11 Nisan 2011 Pazartesi

12 Nisan 2011

 



 












































Bugün 12 Nisan 2011 9 C.Evvel 1432 Mart: 30 Kasım 156 İlk Uzay Mekiği'nin Fırlatılması (1981) - Fırtına


HADİS-İ ŞERİF


 


Zekat İslam'ın köprüsüdür. Ravi: Keşfü'l Hafa, 1: 1416


 


BOZUK ITİKADLAR


Zamanımızda, mezhepsizler, çeşitli isimler altında ortaya çıkıyorlar. Sahte tarikatçılar, yalancı şeyhler, bozuk itikâdlarını, sapık inanışlarını yaymak için, her türlü vasıtaya başvuruyorlar Müslümanları aldatmak ve ehl-i sünneti yok etmek için, nefslerinin ve şeytanın yardımı ile akla ve hayâle gelmeyecek tuzaklar oyunlar hazırlıyorlar. Mallarını, milyonlarını sarf ederek soğuk harplerini sürdürüyorlar.


Gençlerin, İslâm dinini, hak yolunu, ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından öğrenmeleri lâzımdır. Öğrenemeyen bidat ve dalâlet sellerine yakalanıp boğulur. Dünya ve ahiret felâketlerine sürüklenir. Bu bidat sahiplerinin liderleri, Kur'ân-ı kerîme yanlış, bozuk mânâlar veriyorlar. Bu mânâlan ileri sürerek, sapık düşüncelerini âyet ile ispat ettiklerini ileri sürüyorlar. Ancak, hakkı bilenler, bunlara aldanmaktan kurtulurlar. Hakkı bilmeyenlerin, bunların dalâlet girdaplanna, tuzaklarına düşmemeleri imkânsız gibidir.


POLEN HARİKA BİR İLÂÇTIR


Polen; arıların, çiçeklerin ortasında bulunan tozlarını, larvaları ve ana arıyı beslemek için arka ayaklarına özel bir salgı İle toplayarak, kovanın önünde bulunan polen tuzağı denilen kutulara bıraktıkları maddedir. Bu tozlar kurutularak hazır hâle getirilir. Polen harika besinlerin en üstünüdür. Bütün vitaminler, yağ protein, şeker, mineral, doğal hormon gibi maddeler bulunur Ayrıca 27 çeşit madensel tuz ile 22 çeşit amino asidi yanında; A, B, B1, B2, B3 B5 B6 B7, B8, B9, B10 vitaminleri de ihtiva eder.


Başta kanser olmak üzere, kalp-damar ve karaciğer, romatizma, sedef, ekzama, sivilce, saç dökülmesi, cilt lekeleri, prostat, göz, astım, bronşlt, ülser, basur, felç, kansızlık, beyin, ruh ve sinir hastalıklarında; çocuk gelişiminde; beyin ve vücut yorgunluklarında kullanıldığı gibi; zayıflıkşişmanlık, kabızlık-ishal gibi birbirine zıt olan hastalıklarda da kullanılır. Kandaki alyuvar sayısını %25 ve hemoglobini %15 oranında arttırır. Günde bir çay kaşığı, süt, çay, kahve ile birlikte, yahut çiğneyerek doğrudan doğruya alınabilir.


 


FIKRA


 


Lamba


Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim..Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: ‘Bacım o geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa.’


GÜNÜN SÖZÜ


 


Her başarı ilk başta bir hayaldi. En büyük çınar bir dalda, en güzel kuş bir yumurtada saklıdır. Hayaller de gerçeklerin tohumu ve yumurtasıdır.


D.Carnegie


YEMEK MENÜSÜ


·   FIRIN KÖFTE


·   SOS.MAKARNA


·   M.SALATA


·   YAYLA ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ACARMAN: (Tür.) Er. - Çevik, be­cerikli, girişken.


Kız: BEHREM: (Ar.) Ka. - Asfur çiçeği kırmızı gül.


 


MANİ


 


Sohbetle parlar iman,


Talip kazanır irfan,


Evliya sohbetidir,


İnsanı arif yapan.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kale tarihi değildir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Kafa ütülenir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler