6 Haziran 2011 Pazartesi

4 Haziran 2011






























Bugün 4 Haziran 2011 2 Recep 1432 Mayıs: 22 Hızır 30 Orman Genel Müdürlüğü Kuruldu (1937) - Kuzey Rüzgarları'nın başlaması


HADİS-İ ŞERİF


 


Gecede bir saat vardır ki, müslüman bir kimsenin Allah'tan, dünya veya ahirete dair bir hayır talebi, o saate rastlarsa, Allah dilediğini ona mutlaka verir. Bu saat her gecede vardır. Ravi: Müslim, 757


 


GÜNÜN TARÎH ---ABDÜLAZİZ HANIN ŞEHADETİ


Osmanlı Padişahlarının otuz ikincisi, Sultan II. Mahmut'un ikinci oğludur. Sultan Abdülaziz Hân (1830-1876), 14 yıl 11 ay 5 gün tahtta kaldı. Mithat Paşanın kışkırtmalarıyla üniversite öğrencileri 10 Mayıs 1876'da bir protesto yürüyüşü düzenledi. 30 Mayıs 1876 Salı günü sabaha doğru saray, Hüseyin Avni Paşa komutasındaki askerlerce basıldı ve Sultan Abdülaziz Hân, kansız şekilde tahttan indirilip Top-kapı Sarayı'na hapsedildi. Birkaç gün sonra Mithat Paşa ve Serasker (Savunma Bakanı) Hüseyin Avni Paşa ve arkadaşları tarafından, Feriye Sarayı'nda Kur'ân-ı kerîm okurken bilek damarları kestirilerek şehit edildiği, Ali Fuat Beyin hatıralarında yazılıdır. Sultan Abdülaziz Hân, Sultan Mahmut Türbesine defnedilmiştir.


Eski sadrazam Hüseyin Avni Paşa; "Kinim dînimdir." diyen kindar biri idi. Vazifeden azledilip sürüldüğü, rütbesi ve nişanları alındığı için, padişaha kin bağladı.


Mithat Paşa; "Osmanoğulları olur da, Mithatoğulları niçin olmasın?" diyordu. İngiltere'deki parlamento idaresini aynen alırsa, Türkiyenin İngiltere gibi olacağını sanırdı. Böyle bir idareyi yürütecek tek şahsın, kendisi olacağına inanırdı.


Sultan Abdülaziz Hânın kanlı kıyafetlerinin Topkapı Sarayı Müzesi'nde saklanıyor olması son derece önemli. Bu her şeyden önce Osmanlı'nın tarihe, atalarının mirasına verdiği önemi gösterir. Sultan Abdülaziz Hanın ölümüne gelince, intihar etti demek mümkün değil, öldürülmüştür.


FIKRA


 


HOMOSEKSUEL


Temel'e sormuslar, "bir homoseksuelin aklini nasil karistirirsin? Temel


uzun sure dusundukten sonra "58 rakami ile"demis."O da ne demek hicbirsey


anlamadik" denildigi zaman "Bak nasil akliniz karisti sizi homolar sizi"


GÜNÜN SÖZÜ


 


Kurnaz insanlar, okumayı küçümserler, basit insanlar ona hayran olurlar akıllı insanlar ise ondan faydalanırlar.


Francis Bacon


YEMEK MENÜSÜ


·          PATLICAN MUSAKKA


·          ŞEH.PİLAV


·          CACIK


·          MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AKÇORA: (Tür.) Er. - İyi ruhlar.


Kız: AKİFE: (Ar.) Ka. 1. Bir şey üzerinde azimle duran, sebatlı, kararlı. 2. İba­det eden hanım.


MANİ


 


Öyle yüksekten uçma!


Sözün olmasın saçma!


Geciktirme tevbeyi!


Bir gün imansız göçme!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Hangi ayda 28 gün bulunur?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Amma da boş adamsın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler