15 Ağustos 2011 Pazartesi

17 Temmuz 2011


































Bugün 17 Temmuz 2011 16 Şaban 1432 Temmuz: 4 Hızır 73 Abdülkadir Geylani Hz.'nin  Vefatı (1166) - Irak'ta 4 gün süren Kerkük Katliamı (1959)


HADİS-İ ŞERİF


 


Öyle bir devir gelecek ki, insanoğlu aldığı şeyin helalden mi, haramdan mı olduğuna hiç aldırmayacak. Ravi: Buhari


 








Abdülkadir Geylani


Evliyânın büyüklerinden. Künyesi, Ebû Muhammed'dir. Muhyiddîn, Gavs-ül-a'zam, Kutb-i Rabbânî, Sultân-ul-evliyâ, Kutb-i a'zam gibi lakabları vardır. İran'ın Geylân şehrinde 1078 (H.471)de doğdu. Babası Ebû Sâlih bin Mûsâ Cengîdost'tur. Hazret-i Hasanın oğlu Hasan-ı Müsennâ'nın oğlu Abdullah'ın soyundandır. Annesinin ismi Fâtıma, lakabı Ümm-ül-hayr olup seyyidedir. Bunun için Abdülkâdir Geylânî, hem seyyid, hem şerîfdir. Hazret-i Hüseyin'in evladına seyyid, hazret-i Hasan'ınkine şerîf denir. AbdülkâdirGeylânî hazretleri 1166 (H.561)'da Bağdad'da vefât etti. TürbesiBağdad'dadır. Ziyâret edilmekde, feyz ve bereketlerine kavuşulmaktadır. Fıkıh ve hadîs ilimlerinde müctehid idi. Kâdiriyye tarîkatının kurucusudur. Ehl-i sünnet îtikâdını ve din bilgilerini her tarafa yaydı. Orta boylu, zayıf bünyeli, geniş göğüslü, ilm için vefâkârlıkta emsâli az bulunur bir velî idi.

Abdülkâdir Geylânî hazretleri daha doğmadan, ilerde büyük bir zât olacağına dâir alâmetler, işâretler görülmüştü. Babası rüyâsında Peygamber efendimizi sallallahü aleyhi ve sellem, Eshâb-ı kirâmı radıyallahü anhüm ve evliyâyı gördü. Peygamber efendimiz kendisine; "Ey Ebû Sâlih! Allahü teâlâ bu gece sana kâmil, olgun ve derecesi yüksek bir erkek evlâd ihsân etti. O benim oğlum ve sevdiğimdir. Evliyâ arasında derecesi yüksek olacak." buyurdu. Yine oğlu hakkında;"On iki imâm dışında bütün velîler doğacak olan oğluna itâat edecekler, onun ayaklarını boyunlarına koyacaklar. O yüksek derecelere kavuşacak, ona itâat etmeyenler Allahü teâlâya yakınlık devletinden mahrûm kalacaklar." diye müjdelendi.


FIKRA


 


Hoca, minberden cemaate hitaba başlar:


- Ey cemaat-i müslimin, deyince: Arkalardan Temel, cevap verir:


- Efendum! Bağa mi deyisun?


GÜNÜN SÖZÜ


 


Türkler öldürülebilir, fakat yenilgiye uğratılamazlar.


Napeleon


YEMEK MENÜSÜ


·          BİBER DOLMA


·          MER. ÇORBA


·          YOĞURT


·          BÖREK


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AKÖZ: (Tür.) Er. - Özü sözü doğru kişi, temiz kişilikli.


Kız: BERZEN: (Fars.). - Yöre, mahalle, yol. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Zorluklara ger kanat!


Sabreyle, etme inat!


Peki de bu öğüde!


Darılıp asma surat!


KARİKATÜR


 Click here to enlarge


BİLMECE


İki fil bir borunun iki ucundan bakıyorlarınış ama birbirlerini görmüyorlarmış. Neden?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: İsteği yerine gelince zevkten dört köşe olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler