7 Ocak 2011 Cuma

7 Ocak 2011






























Bugün 7 Ocak 2011 3 Safer 1432 K.Evvel: 25 Kasım 61 Osmaniye'nin Kurtuluşu (1922) - Beyaz Baston Körler (Amalar) Haftası (7-14 Ocak)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah'ın rahmet ve inayet eli cemaat ile beraberdir.


 


SOHBET


İmanın temeli ve en mühim alâmeti olan, 6 esas şarttan başka bir şart daha vardır ki o da, hubb-i fillah ve buğd-ı fillah'tır. Yani Allah ü tealanın sevdiklerini sevmek ve Allah ü tealanın sevmediklerini sevmemektir. Çünkü hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: "Dünyada birbirini sevenler, ahirette de beraber olacaktır."


Allahü teâlânın sevgili kullarını sevenler, son nefeste imanla ölürler. Ve mahşer yerinde de sevdiklerinin yanında haşrolup, ahiret hayatında da beraber bulunurla. Bunun için de, kimin sevilip kimin sevilmeyeceğini iyi öğrenmek lâzımdır.


Bir kimse, ibadetlerini yapmakla beraber, Allah ü tealanın sevmediklerini de severse, mesela Ebû Cehil'i severse, bu kişi Cehenneme gider.  Demek ki insan, dünyada sevdiklerine dikkat etmelidir. Bu sevmek ve sevmemek, şahsî menfaati için değil, Allah ü teâlânın rızası için olmalıdır. Sevmek ve sevmemek kalb ile olur, beden ile olmaz. Seviyorum diyen bir kimse sevgilisinin düşmanlarından kesilmedikçe, buna münafık, yani yalancı denir.


Allahü teâlâ İsa aleyhisselâma  buyurdu ki: eğer yerlerde ve göklerde bulunan bütün mahlûkların ibadetlerini yapsan, dostlarımı sevmedikçe ve dost olmayanlardan uzaklaşmadıkça, hiç faydası olmaz."


FIKRA


 


Çok iyi giyimli bir iş adamı Vatikan’a gelir, Papa’yla görüşmek istediğini söyler. Kendisini bir kardinale götürürler. Adam ısrar eder. “Sizinle değil, doğrudan Papa ile yalnız görüşmek istiyorum.” Sonunda adamı Papa’nın huzuruna çıkarırlar. Ama adamın ne istediğini merak eden kardinaller kapının dışında kulak kesilmiş içeriyi dinlemektedirler. İçeride sesler yükselmiştir. Adam: “1 milyar dolar.” Papa: “Olmaz!” Adam: “2 milyar dolar.” Papa: “Hayır!” Adam: “5 milyar dolar.” Papa: “Hayır.!..” Adam kapıyı çarpar, hışımla uzaklaşırken kardinaller içeri koşuşur. “Sayın papa hazretleri, 5 milyar dolar muazzam bir para. Düşünün bu para ile kaç katedral, kaç kilise yapılır, dünya üzerine kaç misyoner gönderilirdi. Parayı niçin kabul etmediniz?” Papa: “Ne yani? Her duadan sonra amin yerine ‘Coca Cola’ mı deseydik?..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Bu dünyada insanlar bir kere aldatılınca gerçekten bile şüphe duyarlar. Hitopadesa


YEMEK MENÜSÜ


·   Barbunya pilaki   


·   Pilav  


·   Yoğurt


·   Meyve


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AYMAN: (Tür.) Er. - Ay gibi güzel, ışıklı kimse.


Kız: ÂBDAR: (Fars.) Ka. - 1. Sulu, taze. 2. Parlak. 3. Sağlam vücutlu. 4. Nük­teli. 5. Zarif, güzel, hoş. 6. Su veren hizmetçi.


MANİ


 


Dilimiz azman oldu,


Kâtibim yazman oldu.


Mütehassıs kalmadı,


Hepsi bir uzman oldu.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Askerden küçük
Paşadan büyük


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (GÖLGE)


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler