21 Mart 2011 Pazartesi

20 Mart 2011









 



































Bugün 20 Mart 2011 15 R.Ahir 1432 Mart: 7 Kasım 133 Hamsin'in sonu - Orman Haftası (21-26 Mart)


HADİS-İ ŞERİF


 


Yalan söylemekten de kaçının. Çünkü yalan kişiyi günaha; günah da Cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye neticede Allah katında "Kezzab" - çok yalancı - olarak yazılır. Ravi: Buhari, Edep 69


 


BEYAZ VE SİYAH ADAM


Sevgili Beyaz Adam; Doğarım, siyahım, Büyürüm, siyahım, Güneşlenirim, siyahım, Üşürüm, siyahım, Korkarım, siyahım, Hastalanırım siyahım, Ve ölürüm, hâlâ siyahım. Ve sen Beyaz Adam; Doğarsın, pembesin, Büyürsün, beyazsın, Güneşlenirsin, kızarırsın, Korkarsın, sararırsın, Hastalanırsın, yeşilsin, Ve ölürsün, grisin, Ve hâlâ utanmadan, Bana renkli dersin...


MECLİSİN AÇİLİŞİ


Osmanlı Devleti 'nde, anayasa özelliğindeki Kânûn-i Esâ- sî'nin Sultan II. Abdülhamid Hânın emriyle 28 kişilik bir heyet tarafından hazırlanıp, 23 Aralık 1876'da kabul ve ilan edilmesinden sonra, 1877 yılının başında ilk mebus (milletvekili) seçimleri yapıldı. Kânûn-i Esâsî'ye göre Meclis-i Umumî; padişah tarafından tayin edilen 40 üyelik bir Ayan Meclisi ile her 50 000 kişi için bir üye olmak üzere halk tarafından seçilen Meclis-i Mebûsan'dan meydana geliyordu.  Meclis-i Mebûsan ve Ayan Meclisi'nden meydana gelen Meclis-i Umumî, 20 Mart1877'de Dolmabahçe Sarayı'nın muâyede (bayramlaşma)-, salonunda padişahın konuşmasıyla açıldı.


 


FIKRA


 


ŞANS


Laz kola otomatiğine gitmiş, para atıp düğmeye basmış ve kolasını almış. Bir para daha atmış, yine düğmeye basmış ve yine kolasını almış. Bunun üzerine heyecanla arkadaşlarının yanına gitmiş ve :


- Çabuk bütün bozuk paralarınızı verin, bugün şansım çok iyi!


GÜNÜN SÖZÜ


 


Güller, laleler, bütün çiçekler solar. Çelik ve demir kırılır ama sağlam dostluk ne solar ne de kırılır.


Nietzsche


YEMEK MENÜSÜ


·   ETLİ TÜRLÜ


·   PİLAV


·   CACIK


·   SÜTLAÇ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLVAHİD: (Ar.) Er. - Tek ve eşsiz olan, zatında sıfatlarında, hü­kümlerinde, işlerinde asla benzeri ol­mayan Allah'ın kulu. - Vahid kelimesi Cenab-ı Hakk'ın Kur'an'da zikredilen 99 isminden birisidir, (bkz. el-Vahid).


Kız: BAHTINUR:  (Ar.) Ka.  - Talihli, şanslı, yazgısı parlak.


MANİ


 


Bozulur dünya hâli,


Şaşıp kalır ahali,


Kötüye örnek olma!


Yüklenme bu vebali!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Çalındığı halde görülmeyen şey nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Oyun havası




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler