7 Haziran 2011 Salı

6 Haziran 2011






































Bugün 6 Haziran 2011 4 Recep 1432 Mayıs: 24 Hızır 32 İhtiyarlık Sigortası'nın Kabulü (1949) - Müttefiklerin Normandiya Çıkartması (1944) - Fatih Sultan Mehmed Han'ın Kırım'ı fethi (1475)


HADİS-İ ŞERİF


 


Sizden kim namazını mescidde kılarsa namazından bir pay da evi için ayırsın. Zira Allah, evinde kılacağı namaz için dahi bir hayır takdir etmiştir. Ravi: Müslim, 778


 


 BOĞAZA ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ


Üçüncü Boğaz Köprüsü geçişinin de dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Garipçe ve Poyrazköy mevkiinden geçecek. Bu yol, İstanbul'un batı sınırından Kınalı mevkiinde TEM otoyolu kavşağından başlayacak. Kömür ocakları mevkiini kat ettikten sonra İstanbul Boğazı'nı 1275 ana açıklığı olan bir asma köprüyle geçecek. Daha sonra Paşaköy mevkiine ulaşarak, Gebze civarında İzmir otoyolu ayırımına ulaşacak. Kuzey Marmara Otoyolu, İzmit'in kuzeyini kat ederek Adapazarı'na yönelecek. Adapazarı'ndan Eski Adapazarı ile Yeni Adapazarı-Yeni Kent arasında geçen güzergâh, Hendek'te TEM otoyolu ile buluşacak.


Otoyoldan çıkışlar mümkün olduğunca şehrin dış noktalarında gerçekleşecektir. Avrupa yakasında havaalanından Odayeri dediğimiz noktaya güneyden kuzeye bir çıkış olacak. Anadolu yakasında da Paşaköy'den Ümraniye'ye bağlantı olacak. Yani, İstanbul'un doğu ve batı aksının üç noktalarından bağlantı yapılacak ve böylece oldukça kuzeyi kuşatan bir çevre yolu özelliği arz edecek.


o    Kuzey Marmara Otoyolu projesi, yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek. Toplam uzunluğu, anayol ve buna bağlı bağlantı yolları olmak üzere 260 kilometre olacak.


o    Projenin toplam maliyeti 6 milyar dolar civarında olacak; buna kamulaştırma bedeli olan 1.5 milyar dolar da dahil.


Üçüncü köprü güzergâhının yaklaşık %75'i kamu arazileri içinden geçecek.


o    Proje ihaleyle çıktıktan sonra 4-5 yıl içerisinde bitirilecek.


o    Proje sadece araç geçişleri için olacak. Raylı sistem öngörülmüyor.


o    Üçüncü köprü yine, asma köprü şeklinde inşa edilecek.


 


FIKRA


 


Borcum borç


Köyün birinde vatandaşın biri ölmüş.Sırt üstü son istirahate çekilen merhumun sağ eli bağrında sol elide erkeklik organının üzerindeymiş.Köy halkı merhumun bu vaziyetinden bir mana çıkarmaya çalışsalarda bir sonuca varamamışlar. Merhumun bu vaziyetini köyün imamına sormuşlar.İmamda bir mana çıkaramayınca araştırma için köylüden yarım saat müsaade istemiş. Yarım saat sonra cemaatin yanına gelmiş.Ey cemaat merhumun ölüm vaziyetinin nedenini öğrendim. Merhum sağ eli ile borcunun borç olduğunu, sol eli ilede ancak kuşunu alabileceginizi belli etmek istemiş.Demiş.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Kötümserlik kanserden daha tehlikeli bir hastalıktır.


Muhsin Ertuğrul


YEMEK MENÜSÜ


·          KARIŞIK KIZARTMA


·          EV MANTI


·          YOĞURT


·          SÜTLAÇ


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AKÇAM: (Tür.) Er. - Kuzey Ameri­ka'da yetişen bir çam türü.


Kız: AKDA: (Ar.) Ka. - Himaye altında olan cariye, kadın, köle.


MANİ


 


Kalb kırma, bir can üzme!


Yalan ve dolan düzme!


Töhmete sebep olma!


Kötü yerlerde gezme!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kırıldığı zaman kullanılan şey nedir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Doktor önce soyar, sonra dinler. Avukat önce dinler, sonra soyar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler