30 Mayıs 2011 Pazartesi

31 Mayıs 2011



































Bugün 31 Mayıs 2011 28 C.Ahir 1432 Mayıs: 18 Hızır 26 Fransızlarla, Ankara Hükümeti'nin Antlaşma Yapması (1920) - İsrail'in Gazze'ye yardım gemisine saldırması (2010) (9 Ölü) - Seçimlerde açık oy ve gizlitasnifin kaldırılışı (1946)


HADİS-İ ŞERİF


 


Şunu bilin ki, evladlarınız kazançlarınızın en temizlerindendir. Öyle ise evladlarınızın kazançlarından yiyin. Ravi: Ebu Davud, 3530


 


 KALB GÖZÜ İLE BAKMAK


Göz çok iyi olduğu gibi, çok da yanıltıcıdır. Birçok insanın Müslüman olamamasının sebebi gözdür. Gözüne inanan, mübarek bir zatın kıyafetine, mesleğine bakarak yanılır, onu dinlemez ve faydalanamaz. Baştaki göze değil, kalbdeki göze tâbi olmak lâzımdır. Kalbdeki göz, doğruyu yanlışı ayırır, kimin sevilip kimin sevilmeyeceğini bilir. Hakkı hak, bâtılı bâtıl bilir.


Büyük evliya zatların görünüşüne bakan kör olur. Allahü, teâlâ bir kuluna Ehl-i sünnet itikadını vermişse, ona sevgili' bir kulunu tanıtmışsa, bu, baştaki gözle olmaz, kalb gözüy-; le olur. Böyleyse, kalb gözü açılmıştır. Kalb gözü, hakkı bâtıldan ayırmak içindir. En zor iş hakkı bâtıldan ayırmaktır.: Resûlullah, ümmetine öğretmek için; "Yâ Rabbi! Bana* hakkı hak, bâtılı bâtıl göster!" diye duâ etmiştir.


Evliyanın zahiri yani görünüşü cahil için zehirdir. Cahil, bâtından haberi olmadığı için zahire bakar. Evliyaya, akılla, gözle, kulakla giden helak olur. Müşrikler de böyle yapmışlardı. Ebû Cehil, Muhammed aleyhisselâma Ebû Talib'in yetimi gözüyle baktı, kâfirlikte kaldı. Ebû Bekr-i Sıddık, âlemlerin Rabbinin Habibi gözüyle baktı. Ona her şeyini feda etti, her sözüne; "O söylüyorsa doğrudur." Diyerek tam inandı, sıddîk oldu. Peygamberlerden sonra insanların en üstünü oldu.


 


SİGARA İÇMEME GÜNÜ


31 Mayıs, bütün dünyada "Dünya Sigara İçmeme Günü" olarak kutlanmaktadır. Tütünün tehlikeleri, tütün endüstrisinin ticarî uygulamaları ve Dünya Sağlık Örgütü'nün tütün salgını ile mücadelede neler yaptığı konusunda bilgilendirmek ve dünyada yaşayan insanların sağlıklı yaşama haklarını savunmak ve gelecek nesilleri korumak adına neler! yapabileceklerinin tartışıldığa bir gündür. Bugün ilgililer, sigaranın zararlarını ve korunma yollarını insanlara anlatmaya çalışırlar.


FIKRA


 


BENİM OLDU


Temel banka soymak suçundan yargılanıyormuş , son celsede hakim delil yetersizliğinden temelin tahliyesine karar vermiş . temel bunu duyunca çok sevinmiş ve bağırarak hakime ;


- uy cözünü sevdigumun hacim beyi , yani şimdi bu paralar penim oldu değil mu ?    


GÜNÜN SÖZÜ


 


İnsan, ancak sevdiğinden bir şey öğrenir.


Goethe


YEMEK MENÜSÜ


·          ISPANAK BORANİ


·          MER.ÇORBA


·          YOĞURT


·          BÖREK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AHFEŞ: (Ar.) Er. 1. Küçük gözlü, zayıf bakışlı. 2. Yalnız gece gören kimse. Ahfeş lakabında üç büyük Arap alimi vardır. Abdülhamid, Said b. Mes'ade, Ali b. Süleyman.


Kız: BENDE: (Fars). 1. Bağlanmış kimse, tutsak. 2. Kul, köle. 3. Yürekten bağlı. 4. Büyük aşkla seven. Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Bulmak gerek bir eri,


Gezme öyle her yeri,


Hoca, herkes anlamaz,


Sarraf tanır cevheri.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Şişmanlar niçin güneş yağı kullanmazlar?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: İkisi de batınca felaket olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler