18 Mart 2011 Cuma

18 Mart 2011









 



































Bugün 18 Mart 2011 13 R.Ahir 1432 Mart: 5 Kasım 131 Konya'nın Kurtuluşu (1920) - Halepçe'de Katliam (1988) - Çanakkale Deniz Zaferi (1915) - Osmanlı Mebusan meclisinin İstanbul'daki son toplantısı (1920)


HADİS-İ ŞERİF


 


Mü'min, aynı yılan deliğinden iki defa sokulmaz. - iki defa aldatılmaz - Ravi: Ebu Davud, Edep 29


 


GÜNÜN  TARİHİ – ÇANAKKALE SAVAŞI


Osmanlı Devleti, 1914'te İttihat ve Terakki Partisi ve Enver-Talat-Cemal üçlüsü tarafından affedilmez bir hata esen olarak I. Dünya Harbi'ne sokuldu. İtilâf devletleri ile 4 ayrı cephede ayrı ayrı çarpışmak zorunda kaldı.


I. Dünya Harbi'nde, bütün kaynaklarını ve imkânlarım seferber eden Osmanlı Devleti, daha savaşın başından itibaren Rus, Irak ve Sina cephelerinde başarısızlıklara uğradı. Ancak, Çanakkale'de dünyanın gözlerini kamaştıran emsalsiz zaferler kazandı.


Çanakkale Savaşı dünya tarihinin en kanlı ve Türkiye; tarihinin en büyük zaferlerinden biridir, İngiltere ve Fransa'nın Akdeniz donanmaları, 18 Mart 1915 günü sabah 08.30'da Çanakkale Boğazı'nı cebren geçerek İstanbul'a erişmek için deniz harekâtına başladı.


107 parça savaş gemisi ile Müttefik donanması o zamana kadar dünya tarihinin gördüğü en yoğun denizden bombardıman açarak, Boğaz'da ilerle-meye başladı. Çanakkale kumandanı Cevad (Çobanlı) Paşa, 150 topla karşılık verdi. Bu suretle düşman armadasının üçte biri tahrip edildi. 6.5 saat düşman bombardımanı ve bizim toplarımız bir an susmadı.


Denizden geçemeyen düşman kuvvetleri, 25 Nisan günü Gelibolu yarımadasına asker çıkartarak ünlü Çanakkale Savaşı başladı. Düşman kuvvetleri 1916 kışında bozguna uğrayarak çekilip gitti.


Birinci Dünya Savaşı'nın gidişatını değiştiren Çanakkale; Savaşında, İngilizler 205 000, Fransızlar 47 000 kayıp yerdi Bize de 250 000 şehide mal olmuştur. Bütün şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, onlar için duâ ediyoruz.


 


FIKRA


 


Zencinin biri Türkiye’ye gelecekmiş. Gelmek üzere yola çıktığında pasaportunu kaybettiğini anlamış.


Üzgün üzgün yürürken yerde bir pasaport bulmuş. Üzerinde Leonardo Di Caprio yazıyormuş.


Çaktırmadan pasaportu atmış cebine düşmüş yola.


…Kapıkule’ye geldiğinde gümrük memurları Temel ve Dursun zenciye pasaport sormuşlar.


Zenci yerde bulduğu pasaportu Temel’e vermiş. Temel uzun uzun pasaporta bakmış. Sonra zenciye bakmış,dönüp Dursun’a sormuş:


- Ula Dursun, Titanic Batti miydii, Yandi miydii….:)


GÜNÜN SÖZÜ


 


Gerilimle başa çıkmanın iki yolu vardır: Birincisi, küçük şeylere iltifat etmemektir. İkincisi, her şey küçüktür.


A.Robbins


YEMEK MENÜSÜ


·   BİBER DOLMA


·   MER. ÇORBA


·   YOĞURT


·   BÖREK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLVARİS: (Ar.) Er. - Gerçek servet ve zenginliklerin mutlak sahibi. Bütün zenginliklerin son ve asıl sahi­bi olan yüce Allah'ın kulu. - Varis ke­limesi Allah'ın isimlerindendir. (bkz. el-Varis).


Kız: BAHTİSER: (a.f.i.) Ka. - Talihli, şanslı, iyi yazgılı. İşleri başından beri iyi giden.


MANİ


 


Hayır, şer ekeceksin,


Ne varsa biçeceksin,


Ecelin şerbetini,


Gün gelip içeceksin.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yankesiciler neden modayı takip ederler?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Samanyolu’nda




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler