1 Kasım 2010 Pazartesi

29 Ekim 2010

















  























Bugün     29 Ekim 2010         21 Zilkade 1431 T.Evvel: 16 Hızır 177 CUMHURİYET BAYRAMI - Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu (1923)-Boğaziçi Köprüsü'nün açılışı (1973)


HADİS-İ ŞERİF


 


Ezanı işittiğiniz zaman, müezzinin söylediğinin mislini tekrar edin. Ravi: Buhari, Ezan 7


 


DOSDOĞRU YOL


En'am Sûresi'nin, 151 ve 152. âyet-i kerîmeierinde İslâm dininin esasları şu on madde ile hulâsa edilmiştir. 1 - Cenâb-ı Hakk'a ortak koşmamak.


2-   Ana babaya iyilik etmek.


3-   Çocukları fakirlik korkusuyla öldürmemek.


4-   Kötü şeylere yaklaşmamak.


5-   Öldürülmeleri haram olan kimseleri öldürmemek.


6-   Yetimlerin mallarına yaklaşmamak.


7-   Ölçüleri adaletle yapmak.


8-   Tartıları adaletle yapmak.


9-   Söylerken adaletten ayrılmamak.
10- Hak Teâlâ'ya verilen sözü tutmak.


153. âyet-i kerîmede (meâlen), "Şüphe yok ki bu (emirler ve yasaklar) benim dosdoğru yolumdur. Hep onu takip edin, başka yollar takip etmeyin ki sizi onun yolundan saptırıp parçalamasınlar. İşte bunu -peygamber yoluna uymak ve diğer muhtelif yollara uymamak hususunu- Allâhü Teâlâ size tavsiye etti ki korunasınız." buyrulmuştur.


Allâhü Teâlâ'nın bütün insanlara öteden beri emir ve tavsiye ettiği bu hükümler, peygamberin dosdoğru tuttu­ğu yoldur ve peygamberin tuttuğu yol, Allah yoludur ve Allah yolunu bulmak isteyenler, peygambere tâbi olup bunları tutmalıdır.


Hz. İbni Abbas (r.a.), "Bunlar (şu on madde) ile amel edenler hidâyete ulaşır, cennete girerler. Bunları terk edenler de cehenneme gönderilirler." demiştir.


Hz. İbn-i Mes'ud (r.a.) demiştir ki: "Resûluüah (s.a.v.), eliyle bir çizgi çizdi ve bize "Bu, Allah'ın dosdoğru yolu­dur." buyurdu/Sonra bunun sağından ve solundan bir­çok çizgiler daha çizdi: "Bunlar da birtakım yollardır ki her birinde bir şeytan vardır, ona çağırır." buyurdu. Son­ra da yukarıdaki (En'âm sûresi, 153.) âyeti okudular.


 


FIKRA


 


Temel’le Dursun Almanya'da gezerken insanların bungee jumping yaptıklarını görmüşler. Bunun üzerine denemeye karar vermişler. İlk önce Dursun atlamış; ayağında ip bir yukarı bir aşağıya inip çıkıyormuş. Sonra Temel atlayacakken "Bırakın beni, ben ipsiz atlayacağım!.." demiş. Bunu görenler "Olur mu!.." falan derken Temel "Ula ben beynimu çalkalayacak kadar aptal miyum?.." diyerek aşağı atlamış. Bunu gören Dursun da, "Ula biz çalkaladuk ta ne oldu?.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


Olgun insan, güzel sözler söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceğini söyleyendir ( Confucius )


YEMEK MENÜSÜ


·          BİBER DOLMA


·          MERC. ÇORBA


·          YOĞURT


·          BÖREK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞAMİH: (Ar.) Er. - Yüksek, görkemli.


Kız: ŞAMİLE: (Ar.) Ka. Şümulü bulunan, içine alan, kaplayan, havi. Ünlü Kafkas Türk liderlerinden Dağıstan aslanı Şeyh Şamil.


MANİ


 


Su serptim serin olsun
Mezarım derin olsun
Dünyada alamazsam
Ahrette benim olsun


KARİKATÜR


çabalama 


BİLMECE


Dünyanın döndüğünü en iyi kim bilir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Samanyolu’nda


emel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler