1 Haziran 2011 Çarşamba

2 Haziran 2011







































Bugün 2 Haziran 2011 30 C.Ahir 1432 Mayıs: 20 Hızır 28 Şair Nabi'nin Vefatı (1712) - Bulgaristan 320 000 Türk'ü sınır dışı etti (1989) - Regaib Kandili'niz Mübarek Olsun


HADİS-İ ŞERİF


 


Namazı ayakta kıl, muktedir olmazsan oturarak kıl, buna da muktedir olmazsan yan üzeri (yatarak) kıl. Ravi: Ebu Davud, 951


 


MÜBAREK REGAIB KANDİLİ ve ÜÇ AYLAR


Mübarek üç aylardan Recep ayı yarın başlıyor. Bu ay tevbe hürmet ve ibadet, Şaban muhabbet ve hizmet, Ramazan ise yakınlık ve nimet ayıdır. Zünnûn-i Mısrî hazretleri buyurdu ki;


Recep tohum ekme, Şaban sulama, Ramazan ise, hasat ayıdır." Recep ayının af ve mağfirete, Şaban ayının şefaate ve Ramazan ayının da sevapların Kat kat verilmesine mahsus olduğu bildirilmiştir. Bu aylara hürmet etmek, günahlardan uzaklaşmakla ve ibâdetleri yapmakla olur. Hürmet edip, saygı gösteren, kat kat karşılığını görecektir. Bu mübarek zamanlarda vadedilen sevaplara kavuşabilmek için, her şeyden önce itikadı düzeltmelidir. İlmihâl bilgilerini öğrenmeli ve yaşayışını bunlara uygun hâle getirmelidir. Çok tövbe ve istiğfar etmeli, kazaya kalmış namazlarını, hemen kaza etmeye başlamalıdır. Bir an evvel bu borçlardan kurtulmak için çalışmalıdır.


Bu gece, Recep ayının ilk Cuma gecesi, yani Regâib Kandili'dir. Bu gecede Allahü teâlâ, mümin kullarına ragîbetler, yani ihsanlar ve ikramlar yapar. Bu gece yapılan dua reddedilmez ve namaz, oruç, sadaka gibi ibâdetlere kat kat sevap verilir. Bu geceye hürmet edenler affedilir. Recep ayının her gecesi kıymetlidir. Her Cuma gecesi de kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince daha kıymetli olmaktadır.


Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:


Recep ayının ilk Cuma gecesini ihya edene (saygı gösterene) Allahü teâlâ kabir azabı yapmaz. Dualarını kabul eder. Yalnız, 7 kimseyi affetmez ve dualarını kabul etmez: Faiz alan veya veren, Müslümanları aşağı gören, anasına, babasına eziyet eden, karşı gelen çocuk, Müslüman olan ve dinin emirlerine uyan kocasını dinlemeyen kadın, şarkı ve çalgıcılığı sanat edinenler, livata ve zina edenler, beş vakit namazı kılmayanlar.


Bir gün Peygamber efendimiz, Recep ayındaki ibadetlerin faziletini anlatıyordu. Yaşlı bir zat, "Yâ Resulallah! Recep ayının tamamını oruçlu olarak geçirmeye gücüm yetmez, deyince, Peygamber efendimiz buyurdu ki:


Sen, Recep ayının birinci, on beşinci ve sonuncu günleri oruç tut! Hepsini tutmuş sevabına kavuşursun. Çünkü sevaplar on misli ile yazılır. Fakat, Receb-ı şerifin ilk Cuma gecesinden gafil olma!


FIKRA


 


SANS


Laz kola otomatigine gitmis, para atip dügmeye basmis ve kolasini


almis.Bir para daha atmis, yine dügmeye basmis ve yine kolasini almis.


Bunun üzerine heyecanla arkadaslarinin yanina gitmis ve


- Çabuk bütün bozuk paralarinizi verin, bugün sansim çok iyi!


GÜNÜN SÖZÜ


 


Küçük işlere gereğinden çok önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir.


Eflatun


YEMEK MENÜSÜ


·         FIRIN PATATES


·         BULGUR PİLAVI


·         CACIK


·         MEYVE


 


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AKDES: (Ar.) Er. - En kutsal.


Kız: AKİS: (Ar.) Ka. 1. Yankı. 2. Işığın veya bir şeklin bir satha çarpıp orada görünmesi, yansı. 3. Zıt, ters, muhalif.


MANİ


 


Dünya kimlere kaldı?


Kaç kez dolup boşaldı,


Sultanlar gelip geçti,


Hani kim murat aldı?


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Milletvekillerinin en çok yediği salata hangisidir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Soluk yüzlü ev sahibi


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler