1 Mayıs 2011 Pazar

2 Mayıs 2011

















Photobucket























Bugün 2 Mayıs 2011 29 C.Evvel 1432 Nisan: 19 Kasım 176 Çankırı'lı O. Nuri Efendi'nin Vefatı (1338) - Abdurrrahman Nureddin Paşa sadrazam oldu (1882)


HADİS-İ ŞERİF


Ademoğlunun, emr-i bi'l-ma'ruf veya nehy-i ani'l-münker veya Allah Teala Hazretlerine zikir hariç bütün sözleri lehine değil, aleyhinedir. Ravi: Tirmizi, 2414


 


HİKÂYE --- GÖRÜNTÜLÜ BİR AV HİKÂYESİ


Kuşların en yırtıcılarından olan kartal, birgün yiyecek ararken, uzakta bir sığırcık görür. Ona doğru yönelir. Sığırcığa yakalaşınca, birdenbire pençeleri ile  saldırışa geçer. Ani bir hamle ile sığırcığı pençeleri arasına alıp yakalar. Şimdi avını ağzına doğru yaklaştırıp gagalarının arasına alarak yeme zamanıdır. Sığırcık için artık bir kurtuluş ümidi kalmamıştır.


FIKRA


 


HAYIRLI DAMAT !


Adamın birinin evinde yangın çıkmış. Komşuları yardıma koşmayıp olayı seyretmeye başlayınca iş başa düşmüş.. İlk önce oğlunu yangının içerisinden çıkarıp dışarda beklemesini söylemiş. Dalmış tekrar duman ve ateşin içerisine, kızını çıkartmış dışarıya. Sonra karısını, sonra köpeği ve kedisini. Daha sonra dışarı hiçbir şey getirmeden 3 kere daha içeri girmiş çıkmış. Onu seyreden komşularından biri sormuş: - Niçin yanan eve girip çıkıyorsun dışarı hiçbir şey getirmiyorsun?" diye. - "Kayınvalidem içeride!" demiş adam; "arada bir girip çeviriyorum!".


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsanın şerefiyle yaşayabilmesi için en kısa ve en emin yol, olduğu gibi görünmektir.


Sokrat


YEMEK MENÜSÜ


·   KIY.PİDE


·   KESTİRMELİ ÇORBA


·   M.SALATA


·   AYRAN


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AHDİ: (Ar.) Er. - Ahd, and icabı ve­ya ahd ve ahda müteallik. Ahdî, Türk tezkire yazan ve Divan şairi (Bağdat 1593).


Kız: BERGÜZİN: (Fars.) Ka. - Seçkin, beğenilmiş makbul.


MANİ


 


Kim günaha tevbe der,


Gider kalbinden keder,


Tevbesi olmaz heder,


Rabbim onu affeder.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Ankara niçin soğuktur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Sigara böreği


Photobucket


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler