12 Ağustos 2011 Cuma

15 Temmuz 2011






































Bugün 15 Temmuz 2011 14 Şaban 1432 Temmuz: 2 Hızır 71 Haçlılar'ın Kudüs'ü İşgali (1099) - Berat Kandili'niz Mübarek Olsun


HADİS-İ ŞERİF


 


Kim haksız olduğu bir münakaşayı terkederse kendisine cennetin kenarında bir ev kurulur. Haklı olduğu bir münakaşayı terkedene de cennetin ortasında bir ev kurulur. Ravi: Tirmizi, 1994


 


BERAT GECESİ


 


Berat Gecesi, Şaban ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gecedir, Rahmet kapılarının açılıp, duâların kabul olacağı dört geceden biridir. Resûlullah "sallallahü aleyhi ve sellem", bu gece çok ibâdet ve dua ederdi.  "Allahümme rezuknâ, kalben takiyyen mineşşirki beriyyen la kâfiren ve şaluyyen." duasını çok okurdu.


Kurân-ı kerîm, Levhilmahfûza bu gece indi. Allahü teâlâ, ezelde, hiçbir şey yaratmadan önce. herşeyi takdir etti, diledi. Bunlardan. bir yıl içinde olacak her şeyi. Bu gece meleklere bildirir. Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki;


* Şaban'in onbeşinci (Berat) gecesi olunca, gecesini ibâdetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü teâlâ buyurur ki: "Affedilmek isteyen yok mu, günahlarım affedeyim? Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim? Derde müptelâ olan yok mu, sıhhat, afiyet vereyim? Ne isteyen varsa, istesin vereyim!


Bu hâl, imsak vaktine kadar devam eder. Bu gece göklerin kapılan açılır, melekler müminlere müjde verir, ibâdete teşvik ederler.


Bu gece, salih akraba ile ilgisini kesen, büyüklenen ve ana babasına âsi olanlar affa uğramaz.


Cebrail aleyhisselâm bana geldi. Kalk, namaz kıl ve dua et! Bu gece, Şabanın on beşinci   (Berat) gecesidir, dedi. Bu geceyi ihya edenleri, Allahü teâlâ affeder. Yalnız, müşrikleri, büyücüleri, falcıları, hasisleri, alkollü içki içenleri, faiz yiyenleri ve zina yapanları affetmez.


Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir. Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır. Bu gece herkesin rızkı tertip olunur. Bu gece herkesin amelleri [işleri] Allahü teâlâya arz olunur,


Berat gecesini ganimet, fırsat biliniz! Çünkü, belli bir gecedir. Kadir gecesi, çok büyük ise de, hangi gece olduğu belli değildir. Berat gecesinde çok ibâdet yapınız! Yoksa, kıyamet günü pişman olursunuz!


Kıyamette   pişman   olmamak için, bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe ve istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur an-ı kerîm okumalı, Müslümanlara dua etmelidir.


FIKRA


 


Eskimo'nun biri ölünce, Cehennem'e atmışlar. Zebaniler sesini duyamuyınca kapıyı aralamışlar. Eskimo:


- Kapatın şu kapıyı! İçeri soğuk giriyor, üşüyorum. demiş.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Önce doğruyu bilmek gerekir, doğru bilinirse yanlış da bilinir: ama önce yanlış bilinirse doğruya ulaşılamaz.


Farabi


YEMEK MENÜSÜ


·          FIRIN KÖFTE


·          MAKARNA


·          ÇOBAN SALATA


·          MEYVE


 


 


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AKSOY: (Tür.) Er. - Temiz soylu.


Kız: BESTE: (Fars.) Ka. 1. Kapalı, bağlı, bitiştirilmiş bağlanmış. 2. Müzikte, şarkının makam ve ahengi.


 


MANİ


 


Söz dinleyen olalım!


İsteneni bulalım!


Kıymetini bilerek,


Hizmetlerde kalalım!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


İçi su dolu sürahi, boş bardağa ne demiş?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Gözlerini kapar, kesesini açar.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler