27 Aralık 2010 Pazartesi

27 Aralık 2010






















































 

 
































Bugün 27 Aralık 2010     21 Muharrem 1432 K.Evvel: 14 Kasım 50 Ayasofya'nın Yapılışı (M.537)-Erzincan Depremi (1939 / 39 bin ölü)-Tarsus'un kurtuluşu (1921)-Gündönümü Fırtınası


HADİS-İ ŞERİF


 


Ameller her perşembe ve pazartesi günü arzedilir. Aziz ve Celil olan Allah o gün, Allah'a hiçbir şirk koşmayan kulun günahını affeder. Bundan sadece kardeşiyle arasında düşmanlık olanı istisna eder, (onu affetmez) ve der ki: "Bu ikisini barışıncaya kadar terkedin. Ravi: Müslim, Birr 36, (2565); Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 17, (2, 908); Ebu Davud, Edeb 55, (4916)


 


HİZMET AŞIĞI BİR ANNE


Silsile-i Sâdât'ın büyüklerinden Hâce Muhammed Bâkibillâh'ın (k.s.) -kendi hizmetçileri olmasına ragmen-anneleri dergâhının işleri ile bizzat alakadar olur, der­gâhın ekmeğini, yemeklerini pişirir ve çok defa yemeği dergâhtaki talebelere dağıtır, kendisi de bir kuru ekmek parçası ile iktifa ederdi. Çoğu zaman bir hasır parçası üzerinde yatardı.


Bir gün Bâkîbillâh Hazretleri annelerinin zayıf ve kuv­vetsiz kaldığını görünce, yemek pişirme işini bir başka­sının yapmasın, söyledi. Annesi ise buna çok, uzu erek uzun zaman 'Bilmiyorum ne kabahat ettim ki, Allahu Teâlâ beni bu hizmetten mahrum etti. Yaptığım en mis, o hazrete ve talebelerine ekmek ve yemek pişirmek ıdı, o da elimden alındı.' dedi. Fakat edebe riayetinin bü­yüklüğünden bunu oğluna açıklayamadı Anne erinin bu izdırabı Hâce Muhammed Bâkîbillâh'a (k.s.) bildirilince, bu hizmeti tekrar annelerine verdiler.


 


MUTFAĞIMIZ:..HAVUÇLU BİSKÜVİLİ PASTA (8 kişilik)


Malzemeler:


1  paket kare bisküvi


2  adet rendelenmiş havuç


Yarım su bardağı şeker, süt, Hindistan cevizi


Yarım paket tercihan tereyağı


Vanilya, tarçın, Hindistan cevizi


Yapılışı:


Havuç, tercihan tereyağı, şeker tavaya koyulur. Tere-yaöı ve şeker eriyinceye kadar pişirilip ocaktan alınır. Ilıyınca bir karıştırma kabına alınır. Ufalanmış bisküviye süt, tarçın, ceviz ilave edilip karıştırılır.


Alüminyum folyodan yarım metre kesHIp, tezgah ıüze­rine serilir. Üzerine Hindistan cevizi dokulur. Bıskuvılı karışım Hindistan cevizinin üzerine yayılır Alüminyum folyo etrafına sarılarak rulo edilip buzdolabına koyulur. 2-3 saat soğutulduktan sonra folyo açılıp, dilim dilim kesilerek servis edilir.


 


FIKRA


 


İki arkadaş bir gece, bir parti dönüşünde yürüyerek eve dönerlerken bir tanesi, biraz macera olur eğleniriz düşüncesiyle ilerideki mezarlığa girip kestirmeden gitmeyi önerir. Diğeri de hemen kabul eder. Mezarlığın içine girerler ve yürümeye başlarlar. Çok derinlerden garip seslerin geldiğini farkederler. İki arkadaş bir taraftan tırsarak bir taraftan da tırstıklarını birbirlerine belli etmeyerek yürümeye devam ederler ama bu korkunç ses onlar yürüdükce artmaktadır. Epey ilerledikten sonra ilerideki sis bulutunun arkasında bir kıpırtı görürler. İyice tırsmışlardır artık ama yürümeye devam ederler. Sis biraz dağıldığında, farkederler ki, bir mezar başında bir yaşlı bir adam, elinde çekiçle mezar taşına birşeyler yazmaktadır. Bunu gören iki arkadaş, müthiş bir şekilde rahatlayarak sorarlar çıkışarak: “Öf yahu amca, bu saatte çalışılır mı? Biz de seni hayalet sanıp korkmuştuk!” Yaşlı adam da şöyle bir kafasını kaldırıp gençleri süzdükten sonra sinirle homurdanır: “Adımı yanlış yazmış geri zekalılar!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Yaşamanın tadını çıkarmaktan korkana aptal derim. ALBERT CAMUS


YEMEK MENÜSÜ


·   PİLİÇ IZGARA


·   PİLAV


·   EZO ÇORBA


·   SÜTLAÇ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞİDE: (Fars.) Er. - Parlak, ışıklı, güneş.


Kız: ŞEZERÂT: (Ar.) Ka. - İşlenmeden maddenin içinde toplanan altın parçaları. Süs olarak kullanılan inci ve altın taneleri.


MANİ


 


merdivenim kırk ayak
kırkına verdim dayak
dediler yarin geliyor
seyirttim yalın ayak


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yankesiciler neden modayı takip ederler?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Samanyolu'nda






 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler