20 Aralık 2010 Pazartesi

18 Aralık 2010














 
























Bugün     18 Aralık 2010        12 Muharrem 1432 K.Evvel: 5 Kasım 41 İmam-ı Gazali'nin Veatı (M.111)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah'ı anmanın dışında fazla konuşmayın. Çünkü Allah'ı hatıra getirmeden çok konuşmak kalbi katılaştırır. Allah'ın rahmetinden en uzak insan ise kalbi katı insandır. Ravi: Tirmizi, Zühd 61


 


FAYDALI İLİM NEDİR?.


İmâm-ı Gazâlî hazretleri buyurdu:


Ey oğul, Allâhü Teâlâ'ya karşı muamelen, seni kızdır­mayan, canını sıkmayan ve hareketinden memnun kal­dığın kölenin muamelesi gibi olsun. Kölenin, senin için yapmasına razı olmadığın bir işi, gerçek efendin olan Allah'a karşı yapma.


İnsanlara, onların sana yapmalarını arzu ettiğin gibi muamele et. Zira kendisi için sevdiğini başkaları için de sevmedikçe kişinin îmânı kemâle ermez.


Lâyık olan, okuduğun ilimler kalbini düzeltip ahlâkını güzelleştiren ilimlerden olmalıdır. Meselâ ömründen an­cak bir hafta kaldığını bilsen böyle olmayan ilimleri terk eder; hemen kalbini yoklar, kendini kötü huylardan temiz­ler, Allâhü Teâlâ'ya kulluk ile meşgul olur, güzel huylarla bezenmeğe gayret edersin. Halbuki insanın her girdiği gün veya gece ölmesi mümkündür. Buna göre seçtiğin ilimler de maneviyâtını düzelten ilimlerden olmalıdır.


Evlâdım, sana başka bir sözüm daha var, selâmetin için şu öğüdümü dinle ve tut:


Eğer sultanın seni ziyaret edeceğini öğrenşen, iyi bili­rim ki, her şeyi bırakır ve hemen sultanın gözüne ilişecek her şeyin temizliğiyle uğraşırsın. İşte işaret ettiğim şeyi iyi düşün. Çünkü sen anlayışlısın; akıllı kimseye bir söz yeter. Peygamber Efendimiz, "Doğrusu Allâhü Teâlâ sizin dış görünüşünüze ve amellerinize bakmaz, an­cak kalplerinize ve niyetlerinize bakar." buyurmuştur.


Kalp ilmi, farz-ı ayındır. Diğer bilgiler ise -Allâhü Tealâ'nın farz kıldıklarını yapacak kadarı hâriç- farz-ı kifâyedir. Yâni bâzı kimselerin bunları bilmesi yeter. Allah seni faydalı ilim öğrenmeye muvaffak kılsın.


Benzer erbâb-ı riyanın hâli ol kâşaneye: İç yüzü vîrân, dışı mâmur şeklin gösterir.


(Esad Muhlis Paşa)


Riyakârların hâli, dışından bakımlı görünen fakat içi viran köşke benzer.


 


FIKRA


 


Haham, papaz ve imam yardım toplamaktadırlar. Zengin bir adam ortaya 1 altın atar, ancak kim için attığı belli değildir. Haham “Yere bir daire çizelim. Parayı havaya atalım; dairenin içine düşerse ben alayım, dışına düşerse siz ikiniz paylaşın...” Papaz tam tersini söyler. İmam “Öyle daire filan çizmeyelim. Parayı havaya atalım, allahın ihtiyacı varsa, o alır. Yere düşerse ben!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bir adamın gerçekten büyük olup olmadığını, onun alçak gönüllülüğünden anlayabilirsiniz.


 Senden iyilere yerini vermesini bil. KEBLE


YEMEK MENÜSÜ


·          SOS.KAR.KIZARTMA


·          MAKARNA


·          YOĞURT


·          SİGARA BÖREĞİ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞENALP: (f.t.i.) Er. - Neşeli, canlı yiğit.


Kız: ŞENCAN: (f.t.i) - Canlı, neşeli, hareketli yapısı olan kimse. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Deniz Kızı Alacağım
Denize Dalacağım
Çatla Patla Kaynana
Ben Canan I Alacağım...


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yırtıcı bir hayvana nasıl bakılır?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Trafik polisi)






 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler