17 Şubat 2011 Perşembe

18 Şubat 2011













 

































Bugün 18 Şubat 2011 15 R.Evvel 1432 Şubat: 5 Kasım 103 Türkiye'nin NATO'ya Girişi (1952) - Fatih'in Tahta Çıkışı (1451) - Türkiye NATO'ya girdi (1952) - Fırtına


HADİS-İ ŞERİF


 


Ümmetimin ücreti ve günahı bana arzedildi. Öyle ki mescidden çıkarılıp atılan bir çöpün sevabını bile gördüm. Kişiye, Kur'an'dan kendine gelen ayeti unutmasından daha büyük bir günah da görmedim. Ravi: Müslim, 2318


 


HER GUN YAPILACAK 10 FARZ


Sabah olunca,akşama kadar şu on şeyi yapmak insana farzdır:


§   Yataktan kalkınca, Cenâb-ı Hakkı anmak ve ona hamd ve şükür etmek. Tûr Suresi'nde meâlen, buyuruldu ki: "Kalkacağın zaman da  Rabbine hamd ile teşbih ve tenzih et!"


§   Avret mahallini yani örtünmesi gereken yerlerini örtmek.


§   Cünüp ise gusletmek. Namaz için, abdest almak.


§   Allaha tevekkül etmek.


§   Namaz vakitleri gelince, namazı tam olarak kılmak. Nisa Suresi'nde meâlen, buyuruldu ki: "Namazınızı tam olarak ve dosdoğru kılın! Çünkü,    namaz müminler üzerine   vakitleri   beli olarak farz kılınmıştır."


§   Rızık hususunda Allah â güvenmek. Hûd Suresi'nde meâlen, buyuruldu ki: "Yerde yürüyen canlıların hiçbiri hâriç olmamak üzere hepsinin rızıkları Allanın üzerindedir."


§   Cenâb-ı Hakkın taksimine razı olmak ve kanaat etmek.


§   Cenâb-ı Hakkın emirlerine ve hükmüne sabır ve rızâ göstermek.


§   Cenâb-ı Hakkın nimetlerine şükretmek.


§   Helal kazanıp, helal yemek. A'râf Suresi'nde meâlen, buyuruldu ki: "Size rızık olarak verdiklerimizin en temizlerinden, en güzellerinden yiyiniz!"


FIKRA


 


Dört kadın sohbet ediyorlardı. Birinci kadın, oğlundan söz açtı; “Benim oğlum rahiptir...” dedi, ”... bir topluluğa girdiğinde onu gören herkes kendisine ‘peder’ der.” İkinci kadın da kendi oğlundan söz etti, “Benim oğlum ise papazdır...” dedi, ”... bir topluluğa girdiğinde onu gören herkes kendisine ‘aziz peder’ der.” Üçüncü kadın da oğluyla övündü: “Benim oğlum ise kardinaldir...” dedi, ”... bir topluluğa girdiğinde onu gören herkes kendisine ‘yüce aziz’ der.” Üç kadın oğullarıyla övünmelerini bitirdikten sonra, dördüncü kadını dinlemeye hazır olduklarını belirtmek için gözlerini ona diktiler. Fakat dördüncü kadın konuşmuyor, büyük bir keyifle kahvesini yudumluyordu.... İlk üç kadın bir ağızdan sordular: “Ya senin oğlun?” dediler, ”... sen de söz etsene oğlundan.” Dördüncü kadın, kahvesinden son yudumunu da aldıktan sonra ağır ağır konuşarak oğlunu anlatmaya başladı: “Benim oğlum 1.95 boyunda, dalgalı siyah saçlı, yeşil gözlü, geniş omuzlu, atletik yapılı, son derece şık giyinen ve 27 yaşında olmasına karşın çok zengin bir kişidir...” dedi, “... bir topluluğa girdiğinde onu gören tüm kadınlar birbirlerinin kulaklarına eğilirler ve ‘aman tanrım’ derler!..”


Solomon’un idrar tahlili temiz çıkınca hemen evi aramış ve müjdeyi karısına vermiş “Müjdeler olsun Rebecca... Tüm sülalede hiçbir hastalık yok!..” (Halil R. Güven)


GÜNÜN SÖZÜ


 


Devletleri yıkan tüm hatanın altında nice gururun gafleti yatar.


Yavuz Sultan Selim


YEMEK MENÜSÜ


·   EZO ÇORBA


·   PİLİÇ ŞİNİTSEL


·   SPAGETTİ


·   REVANİ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLMACİD: (Ar.) Er. - Kadru şanı büyük, cömertlik ve keremi bol olan, Allah'ın kulu. - Macid kelimesi, Allah'ın isimlerindendi. (bkz. el-Ma-cid).


Kız: AYŞEN: (Tür.) Ka. - Neşeli ay, gülen ay.


MANİ


 


Kendi nefsini yeren,


Malını hayra veren,


Mahrum kalır mı hiç?


Evliya zatı gören.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Üstü çayır, biçilir,
Altı çeşme, içilir.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Gökyüzü



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler