17 Mayıs 2011 Salı

18 Mayıs 2011








































Bugün 18 Mayıs 2011 15 C.Ahir 1432 Mayıs: 5 Hızır 13 Müzeler Haftası (18-24 Mayıs)


HADİS-İ ŞERİF


 


Bir müslüman ölür, cenaze namazına Allah'a şirk koşmayan kırk kişi katılırsa, Allah bunların onun hakkındaki şefaatini mutlaka kabul eder. Ravi: Müslim, 948


 


ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER GELİYOR


Şarj edilebilir hibrit otomobiller yola çıktı. İlki Strazburg'dâ başlatılan uygulama ile 100 adet araç devlet ve özel settöre kiralanıyor. Bataryası 1.5 saatte şarj edilebilen araç, 100 kilometre hıza ulaşabiliyor.


Sanayi ve Ticaret Bakanlığının açıklamasına göre; Türkiye'de 2011 yılında satışa sunulacak elektrikli otomobillerde vergi indirimi uygulanacak. Şu anda araçlardan motor gücüne göre vergi alınıyor, elektrikli araçlarda böyle bir şey olmadığı için vergisi de daha düşük olacak. Yurdumuzun birçok yerine şarj istasyonu kurulacak. İstasyonlarda indirimli elektrik kullanılabilecek. İstasyon kurmak isteyene belediyeler yer tahsisi yapacak. Türkiye'de 3 akü firması elektrikli otomobil bataryası üretmek için Ar-Ge faaliyeti yapıyor. 2011'de satışa sunulacak elektrikli araçlar için sipariş alınmaya başlandı. Bugün bir akü 160 kilometre gidiyor. Bu mesafenin artırılması için çalışılıyor. Elektrikli otomobil kullanan sürücü, bataryanın sahibi olamayacak. Bir anlamda kiralama yöntemi devreye girecek. Bataryası biten sürücü, en yakın şarj istasyonuna veya otoparklara kurulacak platformlara girerek 3 dakikada bataryasını değiştirebilinecek. İkinci yol evde şarj yöntemi, üçüncü yol ise istasyonlarda-45 dakikalık hızlı şarj sistemi olabilecek. Nasıl cep telefonları ilk çıktığında bataryası büyük ve çok az dayanıyordu. Elektrikti otomobilde de aynı zaman işleyecek.


FIKRA


 


Bir Arkadaşı Nasrettin Hoca‘ya sormuş : – Hocam sizde kırk yıllık sirke varmış.. Nasreddin Hoca da : – Var demiş..Arkadaşı : – Biraz versene ilaç yapacağım demiş..


Nasrettin Hoca :


- Her isteyene verseydim o sirke kırk yıl durur muydu sence? demiş..


GÜNÜN SÖZÜ


 


İyi söz söyleyen adamlar, herkesten fazla okuyanlardır.


Hoffman


YEMEK MENÜSÜ


·   ŞEFİN ÇORBA


·   ISPANAK BORANİ


·   BÖREK


·   YOĞURT


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AFFAN: (Ar.) Er. - Kötü şeylerden kaçınan, kötülüklerden uzaklaşan, te­miz. Ashab'dan bu ismi kullananlar olmuştur.


Kız: AFAFET: (Ar.) Ka. 1. Afıflik, temiz­lik, temiz olan. 2. Fenalıktan, günah işlemekten kaçınma. 3. Namuslu ol­mak.


MANİ


 


Aklı olan, dayatmaz,


Dini parayla satmaz,


Yatarken tevbe eder,


Öyle gafletle yatmaz


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi kanun insanları yargılamaz?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Her ikisi de sıfırı gösterdiği zaman, insanlar titrer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler