13 Ekim 2011 Perşembe

13 Ekim 2011





























 























Bugün 13 Ekim 2011 16 Zilkade 1432 Eylül: 30 Hızır 161 Ankara'nın Başkent Oluşu (1923) - ahit Sıtkı Tarancı'nın vefatı (1956) - Harp Akademileri Günü


HADİS-İ ŞERİF


 


Allah Teala Hazretleri güzeldir, güzeli sever. Kibir ise hakkın iptali, insanların tahkiridir. Ravi: Müslim


 


İHLAS VAKFI


 


Türk Milletini, onun üstün medeniyetini ve kültürünü, bütün dünyaya tanıtmak gayesi ile, inanmış 10 kişi, 1975 yılında İstanbul'da bir araya' gelerek İhlas Vakfı'nı kurdu.


İhlas Vakfı; en değerli varlık olan insana hizmeti ana gaye edinerek; "İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır." hadîs-i şerifini kendisine rehber edindi.


Vakfın gayesi; öğrenciler için yurtlar açmak, yiyecek, giyecek ye yatacak yerler temin etmek, özel okullar, dershaneler, kütüphaneler gibi eğitim kurumları, özel hastaneler, dispanserler ye kreşler açmak; kimsesizler, düşkünler, yaşlılar için huzurevleri ve şefkat yuvaları açmak.


Ülkemizi, Türk Milletini ve onun üstün medeniyetini bütün dünyaya tanıtmak için, ilmî, tarihî, edebî ve dinî eserlerimizi çeşitli dillere tercüme ettirmek, yurt içinde ve dışında dağıtmak.


Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerden bir kısmı yurtlarımızda kalmakta ve hiçbir ücret alınmamaktadır.


İhlas Vakfı'nın hizmetlerine iştirak etmek isteyen hayırseverler; kurban, adak ve akika vekaleti verebilirler. Zekât, bağış, hibe gibi yardımlarda bulunabilirler. Ramazan-ı şerîf ayında öğrencilere iftar verebilirler. Dükkân ve iş yeri olabilecek mekânlar arsa, tarla, bağ-bahçe, bina ve daire gibi gayrimenkul bağışında bulunarak; buralarda yaşlılara huzurevi, öğrencilere yurt, okul, kütüphane, kreş, kimsesizlere bakım yurdu gibi. yerlerin yapılmasını isteyebilirler. Öğrencilere burs ve yardım verebilirler. Öğrenciler için elbise, giyim eşyası, gıda malzemesi veya yurt-huzurevi inşaatları için her türlü inşaat malzemesi vererek yardım edebilirler. Gıda Bankacılığı mevzuatı mucibince; gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddelerini, bedelsiz olarak ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere vakfımıza bağışlayanlar, bunların tutarını kurumlar veya gelir vergisi matrahından düşebilirler.


Maddî yardımda bulunmak ve kurban vekâleti göndermek isteyenler, aşağıdaki banka hesap numaralarına yatırabilirler: VakıfBank: Cağaloğlu Şb. 303-2007042 İş Bankası: Yenibosna Şb. 1117-0567600 Garanti Bankası: Y. Bosna Çarşı Şb. 531 -6299624


Telefon:  (0212) 451 49 00 - 0212 513 99 00


Faks:      212 503 53 00


Web:    http://www.inlasvakfi.org.tr E-mail: İhlasvakfi@İhlasvakfi.org.tr Adres:  Çatalçeşme Sok. No:1 Cağaloğlu - İSTANBUL


FIKRA


 


Kayıp Deli


 


Hiç buralardan geçen bir deli gördünüz mü?


nasıl biri ?


bir seksen boyunda doksan kilo ağırlığında ufacık tefecik sarışın bir zenci


Anlamadım ?


hem bir seksen boyunda doksan kilo hemde ufacık tefecik üstelik hem zenci hem sarışın…


Canım deli dedik ya!!!


deli senin benim gibi olacak değil ya


GÜNÜN SÖZÜ


 


Çok bilenin,derdi de çok olur. LESSİNG


YEMEK MENÜSÜ


·          IZGARA KÖFTE


·          BULGUR PİLAVI


·          YAYLA ÇORBA


·          ÇOBAN SALATA


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ARIKAN: (Tür.) Er. - Temiz soy.


Kız: CANSEL: (Tür.) Ka. - Hayat veren su. - Can ve sel kelimelerinden birleşik isim.


MANİ


 


Masa üstünde pekmez


Çoban kavalın ötmez


Önünde gezen sürün


Benim nişana yetmez


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Kral tacına ne demiş?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Gökkuşağı


 


 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi