8 Ağustos 2011 Pazartesi

5 Temmuz 2011

















 


 
























Bugün 5 Temmuz 2011 4 Şaban 1432 Haziran: 22 Hızır 61 Antalya'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu (1921) - Cezayir'in istiklali (1962) - (Akşehir) Nasreddin Hocayı Anma Haftası


HADİS-İ ŞERİF


 


"Ben kıyamet şöyle yakın olduğu halde gönderildim!" buyurdular ve şehadet parmağıyla orta parmağını yanyana gösterdiler. Ravi: Müslim, 2950


 


MESUT OLMAK İÇİN


İnsanın dünyada ve ahirette mesut olması için, Müslüman olması lâzımdır. Dünyada mesut olmak, rahat yasamak demektir. Ahirette mesut olmak Cennete gitmek demektir. Allahü teâlâ, kullarına çok acıdığı için, mesut olmak yolunu, Peygamberler vasıtası ile kullarına bildirmiştir. Günkü insanlar bu saadet yolunu, kendi akılları ile bulamazlar. Peygamberlerin "aleyhimüsselâm" hepsi, Allahü teâlânın bildirdiği şeyleri söylemişlerdir. Peygamberlerin söyledikleri saadet yoluna Din denir. Muhammed aleyhisselâmın bildirdiği dine İslâmiyet denir. Âdem aleyhisselâmdan beri binlerce Peygamber gelmiştir. Peygamberlerin sonuncusu Muhammed aleyhisselâmdır. Diğer Peygamberlerin bildirdikleri dinler, zamanla bozulmuştur. Simdik saadete kavuşmak için İslâmiyeti öğrenmekten başka çare yoktur.


 


DONDURMA YEMEK


 


Yazın, boğazı İltihaplı çocukların sayısının artmasının başlıca sebebi dondurmadır. Dondurma, diş iltihabı, alerjik bronşit, bademcik iltihabı gibi çocuklar için ciddi problemler doğurmaktadır. Küçükken sık sık boğaz iltihabı geçiren çocuklarda kalp romatizması ve böbrek iltihapları da görülmektedir. Dondurma, boğazdaki koruyucu sistemleri bozarak, mikropların vücuda girişini hızlandırmaktadır.


Dondurma, sütten yapıldığı için, soğuk tehlikesi yanında, mikropların sütte çok kolay üremesiyle gıda zehirlenmelerine de yol açabilir. Ayrıca yüksek ateş, şiddetli mide, bağırsak krampları ve bazen da sinir sisteminin uyarılmam sına bağlı olarak havalelere sebep olur. Dondurma yenildiği takdirde, az miktarda ağızda eritilerek yenmeli ve temiz olan yerlerden alınmalıdır.


FIKRA


 


Garson Temel'i, lokantanın nıüşterilerinden biri, yanına çağırıp, azarladı:


-- Bana getirdiğin tavuğun bir bacağı diğerinden daha kısa. Bu ne rezalet?


Temel, öfkeyle cevap verdi:


-- Ben sana o tavuğu dans edesin diye değil, yiyesin diye getirdim!..


GÜNÜN SÖZÜ


 


Saf mantıksal düşünce, dünyayı anlamamız için yeterli değildir.Gerçeğe ilişkin tüm bilgiler deneyimle başlar, deneyimle biter. Saf mantıksal bir çerçeve içinde sunulan görüşler boş bir gerçektir.


Shirley Mc Lyne


YEMEK MENÜSÜ


·          FIRIN PİLİÇ


·          PİLAV


·          ÇOBAN SALATA


·          SPANGLE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AKTEMÜR: (Tür.) Er. - Akdemir.


Kız: BEYSUN: (Tür.) Ka. - Nazik insan.


 


MANİ


 


Kabından taşma oğlum!


Haddini aşma oğlum!


Hoca der, yol çoksa da,


İslam'dan şaşma oğlum!


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Dolapta iskelet ne anlama gelir?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: -Film bitince uçaktakiler arka kapıdan çıkıyorlarmış.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler