21 Mart 2011 Pazartesi

21 Mart 2011









 



































Bugün 21 Mart 2011 16 R.Ahir 1432 Mart: 8 Kasım 134 Çaldıran zaferi (1514) - Irak-ABD Savaşı Başladı (2003) - Tortum'un Kurtuluşu (1918) - Mesir Şenlikleri (21-27 Mart)


HADİS-İ ŞERİF


 


Kur'an-ı Kerimi okuma ve anlamasını bilen mü'min, mana alemindeki bazı meleklerle beraberdir. Okuma, öğrenme ve ezberlemede zorlukla karşılaşan kimseye de iki kat sevap vardır.  Ravi: Buhari, Tevhid 52


 


AÇIKLANAMAYAN OLAYLAR


ŞİMŞEK FIRTINASI: Venezuela'da Catatumbo Nehri ile Marakaibo Gölü'nün buluştuğu yer üzerinde meydana gelen bulutların çarpışması sonucuî şimşek fırtınası meydana geliyor. 5 kilometre yüksekte her' gece 10 saat süreyle şimşekler çakıyor.Şimşekler bazen saatte 280 defa tekrarlanıyor, bu hâdise 400 km mesafeden izlenebiliyor. Gemiler bile yön tayin etmekte şimşekleri kullanıyor.
YANAN GÖKKUŞAĞI: ABD'nin Idaho Eyaleti'nde (Washington eyalet sınırında) oluşan gökkuşakları bir başka. Dağılmış gibi görünen ve bir alevi andıran gökkuşağını inceleyen ilim adamları şöyle açıklıyorlar: Güneş ufuktan 58' derece tepede olduğu sırada, bulutlar heksagonal (altıgen) su kristallerinden oluştuğunda, güneş ışınları bu bulutlardan geçerken gökkuşağı renkleri oluşuyor.
MAMMATUS BULUTLARI: Bulutların altında sarkıtların meydana gelmesi son derece, ilginç görünüyor. Meteorolojide bunlar mammatokumulus bulutları olarak da geçiyor. Bu tabiat olayları açıklanamıyor. Çok geniş alanları kaplayabilen bu tip bulutlar, hareketsiz gibi görünse de ekstrem bir ha-durumunun işareti sayılıyor.


 


FIKRA


 


TEMEL'IN KAYNANASI


Temel bi gun kahveye girmis. Ustu basi yirtikmis. N'oldu diye sormuslar.


Temel: "Kaynanami gomduk."


Kahvedekiler: "Iyi de bu halin ne?"


Temel: "Biraz direndi de."


GÜNÜN SÖZÜ


Güzel bir şey,her zaman iyi değildir; ama iyi bir şey her zaman güzeldir.


Ninpn De L'enclos


YEMEK MENÜSÜ


·   PATLICAN MUSAKKA


·   PİLAV


·   CACIK


·   MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLVACİD: (Ar.) Er. - Yoktan vareden, meydana getiren, dilediğini anında elde eden, zenginlik ve serve­tine nihayet bulunmayan Vacid'in ku­lu. Vacid, Allah'ın isimlerindendir. -(bkz. el-Vacid).


Kız: BAHRİYE: (Ar.) Ka. 1. Donanmaya ait (bkz. Bahri). 2. Libya çölünde vahalar grubu, Bahriye, Mısır'ın büyük vahalar grubunun en kuzeyinde olan aşırı verimli vahalardır. 3. Gönlü geniş, cömert vaha gibi verimli.


MANİ


 


Her yeri sarar münker,


Bozulur teker teker,


O zaman düzenbazlar,


Kötü tohumlar eker.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Horoz nerede öter?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Islık




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler