14 Nisan 2011 Perşembe

14 Nisan 2011


















































Bugün 14 Nisan 2011 11 C.Evvel 1432 Nisan: 1 Kasım 158 Piyale Paşa'nın Sakız Adası'nın Fethi (1566) - I.İmar Kongresi Toplandı (1953) - Doğubeyazıt, Diyadin, Hamur, Taşlıçay ve Patnos'un kurtuluşu (1918)


HADİS-İ ŞERİF


 


Yarım bir hurmayı sadaka vermek suretiyle dahi olsa, cehennem ateşinden korununuz. Bunu da bulamasanız güzel bir söz söyleyin. Ravi: Müslim, Zekat 68


 


HİKAYE   ---TİTANİK’İN SIRRI (1)


Tarihin en ünlü gemisi Titanik, herkes tarafından bir deniz faciası ile tanınır, hâlbuki dev yolcu gemisinin ardında inanılmaz bir sır saklıdır. (Geçen yıllarda filmi de çekildi.)


*   *   *


Morgan Robertson 1861-1915 yılları arasında yaşamış Amerikalı hikâye ve roman yazarı. Gençken denizcilik yaptı, sonra ise bir elmas eksperi oldu ve New York'da kuyumculuk yaptı. Sonra Kipling'in bir hikâyesini okudu ve yazar olmaya karar verdi.


1897 yılının bir kış gecesi 24. Caddedeki dairesinde yeni bir deniz hikâyesi yazmayı planladı. Bu uzun bir hikâye olacaktı. Hayâlinde dev bir yolcu gemisi vardı, asla batmayan bir gemi. Bir aşk teması üzerine kurulu olan hikâyenin kahramanları bu dev gemiye binip, İngiltere'den ABD'ye gidiyorlardı ve aşk hikayesi dünyanın en lüks gemisinde sürecekti. Ama hikâyenin hayali kahramanları beklenmedik bir sürprizle karşılaşacaklar ve bir deniz kazası, batmaz denen gemiyi okyanusun dibine yollayacaktı.


Robertson'un senaryosu buydu. Oturup yazdı ve hikâyeye (kitabına) iki isim verdi; "Futility" yani "Nafile" ve "Titan Kazası". Evet, yanlış okumadınız; Titan... Robertson'un romanında "Titan"ın batış sahnesi ise şöyleydi: :


"... Gözcü haykırdı; "Buzdağı!" Birinci subay, kaptana haber verdi ve derhal makine dairesine tornistan yani geri git emri verildi. Fakat hızını kesmesi için zaman lâzımdı ve sisler arasında buzdağı yaklaşıyordu. Aşağıdan ise orkestranın ve eğlenen insanların sesleri duyuluyordu. Kaptanla yardımcılarının çaresiz bakışları arasında buzdağı Titanın sancak tarafına çarptı. Darbe hafifti hatta pek hissedilmedi, kaptan o anda ucuz atlattık diye düşünüyordu. Ama birkaç dakika sonra gemi birden yan yattı, buzdağı asıl yarayı su kesiminin altında açmıştı, yara öldürücüydü; çünkü buzdağı Titanın bordasını jilet gibi keserek, parçalamıştı..." (Devamı yarın)


 


FIKRA


 


Beşinci Hugo


Lisede edebiyat kitabından bir metni tüm sınıfa sesli olarak okurken V. Hugo’ya *Beşinci Hugo* diyen arkadaşımızı alkışlıyoruz..


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.


Hz.Ömer (r.a.)


YEMEK MENÜSÜ


·   SUCUKLU K.FASULYE


·   PİLAV


·   CACIK


·   ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ACARALP: (Tür.) Er. - Yiğit, bece­rikli, cesur kişi.


Kız: ACAR: (Tür.). 1. Becerikli. 2. Atıl­gan, ele avuca sığmaz. 3. Halk. 4. Ye­ni, taze-


MANİ


 


Bizim için özeldir,


Bir şiir ve gazeldir,


Hoca, övemez onu,


Her şeyiyle güzeldir.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Eve gelen hırsız neyi çalmaz?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Ütü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler