına geldi. Süleyman aleyhisselâm ona: "Sen, yanım­da oturanlardan bir adama niçin uzun uzun bakmıştın?" diye sordu. Azrâîl (a.s.): "Ben, onun ruhunu Hindis­tan'da almakla emrolunduğum halde, kendisinin senin yanında bulunuşuna hayret etmiştim." dedi.


SAĞLIK:                                           .....DİŞ TEMİZLİĞİ


Diş çürümesi her yaşta hattâ küçük çocukların süt-dişlerinde de ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Bu yüzden ağız temizliği ve diş bakımı ihmal edilmemeli, dişlerin çürümesine yol açacak şekerli yiyeceklerden ve içe­ceklerden sonra ağzı çürümeye sebep olacak madde­lerden temzilemek, bakterilerin üreyebileceği girinti ve çıkıntıları temiz tutmak, ağız dokularının sağlıklı kalma­sını temin etmek gereklidir.


Diş fırçası, ağzın yapısına uyacak şekilde ve büyük­lükte seçilmeli, temizlenebilmelidir. Fırça başı ne kadar küçük olursa ağız boşluğunu ve dişlerin arkasını, girilme­si güç olan yerlerini o kadar iyi temizler ve dişeti masajım o kadar iyi yapar. Ayrıca dişlerde meydana getireceği aşındırma da az olur. Dişleri, yukarıdan aşağı ve aşağı­dan yukarı hareketlerle diş aralıklarına iyice ulaşacak şekilde fırçalamalıdır.


Arada sırada dişetlerine parmakla masaj yapıp ovmak faydalıdır.


 


FIKRA


 


Temel mektup yazıyor. Cemal sorar:


- Kime yazayisun?


- Fadime`ye...


- Niye yavaş yazayisun?


- Fadime’nun okumasi kıttır, daa!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Başkalarını hep bağışla, kendini hiç bağışlama. Syrus


YEMEK MENÜSÜ


·          FIRIN PATATES


·          MEYHANE PİLAVI


·          CACIK


·          TAHİN HELVA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEHİNŞAH: (Fars.) Er. 1. Şahların şahı, en büyük hükümdar. 1. Daha çok unvan olarak verilir.


Kız: ŞEHLÂ: (Ar.) Ka. 1. Koyu mavi ela göz. 2. Hafif, tatlı şaşı.


MANİ


 


Motor geliyor motor
Tutundum direğine
Çekemeyen düşmanlar
Buz koysun yüreğine


KARİKATÜR


 


BİLMECE


İnci dizilerim var


Patlarım olurum kar


Unum besleyicidir


Karnınızı tok tutar


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Irmak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler