1 Şubat 2011 Salı

1 Şubat 2011


































Bugün 1 Şubat 2011 28 Safer 1432 K.Sani: 19 Kasım 86 Ayasofya'nın Müzeye Çevrilmesi (1935)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kıyamet günü, mü'minin mizanında güzel ahlaktan daha ağır basan bir şey yoktur. Allah Teala hazretleri, çirkin (düşük söz ve) davranış sahiplerine buğzeder. Ravi: Tirmizi, 2003


 


KALBİN TEMİZLİĞİ


Hic ibadet etmediği ve her cesit günahı islediği, her rezaleti yaptığı halde; "Benim kalbim temizdir. Sen kalbime bak!" demek dinsizlerin veya din cahillerinin sözüdür. Böyle demeleri de Müslümanları aldatmak içindir. Ancak dinin emirlerine uyanın kalbi temiz olur.


Allahü tealanın emirlerini yapmamak, kalbin bozuk olmasındandır. Namaz kılmayan ve diğer ibadetleri yapmayan kimsenin kalbi temiz olmaz. Günah kalbi karartır. Kalbin bozuk olması, dine tam inanmamaktır. İmanın alameti, dinin emirlerini seve seve yapmaktır.


Kalb; yürekte bulunan bir kuvvettir. Bedendeki bütün organlar kalbin emrindedir. Bütün bilgiler kalbde toplanır, insanın   inanmak,   sevmek,


FIKRA


 


Abraham sınıfındaki tek yahudi öğrenciydi. Ne iyi ki yaşadığı şehir nezih bir yerdi ve ırkçılık gibi sorunlar yoktu. Bir gün sınıfta öğretmen şöyle bir soru sordu: “Evet çocuklar, dünyada gelmiş geçmiş en büyük insan kimdir? Bilene 20 dolar vereceğim.” Bütün çocuklar tahmin etmeye başladı. Biri “George Washington! Çünku ulusumuzun babasıdır!” dedi. Başka biri “Abraham Lincoln! Çünkü köleliği kaldırdı!”, bir diğeri; “Jan Dark! Fransayı kurtardı!” Fakat öğretmen bu cevapları kabul etmedi. Bu sırada Abraham parmak kaldırdı. Öğretmen; “Evet Abraham, sence dünyada gelmiş geçmiş en büyük insan kimdir?” Abraham; “Nasıralı İsa.” deyince öğretmen pek memnun oldu ve “Bravo Abraham, aferim, gel al 20 dolarını.” Dersten sonra cevaptan çok memnun kalmış olan öğretmen Abraham’a neden İsa cevabını verdiğini sordu. “Öğretmenim, aslına bakarsanız bence dünyadan gelmiş geçmiş en büyük insan Musa’dır. Ama, iş iştir!..”


GÜNÜN SÖZÜ


 


Dürüst insan her zaman gerçeği söyler, akıllı insan ise yalnız zamanında.


Bernard Shaw


YEMEK MENÜSÜ


·   PATLICAN MUSAKKA


·   PİLAV


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLHAKEM: (Ar.) Er. Bütün iş­lerin kendisine döndürüldüğü, onun adalet ve kararına baş vurulduğu yüce Hakem Allah'ın kulu. - (bkz. el-Ha-kem). Allah'ın isimlerinden.


Kız: BADİYE: (Ar.) Ka. - Çöl, kır.


MANİ


 


İki gözün görürken,


Kemiklerin erirken,


Hoca, ecel bilinmez,


Azığını gör erken!


KARİKATÜR


 



BİLMECE


El eker dil biçer.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: yıldız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler