7 Kasım 2010 Pazar

8 Kasım 2010














yaz

























Bugün     8 Kasım 2010         2 Zilhicce 1431 T.Evvel: 26 Hızır 1 Kasım Günlein Başlangıcı-Sultan II.Süleyman Han'ın tahta çıkışı (1687)-Lüleburgaz'ın kurtuluşu (1922)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim bir ihsana mazhar olursa, bulunduğu takdirde karşılığını hemen versin; bulamazsa, verene senada bulunsun. Zira onu övmekle, teşekkürünü yerine getirmiş olur. Ketmeden (karşılık vermeyen ) nankörlük etmiş olur. Ravi: Tirmizi, Birr 86


 


KÂRÛN VE AKIBETİ


Kârûn, Mûsâ aleyhisselâmın amcasının oğlu olup ev­velce çok ibâdet eden sâlih ve fakir bir kimse idi. Mûsâ aleyhisselâmdan kimya sanatını öğrendi. Böylece nice altınlar yığdı, mallar mülkler aldı, yüksek binalar yaptı. İşte bundan sonra azdı, ibâdeti terk etti, zekâtını vermedi, malı onu Rabb'inden alıkoydu.


Malı içinde bütün debdebesi ile kavminin yanına çıkınca, onlardan içinde dünya arzusu olanlar "Ne olurdu şu Karun'a verilen gibi bizim de olsa! O cidden büyük bir bahtiyar..." demeye başladılar. Mü'minlerden bazıları da onlara "Yazıklar olsun size, Allah'ın sevabı, îmân edip sâlih amel işleyen kimseler için daha hayırlıdır." dediler.


Mûsâ aleyhisselâm, ona çok nasihat etti; "Öyle ser­vetine bakıp da şımarma, geçici bir servete güvenerek kibirlenme. Böyle yapman seni Allah'tan uzaklaştırır, rah­metinden mahrum bırakır.


Allah'ın sana bu verdiklerini onun rızâsına uygun kul­lan. Zira sana bedeninde, malında önceden sahip olma­dığın bunca nimetler verdi. Allah'ın sana ihsan ettiği gibi sen de ihsan et. Zekâtını ver, cimrilik, israf ve ihtikâr ede­rek yer yüzünde fesad çıkarma. Muhakkak Allâhü Teâlâ, mal ve mülkü senden daha fazla, daha güçlü ye cemi­yetçe de daha kalabalık olan Firavun gibilerini helak etmiştir." dedi. O hiçbir nasihati dinlemedi ve "Ben bu mal­lara, sırf bendeki bir ilim sayesinde sahip oldum. Senin bütün bu söylediklerin bana hasedindendir." dedi. Hattâ Mûsâ aleyhisselâma düşman oldu ve ona iftira attırdı. Sonra Allâhü Teâlâ onun bu hilesini açığa çıkardı da kavmi onu kötüleyerek terk ettiler.


Sonra Allâhü Teâlâ onu sarayı ile yere geçiriverdi. Dün onun gibi olmayı ve mevkiini arzu edenler de bu sabah, "Vay be, demek ki Allah kullarından dilediğine rızkı bol veriyor, dilediğine de az; eğer Allah bize lutfetmese idi bizi de batırmıştı. Demek ki hakikat bu: Kâfirler saadet ve se­lâmete kavuşamayacaklar." diyorlardı.


Beyt:


Cihanda merd-i mümsik mâlik olsa mülk-i Karun'a Cihandan göz yumunca malı el yer, kendisin yer yer.


Dünyada insan Karun'un mülküne sahib olsa ölünce vücudunu toprak, malını varisleri yer.


 


FIKRA


 


Temel Cemal'e


- İşim kötü gidiyor, her hafta yüz milyon kaybediyorum.


- İşini niye bırakmıyorsun?


- Bırakırsam nasıl geçinirim?..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. Hz.Ali (r.a.)


YEMEK MENÜSÜ


·          DOMATES ÇORBA


·          EV USULU MANTI


·          YAPRAK SARMA


·          YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEBAB: (Ar.) Er. - Gençlik, tazelik. -Türk dil kuralına göre "b/p" olarak kullanılır.


 


Kız: ŞEMSPARE: (a.f.i.)- - Güneş parçası. Çok parlak. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


 


MANİ


 


köprüden geçerken
köprü saladı beni
mavi gömlekli adam
aşka bağladı beni


KARİKATÜR


 


Komikaze Erdil Yaşaroğlu 83,Komikaze-Erdil Yaşaroğlu Karikatürleri, Komikaze,

BİLMECE


Su üşümüş ben olmuşum


Güneş çıkmış yok olmuşum


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Balık




 

 

 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler