20 Aralık 2010 Pazartesi

20 Aralık 2010















































 



 


 





















.























Bugün     20 Aralık 2010        14 Muharrem 1432 K.Evvel: 7 Kasım 43 İmam-ı Şafii Hazretlerinin vefatı (820)-Fırtına


HADİS-İ ŞERİF


 


Resulullah (sav) (bir gün): "Sakın yollarda oturmayın!" buyurmuştu. "Ya Resulullah" dediler, "oturmadan edemeyiz, oralarda (oturup) konuşuyoruz." "Mutlaka oturacaksınız, bari yola hakkını verin!" buyurdu. Bunun üzerine: "Ey Allah'ın Resulü, onun hakkı nedir?" diye sordular. "Gözlerinizi kısmak, (gelip geçeni) rahatsız etmemek, selama mukabele etmek, emr bi'l-ma'ruf nehy-i ani'l-münker yapmaktır!" dedi. (Hz. Ömer'den yapılan bir başka rivayette şu ziyade var: "Yardım isteyen mazluma yardım edersiniz, yolunu kaybedene rehber olursunuz."). Ravi: Buhari, İsti'zan 2, Mezalim 22; Müslim, Libas 114, (2121); Ebu Davud, Edeb 13, (4815)


 


İMÂM ŞAFİÎ HAZRETLERİ (RH.)


Ehl-i sünnetin amelde dört büyük mezhep imamından biri olan İmâm Şafiî'nin (rahimehullah) ismi Muhammed b. İdris ve künyeleri Abdullah'dır. İmâm Şafiî (r.h.), As-kalan'da (veya Yemen'de) hicrî 150 (m. 767) târihinde doğmuş, hicrî 204 (m. 819) senesinde Mısır'da vefat etmişlerdir. Mübarek kabirleri Kâhire'dedir.


Başlıca eserleri şunlardır: Ahkâmü'l-Kur'ân, es-Sü-nen, Ihtilâfü'l-hadîs, er-Risâle fi'l-Usul, el-Mevâris, Kitâ-bü'l-Ümm, Müsnedü'ş-Şâfiî, Edebü'l-Kâdî, el-Eşribe, Fezâil-i Kureyş, es-Sebku ve'r-Remy.


İmam Şafiî, tıpta, şiir ve edebiyatta, atıcılık sanatında mahir idi. Attığı okların onda dokuzu, belki de tamamı isabet ederdi.


Ömründe hiç kimseyi incitmemiştir. O derecede cö­mert idi ki bir gün kamçısı yere düştü, yerden alıp da verene -hakkı kalmasın diye- elli altın vermiştir.


İlim öğrenmek için çok seyahat etmiştir.


Bağdat'ta meşhurlardan bir zât abdest alıyordu. Şafiî Hazretleri o zâta hitaben "Abdesti güzel eyle.", deyince o zât Hz. İmam'a dönerek "Bildiğin ilimden bana öğret." dedi. İmam Şafiî, "Sadâkat eden necat bulur. Dîn(in emir ve yasaklarına) riâyet eden, her belâdan emindir. Ma'rû-fu emretmekten ve münkeri nehyetmekten geri kalma." buyurdular.


TAM AY TUTULMASI


Yarın (21 Aralık Salı günü) tam ay tutulması mey­dana gelecektir.


Amerika Kıtasının tamamı, Antarktika, Yeni Zelanda ve Avustralya kıtasının doğusundan başlayarak tama­mından gözlenebilecek olan bu tutulma Türkiye'den görülemeyecektir. Tutulmanın büyüklüğü: 1.2614'dür. Ayın gölgeye girişi: 21 Aralık 2010 07.27 (Türkiye Saati) Tutulmanın ortası: 21 Aralık 2010 10.16 Ayın gölgeden çıkışı: 21 Aralık 2010 13.06


 


FIKRA


 


Tanrı eşeği çağırmış ve “Ömrünü 40 yıl olarak belirledim. 40 yıl boyunca yük taşıyacaksın.” Eşek “Ne yapayım o kadar ömrü? 10 yıl yaşasam yeter.” Tanrı kabul etmiş. Köpeğe dönmüş tanrı “Ömrün 20 yıl. 20 yıl boyunca it gibi dolaşacaksın.” Köpek itiraz etmiş “Ne yapayım 20 yılı. Bana 10 yıl yeter.” Tanrı insana dönmüş “Sana dünyayı biçimleme görevini veriyorum. Ömrün de 20 yıl...” İnsan itiraz etmiş “Bu kadar sürede bu işi gerçekleştiremem. Hele sen şurdan eşeğin 30 yılıyla, köpeğin 10 yılını da ver bakalım.” Tanrı kabul etmiş. O günden sonra insan, ilk 20 yıl insan gibi yaşamış, sonraki 30 yıl eşekler gibi çalışmış, sonraki 10 yılda it gibi dolanmış.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Gençler, yaşlıların aptal olduklarını sanırlar, ama yaşlılar gençlerin aptal olduklarını bilirler.


YEMEK MENÜSÜ


·          MELEMEN


·          MAKARNA


·          DOM. ÇORBA


·          YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞENDUR: (f.t.i.) Er. - Neşeli, sevinçli olması devam etti, sürdü.


Kız: ŞENGÜL: (f.t.i.) Ka. - Gülün en güzel hali.


MANİ


 


Kara Kara Tavuklar
Beyaz Beyaz Yumurtlar
Bızım Sınıfın Erkekleri
Çay İçerken Uyuklar


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi karnede sıfır olmaz?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Bol Vitamin)



 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler