8 Aralık 2010 Çarşamba

8 Aralık 2010































































Bugün     8 Aralık 2010          2 Muharrem 1432 T.Sani: 25 Kasım 31 ABD ve İngiltere'nin Japonya'ya harp ilanı (1941)-Yaprak dökümü sonları


HADİS-İ ŞERİF


 


Aşura gününde oruç tutunuz. O öyle bir gündür ki, o günde peygamberler (aleyhimüsselam) oruç tutarlardı. Ravi: Camiu's Sağir


 


ALLAH'A VE RESULÜNE OLAN SEVGİ


Hz. Mus'ab b. Umeyr, Ashâb-ı Kirâm'ın büyüklerinden, ilk müslüman olanlardan ve İslâm'a çok büyük hizmet­lerde bulunan Kur'ân muallimi bir zâttır.


Mus'ab b. Umeyr (r.a.), zengin, hali vakti yerinde olan bir aileye mensuptu. Mekkeli gençler arasında en yakı­şıklı olan ve en güzel elbiseler giyen idi. Ana ve babası onu çok severlerdi.


Resûlullâh'ın (s.a.v.) İslâm'a davet ettiğini duyunca, he­men huzuruna vardı ve müslüman oldu. Annesinden ve akrabalarından korktuğu için, Müslüman olduğunu gizliyor, Resûlullâh'ı gizlice ziyaret ediyor, namazlarını gizlice kılı­yordu. Bir gün namazını kılarken İbn-i Talha görüp anne­sine ve akrabalarına haber verdi. Mus'ab'ı (r.a.) yakalayıp hapsettiler, îmânından dönmesi için ona işkence yaptılar. Bu işkence ve eziyetler birinci Habeşistan hicretine kadar devam etti. Habeşistan'dan döndüğünde artık annesi ona eziyet etmekten vazgeçmişti.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir gün ashâbıyla oturur­larken Mus'ab (r.a.), huzuruna geldi. Üzerinde yamalı bir elbise vardı. Ashâb-ı Kiram, onun bu halini görünce acı­dıklarından başlarını aşağıya eğdiler, yanlarında ona ve­rebilecekleri bir şeyleri de yoktu.


Resûlullâh da (s.a.v.) onun daha önce içinde bulunduğu imkânlar ile şimdiki hâlini düşünerek gözyaşlarını tutama­dı. Mus'ab (r.a.) selâm verdi, Resûlullâh (s.a.v.) da selâ­mını aldı. Sonra Resûlullâh Ashabına şöyle buyurdu: "Siz­den biriniz sabahleyin bir elbise, akşamleyin başka bir elbise giydiği, önüne bir tabağın konulup öbürünün kal­dırıldığı ve Kabe'nin örtüldüğü gibi evleriniz de sizi örttüğü zaman ne yapardınız? Ashâb, "Ya Resûlallah! O günkü hâlimiz bu günkünden daha iyi olurdu. Geçim sıkıntımız olmaz ve biz de kendimizi ibâdete verirdik." dediler. Bunun üzerine Resûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Hayır, siz bu­gün o günkünden daha hayırlısınız."


Resûlullâh (s.a.v.) Mus'ab'a övgüde bulundu, onu med-hetti ve şöyle buyurdu: "Allah'a hamdolsun. Ben Mus'ab'ı görmüştüm. Kureyş'ten hiçbir genç ana-babasının yanında onun kadar imkâna ve nimete sahip değildi. Fakat Allah'a ve Resûlü'ne olan sevgisi ona bu imkânları terk ettirdi."


 


FIKRA


 


Temel dahiliyeciye gitmiş. Doktor ona neyinin olduğunu sormuş.


- Öksürayrum!


- Ne zamanlar öksürüyorsun?


- Tuvalette oturayurken kapıyu tiklattıkları zaman!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Açlık, kılıçtan bile keskindir. BEAUMONT İLE FLETCHER


YEMEK MENÜSÜ


·          ŞEHRİYE ÇORBA


·          KADINBUDU KÖFTE


·          HAVUÇ SALATA


·          AYVA TATLISI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ŞEVKET: (Ar.) Er. - Azamet, büyüklük, ululuk, debdebe, haşmet.


Kız: ŞEVKİDİL: (a.f.i..) Ka. - Gönül neşesi, gönül sevinci.


MANİ


 


Doğrudur yaşım yetmiş
Kim demiş işim bitmiş
Canlı cenaze miyim?
Sadece yıllar yitmiş


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Nerede cuma perşembeden önce gelir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (5 Altın)



 


 




 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler