5 Ağustos 2011 Cuma

30 Haziran 2011


































Bugün 30 Haziran 2011 28 Recep 1432 Haziran: 17 Hızır 56 Çocuk Esirgeme Kurumu'nun Kuruluşu (1920) - II.Mahmud Hanın vefatı (1839) - Emekliler Günü


HADİS-İ ŞERİF


 


Mü'mine zarar veren veya hile yapan mel'undur. Ravi: Tirmizi, 1942


 


DÜNYA ----GÜNEŞ TUTULMASI


Varın parçalı güneş tutulması meydana gelecek ve Türkiye'den görülemeyecektir. Hint Okyanusunun güneyinde (Antarktika ile Afrika'nın güneyi arasında kalan kısım) izlenebilecektir.


*   *   *


Geçen yıl Afrika 11 dakika karanlığa gömüldü. 15 Ocak 2010 tarihinde saat 07.14'te Orta Afrika Cumhuriyeti'nin batısı ve Çad'ın güneybatısında başlayan güneş tutulması gölgesi, daha sonra sırasıyla Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Uganda, Kenya ve Somali'nin güney ucuna geçti. Bin yılın en uzun güneş tutulması, Afrika kıtasının orta kesimleri ve doğusunu karanlık ve soğuk içinde bıraktı.


Tutulma, daha sonra Hindistan ve Çin'e doğru Hint Okyanusu'nda yoluna devam etti. Güneş'in Ocak ayında Dünya'ya en yakın mesafede olması ve Ay'ın da bu anda en uzakta olması, aynı zamanda Güneş'i tamamen kapatamadığından Ay'ın çevresinde bir Güneş diski (halkası) meydana geldi.


Hint Okyanusu'nda en uzun süre meydana gelen tutulma 11 dakika 8 saniye sürdü. NASA'nın verdiği bilgiye göre, 23 Aralık 3043'e kadar böyle uzun güneş tutulması meydana gelmeyecek. Saat 10.59'da sona eren tutulma, Dünya yüzeyi boyunca 12 900 km yol kat etti.


II. MAHMUD HÂN


Osmanlı padişahlarının 30'uncusu ve islâm halîfelerinin 95'incisidir. Sultan I. Abdülhamid Hânın oğlu ve Sultan Abdülmecid Hânın babasıdır. 1785'de doğup, 1839'da vefat etmiştir. 1808 yılında tahta çıkarak, padişah ve halîfe oldu; Zamanında, pek çok imar faaliyetleri olmuştur. Bozulmuş olan Yeniçeri ocağını kaldırdı. Arabistan'da sükûneti temin etti. Harbiye ve Tıp Fakültesi'ni kurdu ve Beyazıd'da yansın, kulesini yaptırdı. Tophane'de Nusratiye camii, Bahçekapı da' Hidâyet, Üsküdar'da Adliye camilerini yaptırdı. Unkapanı; Köprüsü, Beylerbeyi ve Çırağan saraylarını, Galatasaray Lisesi'ni inşa ettirdi. Eyüp Sultan hazretlerinin türbesini tamir,


ettirdi. Kendi türbesi Çemberlitaş 'tadır.


FIKRA


 


GÜZEL DUL


Temel'e hani sen güzel bir dulla evlenecektin, ne oldu diye sormuslar.


Kocasinun ölmesinu pekleyrum , demis.


Suna'nın başı ağrıyordu. Doktor çağırdılar. Doktor hap vererek dedi ki:


- Bu hap şimdi senin baş ağrını geçirir. Peki onu kolay yutabilecek misin?


Kolay yutmasına yutarımda, hap mideme girdikten sonra başıma giden yolu nereden bulacak?


GÜNÜN SÖZÜ


 


Öğüt vermek kolay,örnek olmak zordur.


La Rochefaucauld


YEMEK MENÜSÜ


·          SOS.KAR.KIZARTMA


·          MAKARNA


·          YOĞURT


·          SİGARA BÖREĞİ


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AHİ: (Ar.) Er. 1. Ahi ocağına mensup olan kimse. 2. Cömert, eliaçık. Ahi Benli Hasan. Türk şairi. Yavuz döne­minde yaşamış ve Şirinu Perviz mes­nevisini yazmıştır.


Kız: BERİA: (Ar.) Ka. - Olgunluk ve güzelliğiyle akranlarından üstün olan sevgili.


MANİ


 


Karanlığa ok atma!


Helale haram katma!


Kir pas tutan kalbini,


Alkol ile yıkatma!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kan kırmızı, süt beyaz,Fındık kabuğuna girer,Kale kapısına sığmaz.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Sadece o hediye getirmiştir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler