28 Mart 2011 Pazartesi

28 Mart 2011









 



































Bugün 28 Mart 2011 23 R.Ahir 1432 Mart: 15 Kasım 141 Gediz Depremi (1970) - İstanbul da ilk trafik kazası, bir kişi yaralandı (1910) - Kütüphaneler Haftası


HADİS-İ ŞERİF


 


Kul, zarara düşme korkusuyla zararsız şeyleri dahi terk etmedikçe müttakilerden olamaz Ravi: İbni Mace, Zühd 24


 


MAKALE .. BİR AHLAK VARSA


Dünyaca tanınmış sosyologlardan, isviçreli De-fatsch Willy'nin bir Müftülüğe giderek söylediği sözleri okumuş olacaksınız:


"Kurân'ın, İslâmlığın ve Hazret-i Muhammed'in âşığıyım Ömrümün büyük kısmını, İslâm âlemini incelemekle geçirdim, hâlâ da incelemekteyim. Avrupa'da her uğradığım şehirde, kiliseye giderek, Hıristiyanlıkta yapılacak ıslâhat için İslâm dininden örnek almalarını tavsiye ediyorum.


Kur'ân-ı kerîm çok kültürlü aydınlara hitap eder. Terbiye hususunda da eşsiz bir kitaptır. Bu kitabı anlatabilecek bilginleri yetiştirdiğimiz gün, İslâmlık, dünyaca hemen benimsenecektir. Çünkü Hıristiyan dininin bazı mensupları da kendilerini kurtaracak yeni bir inanç bekliyorlar. Şunu da kesin olarak belirtmek isterim:


Bugün Dünya üstünde mevcut bir ahlâk varsa, o da İslâm dini sayesinde muhafaza edilmektedir."


Bunları söyleyen adam, bir yobaz değil Hizbülvahşet adı verileceklerden de hiç değildir. Üstelik bir Hıristiyan, hem, de Türkiye'de topumuza ders verecek kadar bilgili bir Avrupalıdır. Onu Müftülüğe yollayan hiçbir kuvvet de mevcut değildir. Willy bir politikacı veya misyoner de değildir. O hâlde İslâmiyeti niçin öyle candan gönülden övüyor?


-   Bilginliğinden, adamlığından...


-   Peki biz söyleyemez miyiz bu hakikatleri?


 - Söyleriz, söyleriz ama bir kere tesiri olmaz! Çünkü Avrupalının sözü başka türlü geçer bizde. Sonra efendim, bu; sözleri diyecek adam, bazılarına göre dokuz köyden kovulabilir Daha ötesi bu adam, etraftan ve küstah yayınlardan dokuz damga yemeği, mahalle çocuğu seviyesinde kalem bıçkınlarının ve ihtiyar sofra farelerinin saldırısına da uğrar. Bütün bu olanlar insanı şöyle düşündürüyor: İslâm dinlen büyük fenalığı, en acı töhmeti, en yanlış tatbikatı kendisine mensup olanlardan, bilhassa mensup görünenlerden alınıyor. Ahmet Kabaklı


 


FIKRA


 


FELÇLİ BABA


Adamın biri birgün felç olan bir arkadaşını ziyaret etmiş. Sohbet sırasında felçli arkadaşı adama:


- "Terliklerim yukarıda kalmış onları bana getirir misin lütfen" diye rica etmiş...


Adam yukarı çıkmış, bir de ne görsün; felçli arkadaşının afet gibi dipdiri iki kızı var! Hemen pratik zekasını çalıştırarak:


- "Babanız beni sizinle yatmam için gönderdi" demiş... Kızlar:


- "Nasıl olur!! İmkansız!" demişler... Adam:


- "İnanmıyorsanız soralım" demiş ve aşağıya seslenmiş:


- "İKİSİNİ DE Mİİİİİİ!"... Felçli adam bağırmış:


- "İKİSİNİ DE! İKİSİNİ DEEEE!!"


GÜNÜN SÖZÜ


 


Eğitimin kökleri acı fakat meyveleri tatlıdır.


Aristotale


YEMEK MENÜSÜ


·   FIRIN PATATES


·   PİLAV


·   YOĞURT


·   ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ABDÜLMETİN: (Ar.) Er. - Metanet­li, sağlam, dayanıklı olan Allah'ın ku­lu. - (bkz. Metin). Allah'ın isimlerin-dendir.


Kız: BAĞLAM: (Tür.) 1. Cinsleri ayrı ya da birbirlerine yakın olan şeylerin bir arada bağlanmışı, demet, deste. 2. Bir koşuttaki dörtlüklerin herbiri. 3. Herhangi bir olayda, olaylar durumlar ilişkiler örgüsü ya da bağlantısı. 4. Dilbilgisinde, önce veya sonra gelen kelimeyi etkileyen belirleyen birim ya da birimler bütünü. -Erkek veya kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Bir gün dökülür aşın,


Gözünden akar yaşın,


Ansızın gelir ölüm,


Yastıktan kalkmaz başın.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kazanın kaymakamı yoktur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Nöbetçi




 

1 yorum:

  1. İnternette araştırma yaptım:"Defatsch Willy" diye bir adam yok!.. İnanmayan, bu kadar ünlü bir sosyologu bulmak için wikipedia'dan araştırabilir..
    Eğer dinimizde yalan söylemek haram olduğu halde, bir yalancı soytarıya alet olduysanız okuyucularınızdan özür dileyin. Biz affederiz. Zaten hikayenin kendisi normal zekalı birine de inandırıcı gelmiyor: Adam hristiyanlığına devam ediyor ama müslümanlara aşık!.. "Vaz geç be adam gâvurluktan madem öyleyse.." derler. Tabi azıcık zekası olanlar söyler bunu... Tekrar edeyim de unutmayın: Dinimizde yalan söyleyen soytarıların sonu hiç de iyi değildir!...

    YanıtlaSil

İzleyiciler