23 Aralık 2010 Perşembe

24 Aralık 2010































































 






 







 




















Bugün     24 Aralık 2010        18 Muharrem 1432 K.Evvel: 11 Kasım 47 Sultan IV.Murad'ın Bağdat'ı fethi (1638)-En uzun gecelerin sonu


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah'ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. Allah'ım! Senin sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl. Ravi: Tirmizî, "Deavât", 73


 


"KİM BİR KAVME BENZERSE ONLARDANDIR"


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: "Bir kim­se müşriklerin arzına ev bina edip, onların bayramlarına katılmak suretiyle onlara benzerse, o kimse kıyamet gü­nü onlarla beraber diriltilir."


İmâm-ı Rabbânî Müceddid-i Elf-i Sânî (k.s.) Hazretle­ri buyuruyorlar ki:


"İki dîni tasdîk eden kişi şirk ehlinden sayılır. İslâm hükümleri ile küfrü bir araya getirmeye teşebbüs eden de müşriktir. Hâlbuki küfürden teberrî etmek (uzaklaşmak) İslâm'ın şartıdır. Şirk şaibesinden sa­kınmak tevhiddir..."


Hindûların büyük bildikleri günlere hürmet etmek, Ya-hûdîlerce bilinen âdetlere uymak küfrü îcâp ettirir. Nite­kim ehl-i İslâm'ın câhilleri, bilhassa kadınlar, küffârın belli günlerindeki küfür merasimini icra etmektedirler. Bunları, kendileri için de bayram kabul edip, kızlarının ve kardeşlerinin evlerine onlar gibi hediyeler yollarlar... Böylelikle o merasime tam mânâsı ile îtinâ ve îtibâr ederler." İslâmda bunların hepsi şirk ve küfürdür. (Mek-tubâi-ı İmâm-ı Rabbânî, 3/41)


Yine Mektûbât-ı Şerîfe'nin 1. cildinin 266. mektubun­da şöyle buyuruyorlar:


"Bir defasında, bir hastanın ziyaretine gitmiştim. Ölü­mü yaklaşmıştı. Hâline teveccüh ettiğim zaman gördüm ki kalbi şiddetli zulmet içinde... Her ne kadar bu zulmetin kalkması için teveccüh ettiysem de kalkmadı. Çokça teveccühten sonra bilindi ki, bu zulmetler, kendisinde saklı duran küfür sıfatındandır. Bu sıkıntıların sebebi kü­für ehli ile dost geçinrnesindendir. Bana ma'lûm oldu ki bu zulmetlerin defi için teveccüh, yerinde bir iş değildir. Zîrâ onun bu zulmetlerden temizlenmesi, küfrün cezası olan cehennem azabına bağlıdır.- Ve bana malum oldu ki, onda îmândan bir zerre miktarı mevcuttur ve bunun bereketiyle cehennemde ebedî kalmaktan kurtulacaktır."


 


FIKRA


 


Sakıp Sabancı'ya bir gün demişler ki.. "Ağa bu dünyada her şey güllük gülistanlık. Nereye baksak her tarafta senin şirketleri, fabrikaları görüyoruz... MarSA, YünSA, LasSA, ToyotaSA... Burada işin iş. Ya diğer tarafta ne olacak, orada ne yapacaksın, nasıl kurtulacaksın cehennemden?” Sakıp ağa gülmüş, "Öte yanda da işimizi sağlama aldık. Bir tarafımızda İSA, diğer tarafımızda MuSA!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsanlar aptal olarak yaşayabilirler; ama aptal olarak ölemezler. YOUNG


YEMEK MENÜSÜ


·          MERCİMEK ÇORBA


·          K.BUDU KÖFTE


·          ÇOBAN SALATA


·          KAZANDİBİ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEMİ: (Ar.) Er. 1. Mumla, ışıkla ilgili, ışıklı. 2. Mum yapan ya da satan kimse.


Kız: ŞEMİME: (Ar.) Ka. - Güzel kokulu şey.


 


MANİ


 


elma dalda kan mı olur
al basma fistan mı olur
kendi köyüm dururken
el köyü vatanmı olur


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hiç ceza alınmadan öldürülen şey nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (Meteoroloji uzmanları)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler