5 Ekim 2011 Çarşamba

13 Ağustos 2011

 

 



































 





















Bugün 13 Ağustos 2011 13 Ramazan 1432 Temmuz: 31 Hızır 100 Okullara Din Dersinin Konulması (1956) - Berlin'de Utanç Duvarı'nın yapılışı (1961)


HADİS-İ ŞERİF


 


Emiriniz, fazıl veya facir her nasıl olursa olsun, (onun emri altında) cihad etmeniz size farzdır. Keza, namazı da fazıl veya facir ve hatta kebair işlemiş bile olsa her Müslümanın, arkasında kılması bütün Müslümanlara farzdır.  Ravi: Ebu Davud


 


JÖN TÜRKLER


 


Yahya Kemal Beyatlı bir kitabında, Jön Türkleri Söyle anlatır:


"Ben Paris'te iken (1903-1908), sık sık gösteriler olurdu. Rum, Ermeni, Bulgar, Sırp vs.ler toplanır, Türklük ve Abdülhamid Hân aleyhinde, ağza alınmayacak nutuklar atarlardı. Sözde Türkler de onlarla beraberdi. Zamanla bunlardan sıkılır oldum. Bunlann derdi, Abdülhamid değil, doğrudan Türk devletinin başını koparmaktı. Onlar, Sultan Abdülhamid'e bu kadar düşman olduklarına göre, Türk gençlerinin "Jön de Con da olsalar" devleti temsil eden Sultana, biraz olsun bağlılıklan gerekmez miydi?"


Yahya Kemal, kendini Paris'e kaçıracak vapura bindiğinde, Fransız kaptan Flage, ona şunları söyler:


- Siz Jön Türk olmalısınız. Pek memnun oldum. Hiç korkmayın. Fransa Jön Türklerin hamişidir. Hürriyeti Şark'a Fransa verecektir. Sizi Türk polisi buradan alamaz.


İlk Meclis-i Mebû-san'da mebustu. Mithat Paşanın mensuplarındandı. O meclis dağıldıktan sonra, Mithat Paşa ile Avrupa'ya kaçmış ve bir daha Türkiye'ye dönmemiş... Avrupa'da başlayan muhalefetin ilk âmillerinden olmuş... Milliyetçe Türk olmadıktan başka, Mârûni ve Arap bile değil," daha ziyade Fransızdı.


FIKRA


 


uy paralar


 


temel banka soymak suçundan yargılanıyormuş , son celsede hakim delil yetersizliğinden temelin tahliyesine karar vermiş . temel bunu duyunca çok sevinmiş ve bağırarak hakime ;


- uy cözünü sevdigumun hacim beyi , yani şimdi bu paralar penim oldu değil mu .....?


GÜNÜN SÖZÜ


 


Ümidini kaybetmiş olanın başka kaybedecek bir şeyi yoktur.


Bois


YEMEK MENÜSÜ


·          ARNAVUT CİĞERİ/PATA.KIZ.


·          ÇORBA


·          ÇOBAN SALATA


·          MEYVE


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALINAK: (Tür.) Er. - Doğru, güve­nilir.


Kız: BİLGİN: (Tür.). - Bilgili kişi (alim, karşılığı olarak da kullanılmaktadır). -Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.


MANİ


 


Cömert bilirler sizi,


Haydi, buyur et bizi!


Adresini iyi yaz!


Bulalım evinizi.


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Yüzme bilmeyen birini suya atmışlar ama batmamış, niye ?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Allah rahatlık versin


 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi