19 Haziran 2011 Pazar

18 Haziran 2011


































Bugün 18 Haziran 2011 16 Recep 1432 Haziran: 5 Hızır 44 Z.Ereğli'sinin Kuruluşu (1920) - Turgut Özal'a suikast teşebbüsü (1988) - Giyotinle son idam (1939) - Mısır'ın istiklali (1953)


HADİS-İ ŞERİF


 


İnsan -Müslüman- öldüğü zaman üç şeyin dışında bütün amellerinin sevabı kesilir. Bunlar, şunlardır: İnsanlığa faydası devam edip giden eser, insanların faydalandığı ilim, kendisine hayır dua eden iyi bir evlat. Ravi: Tirmizi, Ahkam 36


 


TARİH .... İNGİLİZ CASUSU LAWRENCE


 


... Azılı Türk düşmanı, ingiliz misyoneri ve casusu Lawrence 1910'da Türkiye'ye gelerek, Fırat havzasında "Arkeolojik Araştırmalar" adı altında istihbarat bilgileri topladı. Arap memleketlerinde İslâm âdetlerini ve mükemmel Arapça öğrendikten sonra, kendini Araplara şeyh olarak tanıtıp onlara ırkçılık aşıladı ve isyan ettirerek Osmanlı Devleti'nin yıkılmasında büyük rol oynadı. Sinsi ve iğrenç İngiliz politikasında harfiyen uygulanan prensip sudur: "Parçala, hâkim ol ve yok et." Müslüman ülkelerdeki iç ve dış çatışmalar, bunun bir neticesidir.


Tarih gösteriyor ki, İslâm dinine vurulan darbeler neticesinde,. Batı medeniyetinin kaynağı olan İslâm medeniyeti durdurulmuş, Müslüman ülkeler birbirine düşürülerek, Batı'nın kültür emperyalizmine, sömürüsüne ve zulmüne mâruz bırakılmıştır.


FIKRA


 


Hasan ölüm döşeğindedir . Karısı Emine kocasının bu son anlarında yanıbaşındadır . Hasan bitkin ve kısık bir sesle Emine ! Emine ! der . Emine sus sevgilim kendini yorma der . Sana itiraf etmem gereken bişey var karıcım lafımı kesme ve dinle der . Emine ses çıkarmaz . İşlediğim günahı itiraf edip huzur içinde ölmek istiyorum diye konuşmasını sürdürür Hasan . Ben dün gece hani sen annen hasta olduğu için yanına gittiğin gece seni en yakın arkadaşınla aldattım der . Emine Hasanın elini bırakmadan ve sükunetini bozmadan cevaplar ; biliyorum sevgilim o yüzden zehirledim seni …


GÜNÜN SÖZÜ


 


Öğrenmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.


Çin Sözü


YEMEK MENÜSÜ


·          KIY.TAZE FASULYE


·          PİLAV


·          CACIK


·          MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AKALP: (Tür.) Er. - Doğruluğu ve dürüstlüğüyle tanınan kimse.


Kız: AHSEN: (Ar.) - Daha güzel, çok gü­zel, en güzel. Erkek ve kadın adı ola­rak kullanılır. Ahsen-i takvim: En gü­zel şekil. Kur'an-ı Kerim'in Tin sure­sinin 3. ayetinde insanın ahsen-i tak­vim üzere yaratıldığı beyan buyurulmaktadır. Ahsen kelimesi, Kur'an'da 16 yerde zikredilmiştir.


MANİ


 


Elini bağlasalar,


Parayla yağlasalar


Dininden dönme sakın!


Gözünü dağlasalar.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kral ölürse oğlu ne olur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Şereflikoçhisar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler