8 Nisan 2011 Cuma

8 Nisan 2011


































Bugün 8 Nisan 2011 5 C.Evvel 1432 Mart: 26 Kasım 152 Şer'iye Mahkemeleri'nin Lağvedilmesi (1924) - Koca Ragıb Paşa'nın vefatı (1763) - Nusretiye Camii açıldı (1826) - Sağlık Haftası (8-14 Nisan) - Yağmurlar


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim bir muhtaç Müslüman'ı giydirirse, elbise adamın üstünde bulunduğu müddetçe Allah'ın himayesindedir. Ravi: Tirmizi, Kıyame 41


 


İNGİLİZ CASUSUNUN İTİRAFLARI


İngiliz casusunun itirafları kitabında İslamiyeti bozmak, yok etmek için yapılan planlar ve Vehhabılığın kuruluşu anlatılmaktadır.  İngiliz casusu Hempher,  18. asırda, kendisine devleti tarafından verilen emirlerde, Müslümanların kuvvetli noktalarını tahrip etmek için nelerin tavsiye edildiğini bildirmiştir. Bunlar özetle şöyledir:


1. Müslümanların arasında, ırkçılığı körüklemeliyiz.


2. Peygamberin, İslâmdan kastının mutlak din olduğunu, hoşgörüye dayandığını, bu dinin Yahudilik ve Hıristiyanlık da olabileceğini, sadece İslâm dininin olmadığı inancını aşılamalıyız.


3. Kilise yapmanın mahzuru olmadığını, Peygamber ve Halifelerinin  kiliseleri yıkmadığını, bilakis onlara hürmet gösterdiğini söylemeliyiz.


4. "Allanın ibâdete ihtiyacı yok!" diyerek Müslümanları, ibâdetten soğutmaya çalışmalıyız.  


5. Müslümanlığa bidatler sokup, İslâmı gericilik ve terör dini gibi göstermeliyiz.


6. Çocukları ailelerinden uzaklaştırmaya çalışmalı, böylece dini terbiyelerinden mahrum bırakmalıyız, Onları biz, gereği gibi eğitmeliyiz.


7. Örtü için "İslâmî bir emir değil sonradan çıkmış bir âdettir." diyerek, kadının örtüsünü açmaya çalışmalıyız. Müslümanlığı yok etmek için, bu iş çok tesirlidir, önce bu işi gayrimüslim kadınlara yaptırmalıyız.


8. Türbelerin bidat olduğunu bunun için hepsinin-yıkılması gerektiğini söylemeliyiz


9.  "Dinde zorlama yoktur, kimse kimseyi dine girmeye zorlayamaz."diyerek, dinin emirlerinin anlatılmasına mani olmaya çalışmalıyız.


10.   Müslümanları Kur'ân hakkında şüpheye düşürmeliyiz. Bu maksatla içinde noksanlık ve fazlalık bulunan, tahrif edilmiş Kur'ân mealleri hazırlamalıyız. Yahudi, Hıristiyan ve diğer gayrimüslimleri tahkir eden ve emr-i maruf ve nehy-i münkeri emreden âyetleri çıkarmalıyız. Kur'ânı diğer dillere çevirip,  Arap  ülkeleri  Arapça okunmasına mani olmalıyız ve yine Arap ülkeleri dışında ezan, namaz, hutbe ve duaların Arapça yapılmasını önlemeliyiz, "Herkes, Kur'ânı kolay anlamak için kendi diliyle okumalıdır." fikrini yaymaya çalışmalıyız.


Bu kıymetli kitap aşağıdaki sitelerden sipariş edilebileceği gibi, bu sitelerden ücretsiz okunabilir, indirilebilir ve sesli olarak da dinlenebilir. Mehmet Ali Demirbaş


FIKRA


 


Acı kaybımız


3 ay önce ailemize katılan, Necmettin adını verdiğimiz kaplunbağamız dün vefat etmiş.. Aile arasında sade bir törenle evin arka bahçesine gömdük..


Hayvancağız durduk yerde can verdiği için gidip Necmettini aldığımız dükkanın sahibine sebebinin ne olabileceğini sorduğumuzda -”Abi onlar kış uykusuna yatar” cevabını almış bulunmaktayız, hepimizin başı sağolsun..Bu vicdan azabıyla ben de çok yaşamam herhalde…


GÜNÜN SÖZÜ


 


Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.


Montaigne


YEMEK MENÜSÜ


·   ETLİ NOHUT


·   PİLAV


·   CACIK


·   TARHANA ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ACLAN: (Ar.) Er. - Hızlı, çabuk, telaşlı. Osman Bey ile çağdaş olan 14. yy. ortalarında yaşamış Karasi Beyi.


Kız: BELHİ: (Ur.). - Belh şehrine mensup (Afganistan). - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


 


MANİ


 


Akıt gözünden yaşı!


Dergâha odun taşı!


Yemeye hazır mısın,


Zehirle pişen aşı?


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Zır cahil bir zenciye ne der?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: İlk göz ağrısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler