4 Ocak 2011 Salı

4 Ocak 2011







































 

 





















Bugün 4 Ocak 2011 29 Muharrem 1432 K.Evvel: 22 Kasım 58 Sultan Ahmed Camii'nin Temeli'nin Atılışı (1610)


HADİS-İ ŞERİF


 


Ademoğlu ihtiyarladıkça onda iki şey gençleşir:  Mala karşı hırs ve hayata karşı hırs.


 


YEMEK DEDİĞİN BOZULUR


ABD'de beslenme uzmanı olan Joann Bruso, McDonalds'taki ürünlerde bulunan koruyucu maddelerin çocukların sağlıklı beslenmesi üstündeki etkilerini incelemek için enteresan bir deneye imza attı. 8 torunu olan 62 yaşındaki Broso, McDonalds'tan aldığı hamburger ve patates kızartmasından meydana gelen Happy Meal menusunu, bir yıl boyunca mutfağının bir rafında bekletti. Bu hamburger ve patates neredeyse hiç değişim göstermedi bu dönem içinde birçok defa camlan açık bıraktı ama sinekler ve böcekler bile bu menünün üzerine konmadı.


Uzman diyor ki: Deney, bu gıdaların içinde yer alan koruyucu maddelerin ne kadar güçlü olduğunu ve bu da çocukların sağlığı üzerinde yol açabileceği olumsuz etkileri göstermektedir. Yemek dediğin bozulmalıdır. Hatta beklettiğin zaman kokmalıdır. Eğer bunlar olmuyorsa, o gıda bozulmuyorsa, bu o gıdanın ne kadar sağlıksız olduğunu gösterir."


FIKRA


 


Dünya çapında bir grup bilim adamı, uzun uğraşlar, çabalar sonunda, randevuyla tanrı katına çıkma izni almışlar. Çıkar çıkmaz da geliş sebeplerini anlatmışlar. “Biz dünyalıların artık size ihtiyacı yok. Biz her hastalığı tedavi ediyor, insanları kopyalıyor, organları yeniliyor, yaşam yaratabiliyoruz... Siz kendinize bir başka dünya bulun, bizi bırakın!..” “Gayet güzel” demiş, tanrı...”... ama bana gerçekten ihtiyacınız kalmadığını kanıtlamak için bir insan yaratın da görelim bakalım... Benim asırlar önce Adem’i yarattığım gibi...” “Tamam” demiş, bilim adamlarının lideri. Eğilmiş yerden bir avuç toprak almış... “Yooo.. Olmaz..” diye itiraz etmiş tanrı.. “Kendi toprağından.. Kendi toprağından alacaksın!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bilgisizlik kolay ve rahat elde edildiği için çoğunluk bilgisizdir. La Bruyere


YEMEK MENÜSÜ


·          Tavuk suyu çorba


·          Barbunya pilaki


·          Pirinç pilavı


·          Yoğurt


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDURRAHMAN: (Ar.) Er. - Rahman'ın kulu. Rahman; dünyada her canlıya, mü'min-kafir ayırdelmeksizin herkese merhamet eden. Allah'ın isimlerindendir. Abdurrahman İbn Avf:Sahabedendir.


Kız: AYNDİLGE: (a.t..i.) - Pınar, su, kaynak. - Antakya-Halep arasında, Suriye sınırına çok yakın bir yerde bulunan kaynak su. Tarihte bu kaynak dolayısıyla önemli yerleşim bölgesi olmuştur. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Misafir olmuş konuk,


Önlüğü aldı onuk,


Davayı düşürür sav,


Matların rengi tonuk.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yattım yumuşak
Uyudum sıcak sıcak


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (ANNE)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler