3 Nisan 2011 Pazar

2 Nisan 2011

 


 














































Bugün 2 Nisan 2011 28 R.Ahir 1432 Mart: 20 Kasım 146 Ahmet Vefik Paşa'nın ölümü (1891) - Muradiye'nin Kuruluşu (1918)


HADİS-İ ŞERİF


 


Çalıştırdığınız kimselere memur, işçi veya hizmetçilerinize yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin. Ravi: Müslim, Zühd 74


 


TARİH BİR İBRET LEVHASI POMPEİ ŞEHRİ


 Milattan sonra  79 yılında, İtalya'da Napoli'ye 25 km. mesafede bulunan Pompei Şehri, Vezüv Yanardağı'ndan fışkıran lav ve küllerin altında kalarak kaybolmuştur. O zamanlar, Romalılar bu şehri, bir eğlence yeri hâline getirmişlerdi. Zenginlik ve debdebenin akıl almaz bir şekle geldiği bu yeri gören namuslu kimselerin, yüzünü kapatacağı, gözlerini yumacağı, her türlü seks hâllerinin yapıldığı bir pazar hâline getirmişlerdi. Hele son zamanlarında, akla hayale gelmeyen, hatta düşünülemeyen her türlü ahlâksızlık son haddine varmıştı. 5 Temmuz günü, çoğunun eğlencede olduğu bir saatte, Vezüv Yanardağı'ndan çıkan kızgın lavlar, küller, taşlar havadan üzerlerine yağmaya başladı. Bir anda her yer, 4-5 metre yüksekliğe kadar, kızgın  çamur deryası ile kaplandı. 1748'den sonra yapılan kazılar sırasında; lavların sertleşip, insanların olduğu kısımların bir boşluk hâlinde kaldığı görülmüştür. Kazı sırasında  bu boşluklara akıtılan sıvı alçının donması ile, insanların bu felâket anındaki ne hâlde olduğu şekli meydana çıkmıştır.


Çoğunun akıl almaz bir biçimde çok çirkin işler yapar şekilde kaldıkları, meydana çıkmıştır. Kazılardan sonra çıkan evler, sokaklar ve diğer eşyalar turistlerin ilgisini çektiğin den, şimdi burası turistik bu yer hâline gelmiştir.


 


FIKRA


 


Birgün bir antropolog, bir fizikçi, bir matematikçi, bir kimyacı bir de jeologdan oluşan grup bir bölgede araştırma yapmak için açık araziye çıkmışlar..Sonra bir anda yağmur başlamış ve bunlar ıslanıp hasta olmamak için yakınlarda bulunan bir dağ evine giderler..Evin sahibi onları odada oturtur ve sıcak bişeyler getirmek için evin mutfağına gider..Odada oturan grubun ilgisi bir anda sobaya çevrilir..Çünkü adamın sobası yerden yarım metre yüksekte ve altında da taşlar diziliymiş..Hepsi bunu tartışmaya başlamışlar..


Fizikçi : – Köylünün sobayı yarım metre yükseğe kurmasının nedeni Konveksiyon sayesinde odanın daha çabuk ısınmasını sağlamaktır..der..


Kimyacı : – Köylü, Aktivasyon enerjisini varsayarak sobayı daha çabuk yakmak için yarım metre yükseğe kurmuş..der..


Jeolog : – Köylü, bu bölgenin fay hattına yakınlığını bildiğinden bir deprem esnasında sobanın yere değil de taşların üzerine devrilmesini ve dolayısıyla yangını önlemeyi amaçladığını söyler..


Matematikçi : – Köylü odayı daha verimli ısıtmak için sobayı geometrik açıdan odanın tam ortasına kurmayı amaçlamış..der..


Antropolog : – Bu köylü eski dönemlerdeki ateşe tapmak dinine bağlı olduğundan ateşe saygı mahiyetinde bu sobayı yarım metre yukarda tutmuş..der..


Bu esnada Köylü içeri girer..Hepsi birden Sobayı neden yarım metre yukarıda kurduğunu sorarlar..Köylü gayet saf bir şekilde şöyle cevap verir :


- Boru Yetmedi


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsan ne söylediğini bilmeli,fakat her bildiğini söylememelidir.


Namık Kemal


YEMEK MENÜSÜ


·   ETLİ NOHUT


·   PİLAV


·   KARIŞIK TURŞU


·   ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: BELİĞ: (Ar.) Er. 1. Fasih ve düzgün konuşan. 2. Açık, yeterli, tam.


Kız: AÇILAY: (Tür.) Ka. - Ayın dolunay halinde olmaya başlaması


MANİ


 


Gönülleri şen eder,


Kötülükten men eder,


Kabul edilen namaz,


Doğru huzura gider.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kim evini kiraya vermez?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Lahmacunla



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler