5 Ekim 2011 Çarşamba

14 Ağustos 2011







































Bugün 14 Ağustos 2011 14 Ramazan 1432 Ağustos: 1 Hızır 101 II.Kıbrıs Harekatı (1974) - Süleymaniye Camii Açılış Töreni (1556) - Pakistan'ın istiklali (1947) - Nihat Sami Banarlı'nın vefatı (1974)


HADİS-İ ŞERİF


 


Rabbiniz Hayy'dir, Kerim'dir. Kulu dua ederek kendisine elini kaldırdığı zaman, O ellerini boş çevirmekten istihya eder. Ravi: Tirmizi


 


EY AZİZ CAN!


Ey aziz can! O güzeller güzeli gönlümüzü bazen sıkar, bağlar, hayatı zehir eder. Bazen bağlarımızı çözer, sıkıntılarımızı giderir, bizi rahata erdirir, mutlu eder, huzura kavuşturur. Eğer senin gönlün eşek değilse, bu hallerin nereden geldiğini, kimin işi olduğunu anlar, bilir; o işin sahibini, o işleri vereni tanır. Ve ey zalim nefsim! Eşek bile senin gibi üstün bir varlık olmadığı halde, sahibi, efendisi olan eşekçinin bağlamasını, çözmesini bilir, tanır; bir başkası olmadığını anlar. Efendisini görünce eşekçesine başını sallar. Kulaklarını oynatır. Sesini bile tanır. Çünkü sahibinin sesi ona yabancı değildir. Çünkü onun elinden yem yemiştir, hoş sular içmiştir. Ne tuhaf, ne şaşılacak şeydir ki, ALLAH bu kadarcık olsun sana bir anlayış, bir seziş vermedi mi? Sana lütuflarda bulunan, seni yediren, içiren, seni zevkler içinde yaşatan, seni yarattıklarının en şereflisi seçerek hiç bir varlığa vermediğini sana veren, sahibini, efendini, seni yaratanı tanımıyorsun ya yazıklar olsun sana! Seni yaratan yüzlerce defa sıktı, derde düşürdü. Feryat edip durdun. Nasıl, olur da onu tanımaz olursun? İnkâra kalkarsın. ALLAH sana akıl verdi. Cüz’î irade verdi. Peygamberler vasıtasıyla yol gösterdi. ALLAH seni kurtarmaya mecbur mu ki! Kâfirler gibi ancak belaya uğrayınca onu hatırlamadasın, başını eğmedesin, teslim olmadasın. Zaten ötelere mensup olmayan, öteleri düşünmeyen baş, yarım habbeye bile değmez… Hazret-i Pir Mevlânâ (k.s.)


FIKRA


 


Lazın Eczanesi


 


Lazın eczanesine eli silahlı, yüzü kadın çoraplı iki soyguncu girmiş ve ellerindeki silahi Laza doğrultup:


 


- Çabuk kasadaki herşeyi ver !


 


- Özür dilerim, reçetesiz hiçbirşey vermiyoruz.


GÜNÜN SÖZÜ


 


Üç şey sürekli kalmaz;ticaretsiz mal,tekrarsız bilgi,cesaretsiz iktidar.


Sadi


YEMEK MENÜSÜ


·          KABAK DOLMA


·          MERCİMEK ÇORBA


·          YOĞURT


·          K.PAŞA TALISI


 


 


ÇOCUĞUNUZA İSİM


Erkek: ALİM: (Ar.) Er. 1. Çok okumuş, bilgin.,2. Çok bilen. 3. Sonsuz. İlim sa­hibi. Allah'ın sıfatlarındandır. Kur'an'da Cenab-ı Hakk'ın ismi olarak 13 yerde geçer. "Abd" takısı alarak da kullanılır.


Kız: BİLGE HATUN: (Tür.) Ka. - Kutluk Han'ın annesi. Türk hükümdarı (VIII.yy-).


 


MANİ


 


Akşam vakti dar mıdır?


Söylemesi ar mıdır?


İftara kalsan derler,


Acep aslı var mıdır?


KARİKATÜR


 


BİLMECE


Bir kadın yolda yürüyormus hamile kalmış, neden?


Cevabı Yarın.


Dünkü Cevap: Tipi kayıkmış


 


Photobucket

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Blog Arşivi