20 Haziran 2011 Pazartesi

21 Haziran 2011






































Bugün 21 Haziran 2011 19 Recep 1432 Haziran: 8 Hızır 47 Adapazar'nın Kurtuluşu (1921) - İbn-i Sina'nın Vefatı (1037) - Güneş, Yengeç (Seretan) Burcu'nda - Dünya Güneş Günü


HADİS-İ ŞERİF


 


İtidal (orta yol üzere olmak), teenni(li davranmak), hal ve gidişi iyi olmak peygamberliğin yirmi dört cüzünden bir cüzdür. Ravi: Ebu Davud, 4776


 


SAĞLIK  --- ELMA SİRKESİ


Elma sirkesi, doğal bir hayat iksiridir. Bileşiminde; kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, beta-caroten, A, B1, B2, B6, C vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri bulunur.


Taze elma suyu ile yıkanan kırışık ve pörsük deri canlılık ve tazelik kazanır. Deri döküntüleri, gut ve romatizma rahatsızlıklarına karşı da kullanılır. Soğuk algınlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, yüksek ateşe ve iltihaplı hastalıklara karşı başarılıdır. Ayrıca, romatizmal böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, damar sertliği ve egzamaya karşı da kullanılabilir.


İçindeki potasyum sayesinde, kalp kasları dahil olmak üzere bütün kas yapısı da güçlenir ve nezleye karşı da bedeni güçlendirir. Yüksek kolesterole karşı da içilir. Salatalarda öncelikle elma sirkesi kullanılmalıdır. Elma ve sirkesinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.


Bütün sirkeler, (bilhassa elma sirkesi) sağlık bakımından bir ilâç, her türlü temizlik bakımından da çok faydalı bir maddedir.


Bir okuyucumuzdan: "2-3 yıl önce, gözlerimin etrafı siyahlaşmış, vücudumda halsizlik ve şiddetli ağrılar başlamıştı. Hastanede bir çok incelemeler yapıldı, ancak hiçbir şey bulunamadı. Çinli bir reflexoloji uzmanı doktor P. G. Wong; eğer su içmeye başlamazsam takriben 3 yıl içerisinde öleceğimi söyledi. Bana, 1 bardak su, 1 'er tatlı kaşığı sirke ve çiçek balı karıştırıp ve sabahları aç karnına içmemi tavsiye etti. Elma sirkesi vücuttaki kirleri birikintileri eritiyor, su ise atıyormuş. Bunu uyguladıktan 4 gün sonra gözlerimin etrafındaki siyahlıklar kayboldu, 10 gün sonra da ağrılarım geçti..."


 


GÜNEŞ YENGEÇ BURCU'NDA


Bugün, 21 Haziran. Güneş, Yengeç (Seretan) Burcu'na girmiş ve yaz mevsimi başlamıştır. Yaz 94 gün sürer ve 22 Eylül günü sona erer. Güneş bu burçta 31 gün kalıp, Tem-muz'un 22. günü Aslan Burcu'na girecektir.


FIKRA


 


Genç kız dükkana girer ve sırnaşık tezgahtara sorar ; şu kurdelanın metresi kaça ? Sırnaşık tezgahtar yılışarak cevaplar bir öpücük tatlı bayan . Genç kız o zaman 10 metre alayım der . Sırnaşık tezgahtar heyecanlanarak hızlı hızlı sarar kurdelayı teslim eder ve kızın yüzüne bakmaya başlar . Genç kız teşekkür ederim der ve arkasında duran yaşlı bayanı işaret ederek hesabı babaannem ödeyecek der …


GÜNÜN SÖZÜ


 


O da gazi olmak istedi, fakat ona anlatmak gerekti ki, şehid olmayı göze alamayan gazi olamazdı.


Arif Nihat Asya


YEMEK MENÜSÜ


·          SEBZELİ PİLİÇ


·          FIRIN MAKARNA


·          M.SALATA


·          MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AHVES: (Ar.) Er. - Cesur, kahraman, yiğit.


Kız: AHTER: (Fars.) Ka. - Yıldız.


MANİ


 


Nefsin her işi hordur,


Yarın hesabı zordur,


İsyandan kaç ey nefsim!


Günah ateşten kordur.         


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Her tarafı sayılarla dolu olan adama ne denir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Deniz simiti


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler