10 Mart 2011 Perşembe

10 Mart 2011








































Bugün 10 Mart 2011 5 R.Ahir 1432 Şubat: 25 Kasım 123 Filistin'de Müslüman Kanliamı (1991) - Telefonun icadı (1876) - Ardeşen ve Pazar'ın kurtluşu (1918)


HADİS-İ ŞERİF


 


Müslüman kişi, ailesinin nafakası için harcar ve bundan sevap umarsa bu ona sadaka olur. Ravi: Müslim, 1002


 


İLİM-TEKNİK  -- YENİ USUL EV TEMİZLİĞİ (1)


İnsanın yaşaması için hava ve su vazgeçilmez iki unsurdur. İçme suyunu para ödeyerek satın alabiliyoruz. Fakat temiz hava satın almamız mümkün değildir. İçinde yaşadığımız mekânlar maalesef kirli hava solumamıza, zamanla hastalık sahibi olmamıza sebep olmaktadır. Herkes temiz hava teneffüs etmek için dışarı çıkar. Dışarıdaki havanın evlerdeki havadan 15 kat daha temiz olduğu tespit edilmiştir.


Tatile çıkıldığı zaman, ev boş olduğu hâlde, 15-20 gün içinde eşyaların üzerinin toz tabakasıyla kaplandığı görülür. Eskiden yerlerde kilim, sedir, yer minderi, divan, somya, yatak, yorgan, nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları genelde beyaz veya açık renkli olup, kiri gösteren görüntüye sahipti. Bunlar sık sık yıkanıp temizlenebilirdi. Bugün ise; bütün evlerde çeşitli renk tonlarında halı, koltuk, çekyat, yaylı yataklar, renkli nevresim takımları, kadife döşemeler, perdeler... kiri ve pisliği gizleyen görüntüye sahip olup, tüy diplerinde akarlar dediğimiz mayt, kenegiller, bakteriler ve mantarlara yuva vazifesi; yapmaktadırlar.


Hanımlar, elektrik süpürgesiyle temizlik yaparken, başlan ağrır ve bir miktar terlerler. Bu terlemenin yorulmadan dolayı olduğunu zannederler.


Hâlbuki bu terlemenin sebebi, süpürme esnasında etrafa yoğun bir şekilde savrulan akarların solunum yoluyla vücuda girmesiyle, vücudun savunma mekanizmasının histamin üretmesi ve bunun sonucunda, kalbin fazla çalışmasıdır. Bu durumda toza karşı alerji ve bronşit başlangıcı meydana gelir.


Bahsedilen akarlar; insan derisi, kepek ve kıl artıklarıyla beslendiğinden, yatak odalarında ve yatağımızda milyonlarcası yaşamaktadır. Bu yaratıklar açıkta bulunan gıdaların üzerine hücum etmektedirler.


Meselâ, kahvaltı tepsisinde bulunan yağ, reçel, zeytin, peynir gibi besinlerin üzerini kısa bir süre içinde kaplarlar. Uygun ortamı buldukları takdirde de, hızla çoğalırlar. (Devamı yarın)


 


FIKRA


 


Temel askerde biraz tembel..Sabah ictimasindan kaytarip bir agacin altina yatar.


-Ancak biraz sonra yakalanir. Komutan yanina cagirir.


-Meslegin nedir? -Insaat kalfalugu yapayurum komutanim.


-Ha demek oyle, Peki sen insaatta yaninda calisan bir isciyi boyle yatarken yakalarsan ne ederdin.


-Temel firsati kacirmaz:


…-Hemen, hic dusunmeden isine son verirdim evine gonderurdum komitanum….


GÜNÜN SÖZÜ


 


Geleceği satın alabilecek tek şey,bugündür.


Samuel Johnson


YEMEK MENÜSÜ


·   IZGARA KÖFTE


·   PİLAV


·   ÇORBA


·   ÇOBAN SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜNNASIR: (Ar.) Er. - Yardım­cı, yardım eden Allah'ın kulu.


Kız: BALGIN: (Tür.) Ka. 1. Bal'a doymuş. 2. Çok tatlı, bal gibi.


MANİ


 


Dininden taviz verme!


Geleni boş çevirme!


Gafletteyken yakalar,


Eceli uzak görme!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Elbiselerden başka ne ütülenir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: İki yakaları bir araya gelsin diye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler