20 Mayıs 2011 Cuma

20 Mayıs 2011



































Bugün 20 Mayıs 2011 17 C.Ahir 1432 Mayıs: 7 Hızır 15 Genç Osman'ın Öldürülmesi (1662) - II.Bayezit'in Tahta Geçmesi (1481)


HADİS-İ ŞERİF


 


Köyde veya çölde oturanlardan üç kişi bir araya gelip de cemaatle namaz kılmazlarsa, şeytan onlara galebe çalar. Cemaate devam ediniz. Çünkü sürüden ayrılanı kurt kapar. Ravi: Nesei, İmame 48


 


İSLAMİYETİN ÖZÜ


İslâmiyet; Allah ü teâlânın, Cebrail ismindeki melek vasıtası ile, sevgili Peygamberi Muhammed aleyhisselâma gönderdiği, insanların, dünyada ve ahirette rahat ve mesut olmalarını sağlayan, emir ve yasaklardır.


Bütün üstünlükler ve faydalı şeyler, İslâmiyetin içindedir. Eski dinlerin görünür, görünmez bütün iyiliklerini, İslâmiyet, kendinde toplamıştır.


İslâmiyet; memleketleri îmar, insanları müreffeh etmeyi emretmekte, Allahü teâlânın emirlerine saygı göstermeyi ve mahluklara merhametli olmayı istemektedir. Nefsin temizlenmesini temin etmekte, kötü huyları, iyi huylardan ayırmaktadır. İyi huylu olmayı


emredip, kötü huyları, Şiddetle ret ve yasak eder. Her bakımdan iffeti ve hayayı emreder. Tam sıhhatli olmayı mecbur tutar. Tembelleği, boş vakit geçirmeyi red ve meneder. Ziraati, ticareti ve sanatı, katı olarak emreder. İlme, fenne, tekniğe, endüstriye lâyık olduğu üzere, ehemmiyet verir. İnsanların yardımlaşmasını, birbirlerine hizmet etmesini ehemmiyetle ister. Dini ve vatanı


başka olanların, canlarını, mallarım ve namuslarını korumayı mecbur tutup, bunlara ilişmeyi meneder. Fertlerin, çocukların, ailelerin ve milletlerin haklarını öğreterek geçmişlere, geleceklere herkese karsı hak ye mesuliyet gözetilmesini ister. Yani, dünya ve ahiret saadetini içine alır.


FIKRA


 


Ahmet Hıyar adında bir herif mahkemeye ismini değiştirmek için başvurmuş..Hakim bu kişiye ismini sormuş..Adam – ismim Ahmet Hıyar demiş.. Hakim evet isminizi değiştirmekte haklısınız demiş..Yeni isminiz ne oldun demiş.. Adam da – Mehmet Hıyar olsun efendim..demiş..


GÜNÜN SÖZÜ


 


İyi görüneceğine, iyi ol.


Sallust


YEMEK MENÜSÜ


·          EV MANTI


·          BÖREK


·          YOĞURT


·          ÇORBA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ADNAN: (Ar.) Er. - Cennette ölüm­süzlüğe kavuşan kimse.


Kız: BERCESTE: (Fars.) Ka. 1. Seçilmiş, beğenilmiş. 2. Güzel, hoş, latif.


MANİ


 


Kollarsan kollanırsın,


Sallarsan sallanırsın,


O kadar hızlı gitme!


Sollarsan, sollanırsın.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kimler profesyonel atıcıdırlar?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Ağzına bakarız, kapalıysa ölmüştür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler