9 Ekim 2011 Pazar

1 Eylül 2011



































































Bugün 1 Eylül 2011 3 Şevval 1432 Ağustos: 19 Hızır 119 Uşak'ın Kurtuluşu (1922) - Ramazan Bayramı III. Günü - II.Dünya Harbi'nin başlaması (1939) - Dünya Barış Günü


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah Teala Hazretleri buyuruyor ki: "Benim celalim adına birbirlerini sevenler var ya! Onlar için nurdan öyle minberler vardır ki, peygamberler ve şehidler bile onlara gıpta ederler." Ravi: Tirmizi


 


BAYRAM GÜNLERİ


 


Onbir ayın sultanı olan Ramazan ayını bir ganimet bilip, bu fırsatı iyi değerlendirmeye çalıştık. Güzel vatanımıza, asil milletimize elimizden geldiği kadar hizmet etmeye gayret ettik. Milletimizin birliği, vatanımızın dirliği, İslâm âleminin huzur ve sükunu ve bütün insanlığın da hidayeti için dualar ettik.


Ramazan kelimesi yanmak demektir. Çünkü bu ayda oruç tutan ve tevbe eden Müslümanların günahları yanar, yok olur. Bundan dolayı da Müslümanlar bayram yaparlar. Her yıl, Ramazan ayında Müslümanların günahları af edildiği için sevinirler.


Bayramların cemiyet hayatımızda çok özel bir yeri vardır. Çocuklar, gençler, olgunlar ve yaşlılar grup grup camilere doluşurlar, büyük bir huşu içerisinde namazlarını edâ ederler. Bayram namazından sonra bütün Müslümanlar birbirlerinin bayramlarını tebrik ederler, daha sonra aile büyükleri, eş-dost, akraba ve komşuları ziyaret ederek, büyüklerin ellerini öpüp dualarını alırlar.


Bayramlar sevgi ve saygının artmasına vesile olur. Bay-ramlarımızdaki güzel âdetlerimizden biri de, yetimler, fakirler, garipler ve çocukların sevindirilmesi, yardıma muhtaç kimselere yardım ellerinin uzatılması, içtimâi yardımlaşma ve dayanışmanın tezahür etmesidir.


Dini bayramlar, milletimizin birlik ve beraberliğine ve dargınların, küskünlerin barışmasına vesile olduğu gibi, ölülerimizin bile sevinmelerine sebep olmaktadır. Çünkü kabirler ziyaret edilmekte, ruhlarına Fatiha, diğer sûre ve dualar gönderilmektedir. Bütün dünyada din ve diyanetlerini, ırz ve namuslarını, vatan ve memleketlerini, can ve mallarını müdafaa ederken şehit düşen, bayrama yetişemeyen Müslümanlar da unutulmamakta, onlar için de Kur'ân-ı kerim okunup ruhlarına gönderilmektedir.


Allahü teâlâ, necip milletimizin ve bütün Müslümanların sıhhat ve afiyet içerisinde nice bayramlara kavuşmasını nasip buyursun.


FIKRA


 


-Temelle fadime yeni tanışıp sevgili olmuşlar ,el ele gezerlerken,Fadime sormuş.


-Ne düşünüyorsun aşkım?


Temel de fadimeye-Senin düşündüğünü .deyince Fadime basar tokadı temel e ve ekler:Terbiyesiz...:)


GÜNÜN SÖZÜ


 


İyi bir başyazıda insanlara kendi düşüncelerinizi değil, onların düşüncelerini verebilirsiniz.


 Hürriyetimiz, basın hürriyetine dayanır; basın hürriyetide kaybolmadan kısılmaz. A.BRİSBANE


YEMEK MENÜSÜ


·          ŞEFİN ÇORBA


·          ETLİ NOHUT


·          ŞEHRİYELİ PİLAV


·          KARIŞIK TURŞU


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: AMUZ: (Fars.) Er. - Bilen, öğrenmiş, öğreten.


Kız: ANBER: (Ar.) Ka. 1. Ada balığının bağırsaklarında toplanan yumuşak, yapışkan ve misk gibi kokan, kül ren­ginde madde. 2. Güzel koku. 3. Gü­zellerin saçı.


MANİ


 


Yayladan mı geliyon


Sırtındaki yayuk mu?


Ben sağa ayakkabı verdüm


Ayağundaki çaruk mu?


KARİKATÜR


 


BİLMECE


-Kedinin biri köpeği tırmalamış, köpek ne demiş?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Aynı gün evlenmeleri


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi