16 Mart 2011 Çarşamba

16 Mart 2011









 



































Bugün 16 Mart 2011 11 R.Ahir 1432 Mart: 3 Kasım 129 Talat Paşa'nın Ermeniler Tarafından Öldürülmesi (1921) - İstanbul'un İşgali (1920) - Türk-Rus anlaşması (1921) - Horosan'ın kurtuluşu (1918)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa sanki gecenin yarısını ihya etmiş gibidir. Kim de sabahı da cemaatle kılmışsa gecenin tamamını ihya etmiş gibidir. Ravi: Müslim, 656


 


İSTANBUL'UN İŞGALİ


13 Kasım 1918'deki, Mondros Mütarekesi'nden 12 gün   sonra itilaf devletlerinin 55 adet harp gemisi, İstanbul Boğazı'na demirledi. 16 Mart 1920'de de güzel İstanbul'umuz, Osmanlı Devleti'nin  ve  milletinin tarihî düşmanı sömürgeci İngilizler tarafından işgal edildi. Bu işgal Anadolu'da büyük tepkiler uyandırdı. Şehrin caddelerinde düşman ordularının subayları, askerleri geziyor, bazı evlerde  düşman bayrakları dalgalanıyordu. Beyoğlu gibi azınlığın çoğunlukta  olduğu semtlerde     zafer  şenlikleri düzenlenirken, Türklerin   oturdukları   semtlerde halk kan ağlıyordu, İngiliz askerleri şafakla beraber Şehzadebaşı'ndaki bir karakolumuzu basarak silâhsız bando  erlerini  süngüleriyle delik deşik etmişlerdi.  Yerli Ermeni ve Rumlar iyice azıtıp,  işgalcilere muhbirlik ve kılavuzluk  yaparak birçok Türkü tutuklattılar. Vapurlarda 1. mevkide işgalci ordu mensupları, Türkler de  2, mevkide seyahate mecburdu, İstanbul dışına çıkmak herkese yasaktı, işte bugün, o acı günün yıl dönümüdür. 9 Eylül 1922'de Yunanın Ege denizine dökülmesi üzerine, İstanbul'da dört yıldır kan kusturan zalim işgalciler, can derdine düştüler. Düşman kuvvetleri 2 Ekim 1923'te Türk bayrağını ve donanmasını selâmlayarak İstanbul'u boşalttılar.


 


FIKRA


 


Kayserili’nin eşi ölmüş, Gazeteye gitmiş.. En ucuzundan standart bir ilan verme…k istemiş Önüne konan kağıda istediği ilanı yazmış:


“Ayşe’yi kaybettim.Üzgünüm” İlan görevlisi ilanı görünce uyarmış, “İsterseniz 6 kelimeye kadar uzatabilirsiniz Üç kelime daha hakkınız var” Kayserili “Aynı paraya mı?” demiş.. Görevli “Evet aynı paraya” diyince Kayserili üç kelime daha eklemiş:


“Satılık Toyota var” ..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Gerçek cesaret,yalnız ayıp ve hatadan korkmaktır.


Cenap Şehabettin


YEMEK MENÜSÜ


·   KABAK DOLMA


·   ŞEH.ÇORBA


·   YOĞURT


·   BÖREK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLVEDUD: (Ar.) Er. - Vedud'un kulu.- Allah'ın isimlerinden. Vedud; iyi amel sahibi kullarını se­ven, onlara rahmet ve rızasını yönel­ten, sevilmeye ve sayılmaya, dostluğu kazanılmaya yegane layık olan yüce Allah anlamındadır.


Kız: BAHTİYAR: (a.f.i.). 1. Bahtlı, talihli. 2. Mesud, mutlu. Bahtiyar (Ebu Mansur) (942-978). Büveyhilerin hükümdarlarından biri.- Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Gelsin Hak inayeti,


Görürsün marifeti,


Görülmeyeni görür,


Arifin firaseti.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Ateş olmayan yerde ne olmaz?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Şeftali




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler