15 Aralık 2010 Çarşamba

16 Aralık 2010

















 

















     




















Bugün   16 Aralık 2010    10 Muharrem 1432 K.Evvel: 3 Kasım 39 AŞURA GÜNÜ-Kazakistan'ın İstiklali (1991)-Musul'un Irak'a Verilmesi (1925)


HADİS-İ ŞERİF


 


Emin bir Müslüman mal muhafızı olsa ve vazifesini dürüstlükle yapsa, şöyle ki, kendisine emredileni gönül hoşnuğuyla eksiksiz ve tam olarak yerine getirirse, sadakayı veren iki kişiden biri olur. Ravi: Buhari, Zekat 25


 


NÛH ALEYHİSSELÂM VE TÛFÂN


Hz. İdrîs (a.s.) göğe çekildikten sonra Âdemoğulları, doğru yoldan ayrıldılar ve putlara tapmağa başladılar. Cenâb-ı Hakk onlara Nûh aleyhisselâmı gönderdi.


Hz. Nûh (a.s.) nice yıllar kavmini tevhîde, Allah'ın birli­ğine davet etti. Yalnız oğulları Sâm, Hâm ve Yâfes ile ha­nımları ve diğer pek az kimseler îmân edip diğerleri kulak asmadılar. Hattâ Yâm adındaki oğlu dahi îmâna gelmedi.


Hz. Nûh aleyhisselâm, kavmine nasihat ettikçe onlar, ona zulüm ve ezâ eder; hakaret ve alay ile karşılık ve­rirlerdi. Nihayet onların îmâna gelmesinden ümidi kal­madı ve onlara beddua etti. Bu duası kabul oldu. Allah tarafından ona "Gemi yap!.." diye vahiy geldi.


Hz. Nûh, kırda ve sudan uzak bir yerde gemi yapma­ğa başladı. Kavmi oradan geçerken onunla eğlenirler ve "Peygamber idin, marangoz oldun!" derlerdi. O da onla­ra "Yakında biz de sizinle eğleniriz." derdi.


Gemi bitince tûfân alâmetleri zuhur etti. Hz. Nûh mü­minlerle gemiye bindi. Ayrıca hayvanların her türlüsün­den birer çift aldı.


Sonra her taraftan, gökten ve yerden su yürüdü. Hz. Nûh, oğlu Yâm'ı da gemiye çağırdı. Oğlu, "Ben dağa çı­kar, kurtulurum." diyerek gemiye binmedi. Hz. Nûh "Bu­gün Allah'ın merhametinden başka sığınacak yer yoktur!" diye nasîhat ederken araya bir dalga girdi, Yâm boğuldu.


Babalık bu ya, Hz. Nûh üzüldü. Ne çare ki Cenâb-ı Hakk bütün müşriklerin helakini irâde buyurmuştu. Yâm da müşrik olduğu için onlarla beraber helak oldu.


Derken, tufan her tarafı kapladı. Su, dağları aştı. Yer­yüzündeki insanlar ve hayvanların hepsi telef oldu.


O sırada Hz. Nûh aleyhisselâmın gemisi, dağlar gibi büyük dalgalar arasında yüzerdi. İşte böylece tufan altı ay kadar sürdü. Sonra Allah'ın emriyle yağmurların ar­kası kesildi ve sular çekildi.


Gemi, Âşûra günü Cûdî dağının üzerine oturdu. Ge-midekiler selâmet buldu. Âlem bir başka âlem oldu.


 


FIKRA


 


Katolik okulunda minikler yemek saati gelince yemekhanede sıraya girmişler. Derken bir de bakmışlar ki, rahibelerden biri meyva bölümündeki kıpkırmızı elmaların üzerine bir not yapıştırmış: “Sadece 1 tane alın, tanrı bakıyor!” Bunu gören afacanlardan biri bunun üzerine, tatlı bölümüne geldikleri zaman çikolatalı kurabiyelerin üzerine şöyle bir not yapıştırmış: “İstediğiniz kadar alın; tanrı elmalara bakıyor!..” 


GÜNÜN SÖZÜ


 


 Hiçbirşey için "BENİMDİR" deme, sadece de ki;
"YANIMDADIR" Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili, ne hayat, ne ölüm, ne huzur, ne de keder... DAİMA SENİNLE KALMAZ
H. Lawrence


YEMEK MENÜSÜ


·         ETLİ NOHUT


·         ŞEH. PİLAV


·         M.ÇORBA


·         K.TURŞU


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEMSEDDİN: (Ar.) Er. - Dinin güneşi, dinin insanlara verdiği aydınlık. - Türk dil kuralına göre "d/t" olarak kullanılır (Şemsettin).


Kız: ŞEMSİFER: (a.f.i.) Güneşin aydınlığı, parlaklığı. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


muz severmisin
soysam yer misin
gözlerime bakarak
seni seviyorum dermisin


KARİKATÜR


Korkma 


BİLMECE


 


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler