6 Aralık 2010 Pazartesi

5 Aralık 2010












 



























Bugün     5 Aralık 2010          29 Zilhicce 1431 T.Sani: 22 Kasım 28 Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması (1934)-Nuruosmaniye Camii ibadete açıldı (1755)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim Aşura gününde çoluk çocuğunun nafakasını arttırırsa Allah'ü Teala senenin tamamında ona rızık genişliği verir. Ravi: Muhtaru'l - Ehadis


 


ZİLHİCCENİN SON GECESİ YAPILACAK İBÂDET


Zilhiccenin son gecesi mümkünse bir Teşbih Namazı kılı­nır ve bir Hatm-i Enbiyâ yapılır. (Hatm-i Enbiyâ'nın tarifi, Duâ ve İbâdetler isimli kitabımızda vardır.) Keza, zilhiccenin son gecesi, akşam ile yatsı arası, 10 rek'at namaz kılınır. Namaza şöyle niyet edilir: "Yâ Rabbî, geçen seneyi benden razı olarak ayır. Sâdır olan isyanımı hasenata tebdîl eyle. Beni hidâyet-i ilâhiyene ve rızâ-yı ilâhîne mazhar eyle."


Her rek'atte; 7 Fâtiha-i Şerîfe, 7 Âyetü'l-Kürsî, 7 İhlâs-ı Şerîf okunur. İki rek'atte bir selâm verilir.


Namazdan sonra, mümkünse en az 11 tevhîd, 11 istiğ­far, 11 salevât-ı şerîfe okunur ve duâ edilir.


Zilhiccenin son günü, aynı zamanda senenin son günüdür. Bu günde mümkünse oruçlu bulunmak fazîletli bir ibâdettir.


MUHARREM AYININ BİRİNCİ GÜNÜNDE NE YAPILIR?


Muharremin birinci gününde, her birinde besmele çeke­rek, bir defada 1000 İhlâs-ı Şerîf okuyanları, Cenâb-ı Hakk lütfuyla, keremiyle bu âlemden kul borcu ile huzuruna getirmeyecektir.


Muharrem ayının birinden onuna kadar 10 gün oruç tut­mak fazîletli ibadetlerdendir. Bu on günlük orucu tutama­yanlar, mümkünse 8, 9 ve 10. günlerde oruç tutmalıdırlar. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) 9. günü seferde bulunduğun­dan yalnız 10. günü oruç tutmuşlar ve "Sağ olursak gele­cek sene 9. günü de tutarız." buyurmuşlardır.


Bu ayın perşembe, cuma, cumartesi günlerinde peş peşe oruç tutulursa 900 senelik nafile oruç sevabı verilir. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)


MUHARREM AYI İÇTİMÂİ, RU'YET VE BAŞLANGICI


Hicrî-Kamerî 1432 yılı Muharrem ayı içtimâi bugün (05 Aralık Pazar) Türkiye saati ile 19.36'dadır. Ru'yet ise yarın (06 Aralık Pazartesi) Türkiye saati ile 10.54'dedir.


Hilâl'in görüldüğü yerler: Endonezya, Hindistan, Hint Ok-yanusu'nda; Chagos Takım Adaları, Kerguelen, Amsterdam, Crozet, Heard, McDonald ve Mascariegnes Adaları, Mada­gaskar, Afrika kıtası ile Avustralya kıtasının doğu sahilleri ha­riç tamamı. Hilal; Mısır, Fas, Cezayir, Tunus ve Arap ya­rımadasından görülebilecek, Avrupa kıtası ile Asya kıta­sının -güney kıyıları hariç- tamamından ve Türkiye'den asla görülemeyecektir.


Hilâlin görüldüğü günü takip eden 07 Aralık Salı günü de Muharrem ayının (1 j'idir.


 


FIKRA


 


Trabzon’u gezmekte olan turist, “Allah allah... Burada herkesin bıyığı var!” deyince Temel, burnuna dikkat çekerek, “Piz önemli ve değerli şeylerun altıni çizeruz!..” der.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hiçbir şey, acıdan daha hızlı gelemez. BAİLEY


YEMEK MENÜSÜ


·          MERCİMEK ÇORBA


·          ISPANAK BORANİ


·          GÜL BÖREK


·          YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞENYAŞAR: (f.t.i.) Er. - Yaşamı, neşeli mutlu geçen kimse.


Kız: ŞEZA: (Ar.) Ka. - Kokulu şeylerin kokusu.


MANİ


 


Evleri var çiftlik gibi,
Yolları var iplik gibi,
Biz Ayşe’yi gelin alıyoruz,
Kınalı keklik gibi.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


İnek kuyruğunu neden sallar?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (İçli köfte)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler