3 Ocak 2011 Pazartesi

1 Ocak 2011

 






















































Bugün 1 Ocak 2011 26 Muharrem 1432 K.Evvel: 19 Kasım 55 Mekke'nin Fethi (630) - Yılbaşı - Yeni Türk Lirasına Geçiş (2005) - İlk Yılbaşı Tatili (1936) - Miladi Takvim Kullanılmaya Başladı (1926)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim bilgisizliğine, ehliyetsizliğine rağmen fetvâ verirse gökteki ve yerdeki melekler ona lanet eder.


 ::..__ MÜSLÜMAN DÜNYA ÇOCUKLARI __..::


MÜSLÜMANIN VAZİFESİ


Müslümanlar; millî birlik ve beraberliğe çok önem vermeli, memleketlerinin kalkınması için maddî, manevi seferber olmalı, din bilgilerini iyi öğrenmeli, Allah'a ve kullara karşı olan vazifelerini, borçlarını yerine getirmelidir. İslâm’ın güzel ahlâkı ile bezenmeli, kimseye zarar vermemelidir. Fitne çıkarmamalıdır. Dinimiz böyle olmamızı emrediyor, Müslümanın ilk vazifesi; nefsine,   şeytana uymayıp ve kötü arkadaşlara, azgın, âsî  kimselere  aldırmayıp, kanuna karsı suçlu olmaktan, Allahü teâlâya karşı da günah islemekten sakınmalıdır. Allah ü teala, kullarına üç vazife verdi:


Birinci vazifesi: Şahsî vazifesidir. Her Müslüman kendisini  iyi yetiştirecek, sıhhatli,  edepli,  iyi huylu olacak,   ibadetlerini yapacak, ilim ve güzel ahlak öğrenecek, helal lokma kazanmak için çalışacaktır


İkinci vazifesi: Aile içinde ki vazifesidir. Hanımına, ana-babasına,   çocuklarına,kardeşlerine olan vazifelerini yerine getirecektir,


üçüncü vazifesi: Cemiyet içindeki vazifeleridir. Komşularına, hocalarına, talebelerine,   ailesine,   emrinde olanlara, hükümete ve devlete, bütün vatandaşlara, dini ve milleti başka olanlara karşı vazifeleridir.


 


GÜNÜN TARİHİ  -- MEKKE'NİN FETHİ


 Peygamber efendimiz, Medine'den 10 000 kişilik bir ordu ile gelerek, harp etmeden Mekke-i Mükerreme'yi 630 yılında teslim aldı. Düşmanlarına da; "Sizin hiçbirinizi, sorguya çekecek değilim. Gidiniz, hepiniz serbestsiniz!" buyurdu.


Kabe'yi putlardan temizledi ve Hazret-i Bilâl, Kabe'nin damına çıkarak Mekke'de İlk ezanı okudu. Müslümanlar; göç ederek ayrıldıkları Mekke, Kabe ve vatanlarına, böylece yeniden kavuşmuş oldular.


FIKRA


 


Sarhoşun biri pazar sabahı, nehir kıyısında cemaatinden bazı kimseleri vaftiz eden papazın yanına gitmiş ve öyle durmuş. Papaz sarhoştan etrafa yayılan alkol kokusunu alınca kaşlarını çatmış ve sarhoşa sormuş “İsa'yı bulmaya hazır mısın evladım?” Sarhoş bu sorudan bir şey anlamamış ama yine “Hee...” diye sırıtmış. Bunun üzerine papaz sarhoşu ensesinden yakalamış ve kafasını suya sokup bir müddet orada tutmuş. Sonra da sormuş “İsa'yı buldun mu evladım?” Sarhoş “Yok be babacığım!” diye cevap vermiş. Papaz yine sarhoşun kafasını suya sokmuş, onu yarım dakika kadar suyun altında tutmuş ve sonra yine sormuş “İsa'yı buldun mu evladım?” Sarhoş yine “Yok be babacığım!” diye cevap vermiş. Bu iş böylece devam edip gitmiş. Papaz'ın her sorduğunda sarhoş İsa'yı bulamadığını söyleyince, papaz onu bu defa bir dakika suyun altında tutmuş ve çıkartınca da sormuş “Bu defa İsa'yı bulabildin mi evladım?” Sarhoş nefes nefese cevap vermiş “Yahu yine bulamadım be babacığım. İsa'nın buralarda bir yere düştüğünden emin misin?”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bir çivi yüzünden bir nal,bir nal yüzünden bir at,bir at yüzünden de bir atlı gidiverir. Franklin


YEMEK MENÜSÜ


·          Tavuk suyu çorba


·          Kıymalı pide


·          Patates salatası


·          Ayran


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLAFUV: (Ar.) Er. - Geniş Avf ve mağfiret sahibi yüce Allah'ın kulu. Allah'ın isimlerinden,  (bkz. el-Afuv).


Kız: AYPARE: (f.t.b.i.) Ka. - Ay parçası.


MANİ


 


Elbise olmuş giyit,


Bir cins üzümmüş dilit


Hoca’ya meşrubat yok


Hepsi yapılmış içit.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Sıcak evin direği
Tıp tıp eder yüreği


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kartopu



 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler