16 Ağustos 2011 Salı

19 Temmuz 2011








































Bugün 19 Temmuz 2011 18 Şaban 1432 Temmuz: 6 Hızır 75 Yalova'nın Kurtuluşu (1921) - Plevne Muharebesi'nin başlaması (1877) - İslam Ordusu'nun İspanya'ya çıkması (711)


HADİS-İ ŞERİF


 


Herhangi bir kul, kardeşinin kabrini ziyaret edip yanında oturursa, kalkıncaya kadar, o ölü onunla arkadaşlık eder ve ona karşılık verir. Ravi: Buhari


 


DONDURMA NASIL OLUR


Market ve bakkallarda dondurma diye satılan ürünlerin bir kısmının aslında dondurma olmadığını, neredeyse kimse bilmiyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, tüketicileri dondurmalar konusunda şöyle uyardı:


"Tüketicilere dondurma adıyla gayrisıhhi buzlu yiyecekler sunuluyor, Yenilebilir Buzlu Ürünler Tebliğine göre üretilen ürünler dondurma değildir. Buz karışımları ve sütlü buz ürünlerine yenilebilir buzlu ürünler denir ve bu ürünler tüketicilere dondurma adı altında satılıyor. Tüketiciler, dondurmayla sütlü buz farkını bilmediği için genelde bütün ürünleri dondurma niyetine alıyor. Gerçek dondurmada neredeyse katkı maddesi bulunmazken, bu tür ürünlerin içinde katkı maddelerinin çokluğu dikkat çekiyor.


Türkiye'de dondurmalara konulan katkı maddelerinin yarıdan fazlası dünyanın birçok ülkesinde yasaklandı. Bazı dondurmalara, kıvam tutturma bahanesiyle domuz ve sığır kemiklerinden elde edilen E-441 (jelatin) kodlu katkı maddesi ilâve ediliyor. Bu madde Türkiye'de yasaldır. Ancak, üretildiği hayvanın domuz, olma ihtimalinin %70 civarında olmasından dolayı bu katkı maddesinin kullanılmasıyla tüketicilerin inanç hassasiyetleri hiçe sayılıyor. Dondurma sektörünün bir kısmı şeker yerine sağlıksız yapay tatlandırıcılar kullanıyor. Doğal salep yerine sun'i salep, süt yerine su ve süt tozu, meyve yerine yapay meyve boyası ve aromaları katılıyor..."


FIKRA


 


İsmet Paşanın oğlu Erdal İnönü, bir seçim mitingi için Rize'ye gider. Kürsüde konuşan ince zayıf uzun boylu İnönü'yü gören Temel sorar:


- Habu konuşan adam da kimdur?


Derler ki: İsmet İnönü'nün oğlu Erdal'dır!


- Uy desene Paşanun çok günahını almışuz. Rahmetli II. Dünya Savaşı yıllarında bizleri çok aç bırakmıştı. Baksanıza ne kadar adaletli davranmuş, kendi uşağını da aç bırakarak ne hale getirmiş!


GÜNÜN SÖZÜ


 


Türkler her şeyini feda eder, ama istiklalini asla.


Lloyd George


YEMEK MENÜSÜ


·          MUSAKKA


·          PİLAV


·          YOĞURT


·          MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AKMAN: (Tür.) Er. 1. Temiz, beyaz, güzel insan. 2. Yaşlı kimse.


Kız: BERŞE: (Tür.) Ka. - Hep, bütün, çok.


MANİ


 


Peki demekten yılma!


İsyankâr bir kul olma!


Peki de, nasihat tut!


Yarın saçını yolma!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Adamın birinin o kadar mutsuz evliliği varmış ki kendini içkiye vermiş. Bir gece sarhoş olarak eve döndüğünde karısı kapıyı açar açmaz düşüp ölmüş. Neden?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Uykusu kaçmış onu yakalıyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler