29 Kasım 2010 Pazartesi

29 Kasım 2010





































Bugün     29 Kasım 2010       23 Zilhicce 1431 T.Sani: 16 Kasım 22 Hamamcızade İsmail Dede Efendi'nin Vefatı (1846)-Ülker Fırtınası


HADİS-İ ŞERİF


Hz. Allah'a duayı, size icabet edeceğinden emin olarak yapın. Şunu bilin ki Hz. Allah, bu inançla olmayan ve gafletle başka işlerle oyalanan kalbin duasını kabul etmez. Ravi: Tirmizi, Da'avat 66


 


PEYGAMBER EFENDİMİZİN BAZI MUCİZELERİ


Mucize, peygamberlerden meydana gelen harikulade hallerdir ki, insanları aciz ve hayrette bırakıp îmâna gel­melerine vesîle olur.


Peygamber Efendimizin (s.a.v.) mucizelerinin en büyüğü Kur'ân-ı Kerîm'dir. Kur'ân-ı Kerîmin nazmına ve mânâsına, belagat sahipleri hayran kalmışlar, ben­zerini görmemişler, bir âyetinin benzerini getirmekten aciz kalmışlardır.


Resûlullâh Efendimiz'e (sav.) ihsan olunan en büyük mucizelerden biri de Mi'râcdır. Miracın içinde de birçok mucize vardır.


Ayın ikiye ayrılması mucizesi: Resûlullâh Efendimiz'in (s.a.v.) peygamberliğinin sekizinci yılında Mek­ke'de Kureyş'in ileri gelenleri, 'ayı iki parça et', demeleri üzerine dua etti, Allah'ın kudreti ile ay iki parça oldu. Her bir parça iki ayrı dağın üzerinde göründü.


Çoğu zaman seferde mübarek parmakları arasından su aktığı görülürdü. Mübarek ellerini bir su kabına sokar, parmakları arasından Allah'ın kudreti ile pınardan çıkar gibi su çıkıp fışkırırdı.


Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) peygamberliğin ilk za­manlarında kendisinden mucize istenildiğinde, karşıla­rındaki ağacı çağırır, onlar da köklerini sürüyerek gelir, kimi selâm verir, kimi kelime-i şehâdet getirir, sonra da yerlerine giderlerdi. Mübarek ellerinde ve şerefli meclis­lerinde bazı taşlar ve yemekler de teşbih etmiştir.


Resûlullâh Efendimizin (s.a.v.) mucizesi olarak bazı hastaların iyi olması çok vâki olmuştur.


Kuraklık zamanında yağmur için duâ istenilmesi üze­rine duâ etmişler ve mübarek ellerini yüzlerine sür­meden yağmur yağmaya başlamıştır.


Yemeklerin çoğalması: Hendek gazasında kıtlık esna­sında Câbir b. Abdullah.(r.a.), hanımının hazırladığı yemek için birkaç kişiyle beraber Resûlullâh Efendimiz'i (s.a.v.) davet etti. Resûlullâh da bütün ashâbıyla teşrif ettiler. Be­reket için duâ buyurduktan sonra bin kişi doyuncaya kadar yedi fakat yemek ve ekmekten hiçbir şey eksilmemişti.


 


FIKRA


 


İlk defa helikopter gören bir laz yanındaki arkadaşına soruyor;


- Bu ne lan?


- Olsa olsa, bin yaşında bir sinektir!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Aptalın sevgisi, ayının sevgisidir; kini sevgidir, sevgisi kindir. Mevlana


YEMEK MENÜSÜ


·          ŞEHRİYE ÇORBA


·          KURU FASULYE


·          PİRİNÇ PİLAVI


·          KARIŞIK TURŞU


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEMDİN: (Ar.) Er. - Dinin mumu, dinin aydınlığı.


Kız: ŞEMİNUR: (Ar.) Ka. - Mum ışığı, mum aydınlığı.


MANİ


 


Havalarda kırlangıç
Kanadı ayrıç ayrıç
İkimizi ayırtan
Kan kussun avuç avuç


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Direksiyona oturan şoföre ne demişler?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Metreyle)







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler