27 Ocak 2011 Perşembe

28 Ocak 2011



































Bugün 28 Ocak 2011 24 Safer 1432 K.Sani: 15 Kasım 82 Mülkiye Mektebi'nin Açılışı (1854) - Yavuz Sultan Selim Han'ın Mısır'ı zaptı (1517) - Ayandos Fırtınası


HADİS-İ ŞERİF


 


İslam garib olarak başladı, tekrar başladığı gibi garib hale dönecektir. Gariblere ne mutlu!


 


SOHBET İMAN ETMEK


 


Allahü tellinin var olduğuna, bir olduğuna ve Munammed aleyhisselamın Onun Peygamberi olduğuna ve Peygamberlerinin en üstünü olduğuna ve bunun' her sözünün doğru, faideli olduğuna inanmaya İman etmek ve Müslüman olmak denir. Böyle inanan kimseye Mümin ve Müslüman denir. Muhammed aleyhisselamın sözlerine hadîs-i şerîf denir. Kur'an-ı ke-rîmde ve hadîs-i serîflerde açık olarak bildirilenlerden birine bile inanmayana Kafir denir. Asılları Hak te-alanın kelamı olan ve sonradan değiştirilip, birer tarih kitabı haline çevrilmiş bulunan, Tevrat, Zebur ve İncil'i, Allah kelamı zan eden kafirlere ehl-i kitap, Kitaplı kafir denir. Yahudilerin ve Hıristiyanların coğu kitaplı kafirdir. Kendisinde ülûhiyet sıfatı bulunduğuna inandıkları bir insanın heykeli, mezarı karşısında secde ederek, onun her şeyi yapacağına inananlara Müşrik veya Putperest denir. Berehmen, Budist ve Ateşperestler böyledir. Yahudilerin ve Hıristiyanların bir kısmı, büyük Kostantin'den sonra, müsrif oldu. Hiçbir dine inanmayanlara Ateist ve Dehrî denir. Komünistler ve Masonlar ve bunların tuzaklarına düsen din cahilleri böyledir.


Din bilgilerini, fen bilgilerine göre değiştiren kafirlere Filozof ve Dinde reformcu denir. Bunlar nakle değil akla inanırlar. Din bilgilerini, fen bilgileri ise ispat eden müminlere Hukema denir. Kur'an-ı kerîmde ve hadîs-i serîflerde acık bildirilmemiş, şüpheli bilgilere, İslam Alimleri muhtelif manalar verdi. Böylece, iman edilecek şeylere, birbirlerinden farklı inanan 73 fırka, meydana geldi. Bunlardan imanları doğru olan bir fırkaya Ehl-i sünnet ve Sünni denildi. Yanlış mana verenlere Bidat ehli ve Sapık denir. Fen bilgilerine yanlış mana vererek Müslümanın imanını bozana Zındık ve Fen yobazı denir.


FIKRA


 


Hoca aksamleyin eve dogru yururken, baklava seven bir koyluyle karsilasir.


-Hoca, kisa bir sure once bir adam buyuk bir tepsi baklava goturuyordu...


-Beni ilgilendirmez!


-Fakat adam tepsiyi sizin eve goturuyordu.


-O zaman seni ilgilendirmez!


GÜNÜN SÖZÜ


 


Büyük işler sanki hiç ölmeyecekmiş gibi çalışmakla başarılabilir. Vanvenarues


YEMEK MENÜSÜ


·   Biber dolma


·   Çorba


·   Yoğurt   


·   Meyve


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLAZİM: (Ar.) Er. - Azamet ve büyüklük sahibi Allah'ın kulu. - Al­lah'ın isimlerinden, (bkz. el-Azim).


Kız: AYBİKEN: (Tür.) Ka. - Eski Türk hükümdarlarından birinin hanımının ismi.


MANİ


 


Namert olan ters bakar,


Bakışı canlar yakar,


Bir iyilik ederse,


Durmaz başına kakar.


 


KARİKATÜR


 Komikaze Erdil Yaşaroğlu 69,Komikaze-Erdil Yaşaroğlu Karikatürleri, Komikaze,


BİLMECE


Mavi tarla üstünde,
Beyaz güvercin yürür.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: karpuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler