13 Aralık 2010 Pazartesi

12 Aralık 2010


















 






 


 




























Bugün     12 Aralık 2010        6 Muharrem 1432 T.Sani: 29 Kasım 35 Yaprak dökümü sonu-Karakış fırtınası-Yeli Malı Haftası (12-18 Aralık)-Bangladeş'in istiklali (1971)


HADİS-İ ŞERİF


 


Hutbe esanasında birine sus! diyen lağvetmiş olur, cumanın sevabını zayi eder. Ravi: Müslim


 


MUTA NİKÂHI HARAMDIR


Mut'a nikâhı, erkeğin muayyen bir menfaat veya mal karşılığında anlaşıp kadını bir müddet için kiralamasıdır. Müt'a'da şahit yoktur ve "Temettü edeyim (seninle men-faatlanayım, faydalanayım)" gibi kelimeler kullanılarak yapılır. Dînimizin meşru kıldığı nikâhdaki hiçbir faydayı temin etmeyen müt'a nikâhı, sadece şehevi bir arzuyu tatmin için kadının kiralanmasından ibarettir. Bu ise ka­dının haysiyetini zedeler, ciddî bir yuva kurma ve sıhhatli bir nesil yetiştirme arzusunu azaltır, nesiller karışır, ve-led-i zina çoğalır. Câhiliyye zamanında işlenen pek çok çirkin fiiller gibi mut'a nikâhı da İslâm'ın gelişi ile ebe­diyen haram kılınmıştır. Müt'a nikâhı kitap, sünnet ve icmâ-i ümmet ile kıyamete kadar haramdır.


Âyet-i Kerîme'de (meâlen): "O müminler avret mahalle­rini zinadan muhafaza ederler. Ancak Allâhü Teâlâ'nın helâl kıldığı hanımları ve mülkü olan cariyeleri müstesna. Kim ki bu hududu tecâvüz ederse onlar haddi aşanlardır." buyurulmaktadır. Bu âyet-i celîle açıkça göstermektedir ki, erkeğin kadınla meşru beraberliğinin tek yolu nikâhtır. Müt'a ise nikâh değildir. Zira meşru nikâhta bulunan talâk, zıhâr, veraset, iddet, nesebin sübûtu gibi hükümlerin jıiç-birisi onda yoktur. Öyle ise zinadır ve haramdır. Hz. Âişe validemiz de böyle buyurdular.


Peygamberimiz (s.a.v.): "Ey insanlar! Ben müt'a nika­hıyla kadınlardan faydalanmanız için size izin vermiştim. Şüphe yok ki Allâhü Teâlâ (c.c), kıyamet gününe kadar bunu muhakkak haram kılmıştır. Kimin yanında bunlar­dan bir kadın varsa hemen onun yolunu açsın, bıraksın." buyurdular.


Hz. Alî (k.v.): "Resûlullâh Efendimiz Hayber günü müt'a nikâhını haram kıldı." ve "Bana getirilen müt'a nikâhı et­miş kimseyi recmederim." (yani ona zina edenin cezasını tatbik ederim) buyurdu.


Abdullah bin Abbâs (r.a.), müt'a nikâhının ölü eti, kan ve hınzır eti yemek gibi haram kılındığını söylemiştir.


Ashâb-ı Kiram ve dört hak mezhep' âlimlerinin hepsi müt'a nikâhının zina gibi haram olduğunda icmâ' (ve ittifak) etmişlerdir.


 


FIKRA


 


Papa, Rahibe Teresa'yı, dinsel ortam hakkında bilgi toplaması için Amerika'ya göndermişti. Saygıdeğer rahibe her perşembe günü telefonla raporunu sunacaktı. İlk telefon hemen geldi. "Papa hazretleri..." diyordu Rahibe Teresa, "New York'dan arıyorum. Burası çok güzel. İnsanlar dindar. Her köşede bir vaiz var, kiliseler de dolu." Papa çok mutlu oldu. Bir hafta sonra Rahibe Tereza Philadelphia'dan aradı. "Papa hazretleri..." dedi rahibe, "Burası daha da güzel. İnsanlar o kadar dindar ki, kiliseler dolup taşıyor." Sevindi Papa, "Sen devam et kızım..." Bir sonraki perşembe günü telefon çalmadı. Ondan sonraki hafta da, bir sonrakinde de... Papa huzursuzlanmıştı. Derken telefon çaldı. "Rahibe Teresa, sen misin?" diye sordu Papa. "Jean Paul baby..." diyordu telefondaki ses, "Ben Terry! Burası da Las Vegas!.."


GÜNÜN SÖZÜ


 


En kötü nefret, akrabaların nefretidir. TACITUS


YEMEK MENÜSÜ


·          FIRIN KÖFTE


·          PEY. MAKARNA


·          M.SALATA


·          MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞERAFEDDİN: (Ar.) Er. - Dinin şereflisi, büyüğü. - Türk dil kuralına göre "d/t" olarak kullanılır.


Kız: ŞERARE: (Ar.) Ka. - Kıvılcım.


geçemek geçek geçek
geçerken paçayı çek
ben haftaya düğün isterim
4 davul 8 köçek


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bir nehirde bulunan ördekler şöyle yüzmektedir: bir ördek iki ördeğin önünde, bir ördek iki ördeğin ortasında, bir ördek iki ördeğin arkasında... Nehirde kaç ördek yüzmektedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (D Harfi)


 

 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler