10 Ekim 2011 Pazartesi

10 Eylül 2011




























































 






















Bugün 10 Eylül 2011 12 Şevval 1432 Ağustos: 28 Hızır 128 Haliç Köprüsü'nün Açılışı (1974) - IV. Murat'ın Tahta Çıkışı (1623)


HADİS-İ ŞERİF


 


Suyu deve gibi bir solukta içmeyin, iki-üç solukta (dinlene dinlene) için. Su içerken besmele çekin. Bitirince de Allah'a hamdedin. Ravi: Tirmizi


 


SULTANLAR ARKADAN YÜRÜSÜN


 


Birgün Sultan Ahmed Hân, hocası Hüdâyî hazretlerini ziyaret için Üsküdar'a gelmişti. Çarşıdan geçerken, hocasının alışveriş ettiğini gördü. Derhal atından indi, hocasının elini öptü ve atına binmesi için rica etti. Bir müddet Hüdâyî hazretleri at sırtında önde ve Padişah da yaya olarak ardınca yürüdüler. Kısa bir süre sonra Mahmûd Hüdâyî, dünyayı titreten bir padişahın, arkasında yaya yürümesine razı olmadı ve; "Sultanım! Sırf hocam Muhammed Uftâde hazretlerinin duası ve emri yerine gelsin diye bindim. Çünkü o; 'Pâdişâhlar arkanda yürüsün!' diye duâ etmişti." buyurarak atından indi. Ata tekrar Sultan Ahmed Hânı bindirdi. Sultan bu hadiseden sonra şu beytleri söyledi:


Varımı ben Hakka verdim, gayrı varım kalmadı, Cümlesinden el çekip pes dü cihanım kalmadı. Çünkü hubbullah erişti, çekti beni kendine, Açtı gönlüm gözünü, gayri gümânım kalmadı. Evliyanın himmeti, yaktı beni kül eyledi, Safiyim, buldum safâvı dü cihanım kalmadı. Ahmedî der: Yâ ilâhî! Sana şükrüm cok durur, Hamdühllah aşk-ı Haktan gayri varım kalmadı.


FIKRA


 


Temele de bize geldiği gibi, arkadaşının birinden mail gelir:


Mail’de:


"Eğer bir gün, ATM makinelerinden bir soyguncu tarafindan para çekmeye zorlanırsanız PIN kodunuzu ters girmeniz halinde (Örn. 1234 yerine 4321.. gibi)


Makine parayı veriyor ancak bu arada polis de çağırıyor. Bu konuyu çok nadir kişinin bildiği için, mümkün olduğunca çok kişiye bildirelim..T.C.Merkez Bankası” yazmaktadır.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Babalar, doğanın yarattığı bankerlerdir. FRANSIZ ATASÖZÜ


YEMEK MENÜSÜ


·          BARBUNYA PİLAKİ


·          ŞEHRİYELİ PİLAV


·          YOĞURT


·          AYVA TATLISI


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALTUNER: (Tür.) Er. - Değerli kim­se.


Kız: BÜKLÜM: (Tür.) Ka. - Bükülmüş kıvrılmış şeylerin oluşturduğu halka.


MANİ


 


Bu aya sultan derler,


Topluca yemek yerler,


Cömertler davet edip,


Yedirmeyi severler.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Ben iki hasretlinin arasında dururum. Onları konuştururum.


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Akarsu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi