13 Şubat 2011 Pazar

13 Şubat 2011














frame9div1.jpg - 17376 Bytes

























Bugün 13 Şubat 2011 10 R.Evvel 1432 K.Sani: 31 Kasım 98 Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin Kuruluşu (1975) - Yarın akşam Mübarek Mevlid Kandili - Erzincan ve Görele'nin kurtuluşu (1918)


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah'ım bizi gadabınla öldürme, azabınla da helak etme, bu (azabı)ndan önce bize afiyet (içinde ölüm) ver. (Peygamber Efendimiz gök gürlediği ve şimşek çakınca bu duayı okumuştur..) Ravi: Tirmizi, Da'avat 51


 


KIBRIS


2 Temmuz 1570 tarihinde başlayan Kıbrıs'ın fethi, 1 Ağustos 1571 tarihinde tamamlanmıştır.


Osmanlı Donanması'nın tarihte ilk defa bozguna uğradığı 7 Ekim 1571 İnebahtı Deniz Savaşı'ndan sonra, II. Selim'in emriyle yeni bir donanma kurulur. Donanmayı kurmakla görevlendirilen Kılıç Ali Paşa, bahar ayında donanmayı her şeyi ile hazırlamıştı. İnebahtı'da Kıbrıs'ı almak için uğraşan Haçlılar bu amacına ulaşamamıştı. İnebahtı bozgununda sadrazam olan Sokullu Mehmed Paşa, Venedik büyükelçisi Barbaro'nun bu hâdiseyi imâ etmesine karşılık şöyle der:


"Biz sizden Kıbrıs Krallıgı'nı alarak kolunuzu kestik. Siz ise donanmamızı yenmekle bizim sakalımızı tıraş ettiniz. Kesilen kol yerine gelmez ama tıraş edilen sakal daha gür biter."


 


FIKRA


 


İsrail parlamentosunda bir savaş ilanı oylamaya konulacakmış. Bu duruma göre ABD’ye savaş açılacak, savaş kaybedilecek ve Japonya örneğinde olduğu gibi askeri masraf yapılmayarak kısa sürede zengin olunması planlanıyormuş. Tam oylamaya geçileceği sırada bir parlamenterin sesi duyulmuş: “Peki, ya savaşı kazanırsak?..”


GÜNÜN SÖZÜ


Dostluk, mantar yemeği gibidir. Zehirli veya zehirsiz olup olmadığı ancak yendikten sonra belli olur.


Uzakdoğu Atasözü


 


YEMEK MENÜSÜ


·   TARHANA ÇORBASI


·   KADINBUDU KÖFTE


·   PİYAZ


·   FIRIN SÜTLAÇ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLESED: (Ar.) Er. - Aslan'ın kulu.- Hz. Rasûlullah (s.a.s)'m reddet­tiği isimlerdendir. Müslümanlar kul­lanmazlar.


Kız: AYTEN: (Tür.) Ka. 1. Ay yüzlü. 2. Teni beyaz ve parlak olan. 3. Güzel vücutlu.


MANİ


 


Bir olay olabilir,


Göze yaş dolabilir,


Kötülükte yüzerken,


Hidayet bulabilir.


KARİKATÜR


 hayret birşey


BİLMECE


Az gitti, uz gitti,
Dere tepe düz gitti,
Altı ay bir güz gitti;
Uyanınca hep bitti.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: (portakal)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler