10 Mart 2011 Perşembe

11 Mart 2011

 








 













 























Bugün 11 Mart 2011 6 R.Ahir 1432 Şubat: 26 Kasım 124 İmam-ı Cafer Sadık'ın Vefatı (765) - Berdül-acüz (Kocakarı Soğuğu)'un başlaması - Karlıova, Fındıklı ve Ilıca'nın kurtuluşu (1918)


HADİS-İ ŞERİF


 


Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız! Ravi: Müslim, İman 93-94


 


İLİM-TEKNİK  -- YENİ USUL EV TEMİZLİĞİ (2)


Elektrik süpürgeleri, temizlediğimizi zannettiğimiz yüzeylerden süpürdüğümüz toz ve bakterilerin, ancak kabasını çöp torbasında tutmakta, ince toz zerreciklerini gözeneklerinden tekrar hava ile birlikte dışarıya püskürtmektedir. Çünkü hortumdan çöp torbasına gelen hava, bir şekilde tekrar dışarı çıkar. Süpürme işlemi bittikten sonra, mobilya ve sehpa ile cam yüzeylerin üzerinde ince bir toz tabakası meydana gelir. Akarlar; solunum yolu ile akciğerlerimize inerek dokulara yapışmak suretiyle, kan emici özelliklerinden dolayı, kılcal kan damarlarını parçalayarak kan emerler. Zamanla solunum yetmezliğine, bronşite daha sonra da, astıma çevirmesine sebep olmaktadır. Bu durumdan en çok zarar gören, evdeki kadın ve çocuklardır.


Bugün Türkiye genelinde istatistik kayıtlarına göre, 5 milyon civarında astım-bronşit hastası mevcuttur. İşte bu hastalıklara sebep olan akarlar dediğimiz bütün mayt, bakteri ve virüsleri ortadan kaldıran Temizlik Robotu, su ile havayı arıtma sistemi olup, 1948 yılında ABD Nasa uzay istasyonunda uzay araçlarının yapımı esnasında kullanılmaya başlanmıştır. Çalışma sistemi; basit olarak, normal süpürgelerdeki torba yerine, su bulunur ve gelen tozlar bu suya yapışır. Türkiye'de Aura Cleanmax markası ile Ihlas Pazarlama A.Ş. tarafından pazarlaması yapılmaktadır. Bu robotlar 2000'li yılların teknolojisiyle imâl edilmiştir. Güçlü motoru sayesinde, dışarıdan çekmiş olduğu havanın içinde bulunan toz ve bakterileri suya karıştırarak temizleyip, dışarıya tozsuz, temiz hava püskürttüğünden havayı da temizlemektedir.


FIKRA


 


Adamın teki:


- Benim karım bir melek, deyince,


Diğeri: Derin derin içini çekmiş ve


-Şanslısın benim ki maalesef hala yaşıyor, diye dertlenmiş.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Ey yaşam senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir.


Seneca


YEMEK MENÜSÜ


·   KIYMALI PİDE


·   EZO ÇORBA


·   ÇOBAN SALATA


·   AYRAN


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜNNASIR: (Ar.) Er. - Yardım eden, Yardımcıların en hayırlısı, mü'minlere nusrct ve zafer veren Allah'ın kulu. - Nasır, Allah'ın sıfatla-rındandır.


Kız: BALDAN: (Tür.) Ka. - Bal gibi tatlı, şirin, hoş.


MANİ


 


Kötüden etkilenme!


Günahla lekelenme!


Sinirine hâkim ol!


Âniden öfkelenme!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kale tarihi değildir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kafa ütülenir










 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler